Cena Suncokreta 2011

A kod mene se polemiše da cena neće biti manja od 40din pa čak i do 50 i neverovatnih 60din za kg.Navodno ima malo zasejano i nedostatak sirovine u Eu.

I ja sam cuo kroz neke price da je moguce da dostigne i nekih 60 din. za kg. sto uopste ne mogu da verujem. Ali verovatno nekome toliko treba ( mozda ce biti i sa tom cenom nezadovoljan ).

I ja mislim da je 40 maksimum, sve sto bude preko toga ce me jako usreciti.
Cujem da je i u Bavanistu jako lose rodio 900-1000kg/kj, kazu ima ga ali je lagan.

Koliko je trenutni jus za suncokret? Pitao sam jednog otkupljivaca, da li je kao i prosle godine, 11% vlaga i 2 % necistoce, a on mi sve rekao, samo to nije :sta: opet pocinje muljanje

Kod nas pocinje masovno da se vrsi suncokret izasle su i prve cene 30 dinara avansno i u drgoj zadruzi 33 din konacna cena,sto se tice roda svi se zale da je podbacio ima dosta šupljeg zrna...

U Crepaji su juce i danas poceli po malo da skidaju suncokret, prinos je od 18-21 po kj, sto je prilicni solidno. Vlagu im nisu gledali, samo necistocu.

ako je akontacija 25,ne verujem da ce jos mnogo doplatiti.
Pa mora da ulje bude jeftino,jer ako ne bude ovi u Bg ce da lupaju u serpe i lonce!

A da nije mozda pre ovih lupanja u serpe i lonce, nesto mozda drugo bitnije. Naprimer mozda, da izvrsimo alokaciju sredstava prema jos jednoj fabrici, npr onoj u Zrenjaninu. Valjalo bi sad i nju oporaviti. Ili mozda da kupimo drugu, pa da zaokruzimo monopol. Od silne kupovine socijalnog mira, dodjosmo da nikad vecih cena. Koliko me secanje sluzi, proslogodisnja intervencija iz robnih rezervi, nije sluzila za smanjennje cene, vec za osiguranje iste na 140 dindzi, i uterivanja love i dzepove. A isti scenario je primenjen i kod psenice, tj brasna. Ili mozda i dalje mislis da je humanost ekipa nesto ocekivano. Zaobidji bolje tu pricu o privilegijama i za novce, nemaju ovi ni duse ni razuma.

Ako je cena 25 din, to je za mene totalno iznenadjenje, i van svake pameti.

P akad bolje razmislim mozda je i tako.Da se sto vise novaca zgrne dok smo jos tu jer sutra nas mozda nece biti u fotelji.

Nazad
Vrh