Balirka

sale77 je napisao(la):
zdravo drugari.. jasam sasa iz kraljeva i imam presu john deere 214b koja radi, ali ima mali problem u vezuvanju. verovatno u nekim luftovima. pa vas pitam dali da je remontujem ili da uzimam drugu. dosad nikakve vece kvarove nisam imao.
Ako si u Kraljevu ili okolini, okreni Dragana Katanica, inace Doktor za prese, on zivi u Katrgi ka Mrcajevcima, a evo ti i broj: 063/85-09-626.
Nadam se da sam ti pomogao, zabelezi taj broj, lik je opasno dobar majstor i nije prevarant kao sto je veliki broj majstora poput(moram da ga spomenem jer me je ljudski zavrnuo, da Bog da da se raspao u grobu) Zika iz Globodera...

Dragane82-škrge nemaju veze ali zadržač mase ima(Topalović mu je našao pravi naziv)-ako jedan popusti tj.pukne opruga ili sklizne na tu stranu krivi a nazad se šteluje težina bala

Jel ste na ovo mislili? Kod mene tu opruge skroz fale... Nema ih.... a te "ugaone poluge"(tako stoji u katalogu) su zapečene toliko da ih nemože pomaknuti!

300xl3d.jpg

mityoo je napisao(la):
Jel ste na ovo mislili? Kod mene tu opruge skroz fale... Nema ih.... a te "ugaone poluge"(tako stoji u katalogu) su zapečene toliko da ih nemože pomaknuti!

300xl3d.jpg
mito imas jos sta od tih slika sa delovima? i da li imas spisak delova sa imenima, tj kako se koji broj zove? na mojoj presi je slican, skoro istovetan mehanizam, pa me zanima...

mityoo je napisao(la):
Kod mene te opruge nema! A one poluge su zaribane, nemože ih pomeriti.... I opet radi balirka kako treba i ne pravi krive bale!

ma ti si umjetnik kod tebe bi presa radila i bez malja ::namigivanje::
a čemu bi ti inače glava služila :haha: :haha: :haha:

savoris je napisao(la):
mityoo je napisao(la):
Kod mene te opruge nema! A one poluge su zaribane, nemože ih pomeriti.... I opet radi balirka kako treba i ne pravi krive bale!

ma ti si umjetnik kod tebe bi presa radila i bez malja ::namigivanje::
a čemu bi ti inače glava služila :haha: :haha: :haha:
Pa da znaš da tu možda i ima nešto... Moj pokojni otac je rođen u Bosni!

A dok niste pokrenuli priču o tim oprugama ja nisam ni znao da tamo treba da ima opruge..... Tek sam danas otvorio katalog da pogledam......

Zoran 0230. Veruj mi da nebi bio siguran da su krive bale zbog zadrzaca mase. I nebi mogo da ti kazem da jesi u pravu dok ne proverim to. Ali imacu u obziru to sto si ti reko i u buduce obraticu paznju na to. :ppozdrav:

A sto se tice majstora imam i ja u moje selo jednog koji dere narod. Za 30 minuta rada naplati samo ruku 20e a ako nisi pored njega ume da trazi i po 100e. Jedne godine sam polomio deo gde se kardan sa lamelom ukljucuje na zamajac na poljostrojevu presu. Posto nije trenutno imao taj deo on mi je skinuo sa svoje Clas i stavio mi je taj deo i kompletnu svoju lamelu i naplatio mi sve to 130e. Radio je pola sata , a taj deo na pijac u Smederevsku Palanku kostao je tada 30e. Jeste da sam ja dobio ispravnu presu za kratko vreme ali i dan-danas mislim da je to bila prevelika cena. :ppozdrav:

promenio sam kanap isto,kad okrecem rucno veze a kanap kad kida nije kao nozem odsecen vec se vidi da je pokidan

mityoo,prvi put kada mi pukne opruga na jednom zadržaču ima da skinem i drugi zadržač da probam tvoju varijantu.Sigurno je bolje nego da jedan radi a drugi ne.

Dačo pogledaj polugu noža na kojoj se nalazi deo kako skida kanap;donosač kanapa, ali pre svega prvo proveri igle kako stoje kada su u gornjem položaju

kod mene se bas komsa juce zalio a znam i ja prosle godine iz iskustva, plavi kanap uopste nije dobar madjarski ciji je vec i 3 veze dve baca odvezane pokida kanap...

meni se najbolje pokazao dvrvoplast kraljevo, do sad sam potrosio 10 klupcica sigurno, bez ijedne odresene - izuzev ako nestane kanapa

kombajner je napisao(la):
kod mene se bas komsa juce zalio a znam i ja prosle godine iz iskustva, plavi kanap uopste nije dobar madjarski ciji je vec i 3 veze dve baca odvezane pokida kanap...
Neznam koji plavi.I ja sam probao plavi DRVOPLAST i nije nesto,a ima plavi slovenacki,taj je :D :D

ja koristim beli drvoplast onaj sto je sad kao u smedjem omotu, tip 500, pojavio se i kod mene neki plavi slovenacki, ali necu da menjam, em je nas, em nema problema

Nazad
Vrh