Mozda se prejelo a i mozda ti je prevruce u objektu, vrucine su smanji im hranu. Nego desila mi se cudna stvar tovljenik od jedno 40-45kg u petak uvece dobije krvav proliv, lezi povraca pljuvacku i pomalo koncentrata umesano. Prvo sto mi je palo na pamet je dizenterija uplasih se da mi ne predje na sve svinje, zvao drugara veterinara, damo mu dve injekcije u vrat i posle sat je bio bolje. Sutradan uzmem Hemosul-P i dam svim tovljenicima u tom boksu iz preventive jer sam mislio da je dizenterija. U subotu jeo sve bilo u redu, kad u nedelju ujutro opet on nece da jede i povraca. Ja onda pomislim da ima cir posto sam primetio tamniju stolicu kod njega. Medjutim iz sata u sat njegovo stanje se pogorsava i bolest prelazi u edem, oticu kapci nestabilan hod gubi glas. Opet ja i drugar sinoc damo dve injekcije ovaj put za edem. Jutros ulazim oko sedam sati on lezi i umire muci se. Ljudi nikad nisam imao edem u uzrastu preko 40 kg. Jedino ako je posledica nekog zastoja u radu jetre ili zeluca pa se e-coli razmnozila. Doziram hranu jeo je oko 1600grama dnevno sto je normalno za tu tezinu. Zaista ne mogu da budem pametan sta mu se desilo. Malopre je zavrsio muke. Ima li ko iskustva sa edemom u tom uzrast?