Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kod mene jedan slucaj bio kad je prase odraslo do 15 kg ali je kenjalo kroz zenski polni organ,e kako je to i sta je to samo g.bog zna
Ponavlja mi se isti problem kod iste krmace, da posle prasenja dan-dva dobije upalu vimena, temperaturu, zategne mleko i sad ce verovatno posle intervencije veterinara(oxitocin,antibiotik...) ona da otpusti mleko, a prasici ce da posisaju ukvareno mleko, dobiju proliv i u roku od 24 h kao prosli put da panrdknu vecina. Neznam sta da radim vise, davo sam joj posle prasenja prvi dan samo mekinje, a drugi i koncetrat pomesano, nepuno kilo na obrok i opet upala vimena.
Moze i tako a moze da joj da nesto sa produzenim dejstvom,penstrep ili oksitetraciklin L.A.,cisto da je ne bi bockao svaki dan tri dana.Taj dan kad se oprasi daj joj penstrep 1ccm na 20kg mase,i tako 3 dana.Na prasenju joj dajes oksitocin i treci dan takodje,i trebalo bi da bude bez upale.
Ma kakav kaodijar,to je bez veze,daj to sto je veterinar rekao ili jos bolje ako imas kolivet ili kolistin sa dzemom,zamesas i u usta na vrh drske od kasike i na jezik i mozes i po pola kubika gentamicina u usta ako dobiju proliv.Pa i prosli put je ona dobila antibiotike, pa su prasici dobili proliv, a Kaodiar nije dao rezultate(mozda je bilo okasnjeno, jer su sati tada bili u pitanju). A dzem umucen sa neosulfoksom u usta kasicicom, tako sam razumeo, ali nisam primenio , jer za sada tvrdo balegaju,. Malo sam dok su sisali nanosio streptomicin prasak na vime preventivno, da tako unesu kroz mleko i njoj sam stavljao obloge od komove rakije na vime, j.b.g. toga se setio i to joj malo ohladilo vime i odmah je ustala trazeci da jede.
Naravno,prvo analiza,antibiogram pa onda lecenje.Nema ništa gore nego napamet davati antibiotike, to dobro zapamtite!
Naravno,prvo analiza,antibiogram pa onda lecenje.