Druškan
Član
Bio si da se raspitujes? Koja snaga je u opticaju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jesi li pitao možda za maxxum 125 koja je cena?Nisam bio, zvao telefonom par trgovaca. Case Puma 155 je u aprilu bio oko 73-74.000e+pdv. Zvao sam i za Kubotu i za JD, isti scenario, digli gore i njih ko da su od zlata...
Mene interesuje traktor od 120-140 ks, nešto univerzalno mi treba da mogu sve da radim s njim. Mrka kapa s ovim cenama sad....
Nemaju ga zato sto se proizvodi u UK, a oni posto nisu vise u EU,sada postoji taksa mislim od 10% na uvoz te robe. I kazu da im se to sada ne isplati da uvoze. Ovi sada novi puma125 su iz Austrijskog pogona Case.aSkočila malo cena robe, pa misle da smo se oparili, pa ajde da nas klepaju. Jbt svake godine podizu mašine za 3-5%.
I mene isti raspon snage interesuje, pa kad završim radove, obici cu ih, da cujem cene.
Maxxum 125, ovaj nov tip CR oko 65 000e+pdv. Onaj stari maxxum PD, trenutno nemaju.
Gledam na oglasima, mnoge firme su stavile oglase tratora sa nadznakom sajamska cena, mada i ta sajamska je za mene licno nedostiznaIde sajam...podignes cene pred sajam a onda kobajagi spustis za vreme trajanja sajma...
Znam sve u vezi toga. Ne isplati se jer bi verovatno bio približne cene kao novi maxxum, a da im zarada ne izostane... Tako da nije problem samo u carini, problem je u alavosti naših prodavaca. Otac kada ja kupovao traktor, postojala je carina na sve traktore od 10%,. Kada je carina ukinuta na traktore iz EU, jel mislite da su naši prodavci spustili cene? Naravno da ne....Nemaju ga zato sto se proizvodi u UK, a oni posto nisu vise u EU,sada postoji taksa mislim od 10% na uvoz te robe. I kazu da im se to sada ne isplati da uvoze. Ovi sada novi puma125 su iz Austrijskog pogona Case.a
Sent from my S60 using Tapatalk
Štite domaće proizvodjače traktora.Idiotizam je naplacivati carinu i pdv na radne masine. Koga oni stite, koji budzet pune, kome prave dobro.
Nezasita Bg administracija kojoj nikad nije dosta.
Pa nije trqktor luksuz.
Odavno mi se svidja cvt transmisija a imao sam prilike i da sedim u nekoliko traktora sa tim menjacem i odusevio sam se kako to radi. Naravno pricao sam i sa ljudima koji u svojim traktorima sa cvt menjacem imaju 6000-9000 sati i prezadovoljni su i opet bi kupili cvt.Čestitke, da služila makina.
Nego, iz kog razloga je pao izbor na cvt transmisiju?
I jel si gledao jelenka, za koliko je skuplji?
Odavno mi se svidja cvt transmisija a imao sam prilike i da sedim u nekoliko traktora sa tim menjacem i odusevio sam se kako to radi. Naravno pricao sam i sa ljudima koji u svojim traktorima sa cvt menjacem imaju 6000-9000 sati i prezadovoljni su i opet bi kupili cvt.
Naravno da sam gledao jelenka 215R i da ima opremu kao ova Puma bezobrazno je mnogo skuplji. Mislio sam da ce ovaj put biti JD ali ipak se ponovila ista prica vec 3. put da mi je preskup.