Case

Ako se švrćkaš sa njim a nije propisno upregnut onda naravno troši mnogo. U pripremi sa imt 2,9m nikad ispod 4 litre/kj. Znaci to mu je malo.Imao sam i oranja gde sam trosio i 17 lit/kj ali to su bili dosta strašni uslovi rada. U težoj zemlji sigurno bi bila veća potrošnja u osnovnoj obradi.

Upravo tako. U težoj zemlji troši fajn. Ja ga (NH T5060, što je isti traktor ko tvoj) ne mogu spustit ispod 16-17 l/kj i to oranja na 30 cm, a zna doć i do 20+ l/kj. Vuče plug V&N MS 950 vario na 15 coli daska WY 400. Mislim da sam samo jednom uspio doć na 12 l/kj i to plitkog oranja sa laganim plugom. Imam MTZ-892, ko i ti, i on je manji potrošač od NH, pogotovo u transportu. Taj motor čim se zavrti preko 1800 (1900) o/min troši puno. A na tim (1800) okretajima zna često vagat-gubit gas pa ga onda treba terat na 2000 okretaja i upregnit ga maksimalno. Kolega ima nasljednika tih naših traktora sa CR motorom i taj traktor je živa vatra, puca od snage i nešto manje troši od moga.

Ako se prognoza ostvari traktor sa tim NEF motorom od 4.5l radne zapremine radio bi samo površinske poslove i transport.Videćemo šta će biti.

Da li Puma 155 treba i može da podigne Gaspardo tanjiraču 4 m sa cevastim valjkom ...piše na pločici 2450 kg ?
Moja tek odvoji od zemlje nekih 5 cm

Upravo tako. U težoj zemlji troši fajn. Ja ga (NH T5060, što je isti traktor ko tvoj) ne mogu spustit ispod 16-17 l/kj i to oranja na 30 cm, a zna doć i do 20+ l/kj. Vuče plug V&N MS 950 vario na 15 coli daska WY 400. Mislim da sam samo jednom uspio doć na 12 l/kj i to plitkog oranja sa laganim plugom. Imam MTZ-892, ko i ti, i on je manji potrošač od NH, pogotovo u transportu. Taj motor čim se zavrti preko 1800 (1900) o/min troši puno. A na tim (1800) okretajima zna često vagat-gubit gas pa ga onda treba terat na 2000 okretaja i upregnit ga maksimalno. Kolega ima nasljednika tih naših traktora sa CR motorom i taj traktor je živa vatra, puca od snage i nešto manje troši od moga.
Ovo vezano za CR motor je zanimljivo, obicno je situacija totalno obrnuta, CR motore ubi ekologija.
Gledao sam dva ista JD na istoj parceli, sa istim tanjiracama, traktori su serije 6 iste konjaze jedina razlika je jedan je klasika motor drugi je CR i ne bi verovali kolika je razlika u snazi izmedju ta dva traktora, cak su dok je bio u garanciji taj sa CR motorom probavali da "poprave" medjutim na kraju je utvrdjeno da je to to da je masina 110% ispravna i da nikad nece moci da parira ovom drugom.

Lane orali sa oba traktora sa istim plugom, na istoj njivi isti dan. Njegov NH T 5.95 99 ks ide cca 1,2-1,3 km/h brže od moga, tj jednu cijelu brzinu više, a slabiji od mog za 7 ks. Odličan traktor.

Фијат превеслао јенкије сам тако што се тиче развоја ФПТ мотора..Каминс им одрадио само такав посао у коперацији, ови их тужили за наводно велико загађење и добили тужбу ...сада праве јелте моторе, КАМИНС под својим именом ФПТ.....

Na maxxumu 125 poceli neki zvuci pod opterecenjem kao da jedan klip duva onaj zvuk ck ck ck… e sad to se dogadja samo dok se zalece.. kad postigne obrtaje nista se ne cuje…

Nazad
Vrh