Balirka

danas sam smoto kardan od prese ,kako ga je najlakše ispravati?

najlakse je kupiti drugi , to jee aj da ne kazem nemoguce ali skoro pa nemoguce ispraviti. Kupi druge cevi i ubaci umesto postojecih (krivih)

Nadam se da je MilošMiloš shvatio o čemu mi ovde trabunjamo(Jer se ne izražavamo stručnim nazivima jer ih ne znamo)

Dragani ni sam ne znam kojem sam odgovarao dok me niste pitali :haha:ali nije toliko ni bitno,važno da mi presujemo :haha: :haha: :haha:

A kod moje lifamke te opruge o kojima Zoran0230 priča ni nemam, pa mi ne krivi bale! A iz onih zadnjih opruga izvrni vijke skroz i stavi ih ponovo ali tako da brojiš tačno koliko si krugova uvrnuo i oba postavi jednako.... I kad šteluješ obavezno šteluj za isti broj krugova obe! Onda nebi smelo da napravi krive bale....

Dragane82-mora da ti je opruga ispod vezača samo napukla pa uspeš da je ispraviš oprugama na kraju kanala.Pogledaj sutra pa se čujemo :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1276809345[/time]

Milos Bota ne moraš nove cevi da kupuješ skokni do Vajske tebi je to blizu i uzmi polovne a možda naletiš i na nove kod braćina

Na poljostrojevu desni stegnes vise. Zavisi od mase i vlaznosti. :cao:

Ma ja vam pisem iz CH , zadnji put sam presovao pre 5 god. Siguran sam da nije napukla :sta: , a mozda i jeste . Recicu bratu da vidi pa da mi javi. :ppozdrav:

oni su kući jako skupi,u većini slučaja jeftinije je novo,a kada su u rumi toje sasvim drugi cenovnik valda zbog konkurencije

Pa ne znam.Ja sam išao dosta puta direktno kući i cenjkao sam se samo tako sa njima jer drugačije ne može ali ko će ih znati,ciganska posla. :haha: :haha:

Kosjerac je napisao(la):
Miloše jesu li ti oštri noževi, i koliko imaš zazora između sabilnog noža i onog pokretnog tj. na klipu.
Noževi su onako,osrednje, nisu nešto oštri a nisu ni tupi,presjecaju masu a i rukom se može ocjeniti.A što se tiče zazora, ima ga sigurmo 5 mm a možda i više.Inače, bala je ne samo kriva, već je desna duža strana mnogo nabijenija od lijeve, lijeva je mekana.Okretao sam one podesivače na kraju tunela,ne pomažu mnogo.Izgleda da samo veći obrtaji kardana to malo isprave ali ne u potpunosti.

Zoran0230 je napisao(la):
Nadam se da je MilošMiloš shvatio o čemu mi ovde trabunjamo(Jer se ne izražavamo stručnim nazivima jer ih ne znamo)

Dragani ni sam ne znam kojem sam odgovarao dok me niste pitali :haha:ali nije toliko ni bitno,važno da mi presujemo :haha: :haha: :haha:
Shvatam Zoka o čemu pričate.Juče sam gledao te opruge ispod petljača o kojim govorite.Ja ili dobro ne vidim ili ih nema uopšte na claas presama.Postoji li mogućnost da petljač ne veže dobro zbog previše nabijenosti desne strane bale?

danas sam bas gledao one opruge o kojima smo sinoc pricali sto se nalaze dole-iza vezaca kada gledas u vezace

opruge se nalaze na osovinici koja sa druge strane ima rascepku, a pricvrscene su srafovima za lim iznad

neznam kako bi to moglo da se steluje :sta:

Nazad
Vrh