Case

Lord ogy i moj je JX, ali 95. Imao je fabrički filter koji se navrće, mada je i markojx rekao da su mu serviseri stavili taj providni. Ja sam ga kupio u lokalnoj prodavnici prosle godine, ali nisam ga do sada montirao.

Tenk ju.Tražim informacije o NEF motoru sa 4.5l radne zapremine i gde god sam čitao ima dosta šturih informacija od kojih većina tipa rekla kazala a ništa konkretno pa da pitam.

Tenk ju.Tražim informacije o NEF motoru sa 4.5l radne zapremine i gde god sam čitao ima dosta šturih informacija od kojih većina tipa rekla kazala a ništa konkretno pa da pitam.
Koliko ja stizem da procitam hidrogen motori ozbiljno koracaju da budu zamena u buducnosti za dizel... Ali ko zna mozda nadju nafru na Marsu

Sent from my S60 using Tapatalk

Spajiću napiši koje slovo o potrošnji goriva u određenim operacijama tipa transport i površinski radovi, to me najviše interesuje.

E sad jbg. Oranje sa 3 braznim obrtačem VN LM1020 sa wy daskama u mojoj zemlji prve-treće klase od 8-14lit/kj,zavisi od veličine njive i naravno uslova. Priprema sa consum 4,5m od 2,5-3,5 lit/kj, tanjiranje ferokop 28 diskova, kratka tanjiraca 3m 3,5-5 lit/kj.(opet zavisi od uslova). U prevozu sa dve zmajevke trosi za nijansu više nego Belarus 892.

Ako se švrćkaš sa njim a nije propisno upregnut onda naravno troši mnogo. U pripremi sa imt 2,9m nikad ispod 4 litre/kj. Znaci to mu je malo.Imao sam i oranja gde sam trosio i 17 lit/kj ali to su bili dosta strašni uslovi rada. U težoj zemlji sigurno bi bila veća potrošnja u osnovnoj obradi.

Ja bi samo rekao da bi kod nas bio nezgodan za oranje. Dve brazde malo, tri puno za taj JXU105.
Odlican menjač ima, zec kornjača mu puno znači, pogotovo kada ide 40 km na sat.
Ovaj moj JX95 ima spor menjač i nije baš idealan za transport. Kakvi su menjači na maxxumu, jel su se dobro pokazali?

Nije on nezgodan ni za jedan posao sa ovim menjačem od 24 brzine. Ti menjači od 12 brzina su nezgodni.Ako su mu tri brazde mnogo onda dve brazde na 16" i gasss. Po meni je bolje potrošiti malo više goriva na kvalitetnu obradu nego štedeti na obradi i gorivu i prohodima po njivi pa kao rezultat toga imati neadekvatno pripremljenu njivu.

Jučerašnja priprema (ravnanje) tanjiranih strnjika 37,5 kj-111 litara goriva. Tri parcele, najbliža 5km, najdalja 15km.

171c187d4ae0feab3c1309089c94d6b7.jpg
c79cfdda060263885b09c984117688b8.jpg

Nazad
Vrh