Tintoreti
Član
Moguce,redovno pratim desavanja pa cemo videti kakva ce im biti sudbina.E pade mi na pamet, da nije ovaj vruć vetar koji je osušio dosta plodića trešnje i višnje, možda suši i list?

Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moguce,redovno pratim desavanja pa cemo videti kakva ce im biti sudbina.E pade mi na pamet, da nije ovaj vruć vetar koji je osušio dosta plodića trešnje i višnje, možda suši i list?
Komso moze Delan sada i dodaj mu neku prihranu,tecno djubrivo.Treba da isprskas i insekticidom,najbolje sredstvo ti je Dimetogal-Perfektion.Njega nesmes da mesas,oprskas samo insekticid.Najbolje prvo jedno pa posle dan-dva drugo prskanje Delanom.Cim se malo smiri vreme prskaj obavezno.Najbolje da prskas uvece ako je dan vruc,ako je kao danas sumorno onda mozes kad oces.Ovo je najbolje oprskati atomizerom jer rucna prskalica to nemoze kvalitetno da odradi,e sad kakve su mogucnosti to je nesto drugo.
I jos nesto vazno,bitno je staviti pravu koncetraciju preparata na odredjenu kolicinu vode,ni slucajno od oka.
Ove godine visnje nisam nista prskao,nisam stigao,prosle godine sam prskao samo protiv monilije...imam i par jabuka na kojima svake godine otpadne plod kada bude velicicne oraha,ove godine sam krenuo sam prskanjem pa cu videti sta ce biti..,prskao sam fungicid+insekticid,cekam da stane ova kisa pa opet da oprskam...a sto se tice visnje,mislim da je neka bolest u pitanju...A jesi sada počeo da prskaš? Da li su se spržovi pojavili posle prskanja? Šta je ovo, tema šljiva pa kajsija pa sad i ovde došlo do fitotoksičnosti![]()
Ja praktikujem predvece da oprskam,dali je bolje da se koristi tecno folijarno djubrivo ili ona koja su praskata,granulirana?Ja cu sutra da oprskam sa mankogalom+murtonic