Balirka

Rođak tera klasovu presu na kardane,sad dali je markant ili doninant ali je 55 sa 539 koji bas nije sjajan bez problema,a sad velika je razlika raditi sa 577 nego sa 560 koji je veći potrošač od 577 i nema raspored brzina(tu je sedmica u prednosti),ja lifama teram sa 539 i kao da su pravljeni jedno za drugo.

Bubu je napisao(la):
Poljostrojka presa je nastala po licenci Claas Dominant-a i po velicini je kao moja Markant 65. Ja da kojim slucajem moju zakacim za nekog 533 ili 539 usrali bi se i to posteno sa njom! ! !

Nisam siguran za koji Claasov model imaju licencu, ako je to model Markant 65 onda ide lakse od nje. Ja je vucem sa 539 od 1989, doduse bilo je sve novo, i traktor je preziveo generalnu ali svake godine uradi oko 15-20000 bala.

univerzal 445 i JD336A i bog da te vidi.fale samo jos redovne platise i rupa na rupi :cao:

Mi imamo dvije prese. Jedna mala i zajebana kola fahr, a druga za mene 1A klasa poljakinja sipma z 224

Dvije slike fahra:
stroji-foto_17371843_17390101_17921554.jpg

stroji-foto_17371843_17390101_17921559.jpg

i poljakinja
stroji-foto_17371843_17390101_17921564.jpg

stroji-foto_17371843_17390101_17921568.jpg

stroji-foto_17371843_17390101_17921571.jpg

mene zeza što nemožem je tjerati vladimircom zbog jednostepenog kvačila i neodgovarajućih stepena prenosa brzina (mislim)

dok rus bi možda malo više trošio ali bi imao sigurnost što se tiče brdsih uslova (stabilnost i kočenje)
a izbor brzina vjerujem da bi od rusa bio savršen za presovanje

sinoc opet defekt na presi - ne okrecu vilice na pick-up uredjaju

jutros rasturio na levoj strani kuciste se napunilo kanapa - to ti je kad hoce da prevezuju bale, a ne vade kanape

a na desnoj strani iskrivila se trajektorija sto putuju lageri - pa je moralo :udri: :udri: , sad je valjda dobro sutra probam

Savo ima u vajskoj dva lifama kod mog drugara nisu kompletne ali za 300-400 eura dala bi se jedna srediti i samo pda pičiš,za obe traži 1500,a prodaće posebno po jednu

Ja sutra krecem sa svojim Ursusom 335 na presanje i vuce dzondirku bez problema ikakvih a kad je zakacim za Torpeda to vec nije to.Moja su obadva ali sa Ursusom puno lakse je vucem (bar sto se mene tice)i nekakav problem mi nestvara.Kacio sam i talijanke prese nema frke a Odzacka me je razbila i hoce kad gusto bude ako nisam brz na kvacilu i nepazim dobro ugasiti Ursusa.To smo prosle godine pokusali par dana nas 4 se mijenjati kad smo kolegi presali sto ima veliko stado ovaca.Pokusao sam i sa Vladimircom T-25 samo nesmiju biti velike dizge i izbijegavati "sunce"grablje i ide bez problema. :D

ja presujem sa ursusom 355 i ima idealan raspored brzina za presovanje za razliku od 539 fergusona,a presovao sam i sa 577 dok sam ga imao i uopste necujem presu iz njega ::lose::

Nidžo reci mi da li ima problema sa kardanom,koliko sam čuo kod njih su kardan i hidraulika neodvojivi-planirao sam da kupim i ursusa ako ne nađem dobrog zetora ali sam baš zbog toga odustao

Јуче сам изпресовао око 1000 бала. Преса рођакова, Someca много добра, не оптерећује трактор , тиха је, добро веже само су јој бале мало веће.
sgtuuw.jpg

Savo
Stvar je u izgovoru rijeci dal je kruh,hleb,hljeb ili kako vec nebitno je bitno je da se razumije.Dizga,prepelica neznam kako se jos kaze ustvari sijeno prikupljeno za baliranje.Da vukao sam sa Vladikom dzondirku i bez problema je vuce prva brzina manja"dizga,prepelica"i nema problema nikakvih.Pa mali Ursus ide trecom sporom kad balira malo sporije od Vladike sa prvom ali je prednost dvostepeno kvacilo.Sa Vladikom prva gas na 1700-2000 obrtaja ustvari na Vladiki 17-20 ali rucni i nema problema on ima dosta brz kardan i dzondirka to guta sa sale nastojis uvijek sa desna krenuti i nikad kardan ne iskljucujes ali moras voditi brigu kako sijeno prikupljas za baliranje da ti nebi dizge smetale. :haha: Ja praktikujem sa Ursanom sa desna na lijevo ici jer tako mi obicno svi skupe dizge ali nije problem ni kontra.Nemoj se zeznuti pa puni desni smotati imaces kardan na najmanje 3 dijela.netreba ti traktir jaci od 35ks za balirku ako je "upucana"samo dzabe gorivo bacas.Pokusao sam ja i sa 560 balirati ma zator brate mili.Ovako cijeli dan od zore do zvijezde da se vas 2 mijenjate nanjemu 30 litara nema sanse da potrosis a onako cini ti se da si pola bacve nafte bez potrebe bacio,vec za roto kosu ispod 42ks min. nije traktor ja je sa Torpedom gonim bez problema ali Ursus se bogami znoji posteno i negdje mu je prva direkt visak ali necu ni da ga forsiram.

Ljudi koliko vam izdaju bala slovenacki i makedonski kanapi .... al da su bale srednjih balirki ... kao Welger 52.... markant 50 itd...

Bubu je napisao(la):
Poljostrojka presa je nastala po licenci Claas Dominant-a i po velicini je kao moja Markant 65. Ja da kojim slucajem moju zakacim za nekog 533 ili 539 usrali bi se i to posteno sa njom! ! !
ovde većina vuče poljostroj sa 539 bez problema,čak jedan rođak sa 533,drugar vuče velgericu 730 sa 539

Nazad
Vrh