Pre par dana jedan tovljenik je poceo da sepa na prednju nogu, pretpostavio sam da je uvrnuo, sutra je hodao normalno. Treci dan opet hramlje i prestao je da jede, samo je ustajao da pije vode, otoka na nozi nije bilo od pocetka. Juce ujutru sam mu zamesao 200 grama secera u kilogram hrane i dao odvojeno od ostalih kada je to pojeo ustao je i poceo da jede sa ostalima. Sinoc je opet jeo ali se tesko kretao. Jutros je jedva ustao, ali je jeo. Zaboravio sam da napomenem ovih dana dok nije jeo dodje lizne 2-3 puta i ode da legne. Za ovih 6-7 dana. Je sa 115-120kg pao na 80 mozda i manje. U toj grupi je jos jedan poceo da kalira u zadnja tri dana, ni on jutros nije bio tezi od 100kg. On jede normalno i normalno se krece, ali pocinje da nestaje. U cemu je problem? Pretpostavljam da sam im unistio jetru ili zeludac posto su bili u oglednoj grupi ishrane. Drugih 7 iz grupe su se drzali dobro.
- - - - - - - - - -
Samo da dodam u ishrani je najveci deo zauzeo pivski treber, ta zato i mislim da sam im unistio jetru ili zeludac. Mada nisam ubedjen u to, posto je komsija imao prosle godine takodje dva tovljenika sa istim simptomima, a hranjeni su normalno na tradicionalan nacin. Takodje je i moj tata imao slicno iskustvo pre 10-15 godina sa jednim tovlenikom ali tada nismo koristili treber. Lecenje nije urodilo plodom, pa ga je pokojni deda odneo u sumu i pustio "da trazi sam sebi leka". Ne znam sta da mislim, da li je do ovog doslo zbog ishrane ili ne.