Balirka

Klip nabija masu i nema veze sa tim što je bala kriva-Dragan je lepo napisao
Post je spojen: [time]1276804388[/time]

Kod Welgera Claasa možeš namestiti ili spustiti ville da više gura masu na drugu stranu!

ja gledam da mi otkos ulazi sto blize tunelu pa mi ona druga - tanja vilica samo pomalo pridodaje, a ne mogu ja da teram brze po neravnom terenu i da ispadnem iz traktora, sta ce posle zena bez mene :haha:

evo ovako, na Poljostrojki kod mog strica koju je inace kupio 97 godine klip je bio nakosen fabricki, do prosle godine pravio je nakosene bale a prosle godine je remontovao kompletno i menjali su klip i sada vise ne pravi krive bale.

AKO kanap ne ravnomerno ulazi u tunel takodje moze doci do kosenja bale jer je jedan kanap duzi jedan kraci.

ako je jedna strana manje ili vise dotegnuta takodje moze doci do deformiteta

i na kraju apsolutno je tacno da ako je manja masa "ruka" (vile) manje hrane jednu stranu koja je manje sabijena.

Kako se šteluju vile da bi jednako ubacivale masu-č.Jova je lepo rekao za prese sa pužom.Nemojte iznositi stvari koje ne znate,čovek se lepo obratio za savet-Car je lepo objasnio i posle se pojavljuju kojekakve budalaštine-izvinjavam se ako se neko nađe uvređen.

Udarači (kako ih je Car nazvao) su osnovni uzročnik krivih bala,drže ih opruge i od njih zavisi dali će bale biti krive.

Po nekima ako nema dovoljno mase bale će biti krive-van svake pameti-može se desiti da ne možeš da nabiješ balu...

pict0714.jpg

Kod mene vile su spuštene a mogu još štelovati gore po rupama

kod nas na Lifamu ne moze da se steluju vile, tj. mogu samo da se nasteluju da li ce ruke da rade naizmenicno ili zajedno obe. kod drugih presa je ocigledno moguce stelovanje.

i kod mene na rivijeri ne mogu da se steluju vile, ona tanja dodaje debljoj, a deblja ubacuje u usta...
ako mnogo zagrabi, uspori zamajac, zagrcne se - neki put protera, a neki put prokliza lamela

Dragane da li znaš na koje opruge mislim.jesi li ih menjao-moguće je i ako nije jednako zategnut kanapali to se ne dira tako da se taj problem eliminiše.Ja mislim da vile moraju da rade naizmenično (ima u uputstvu kako se šteluju).One se šteluju u odnosu na klip

Zorane mislim na opruge na kraju tunela. Desnu stegnes i do 15 kruga vise u odnosu na levu. I nema da brines. A vile se jednom steluju i nikad vise.

Vile su mi fabricki bile nastelovane da rade zajedno, a onda sam skinuo onaj lanac sto ih spaja i postavio dasku ispod prve ruke i spustio prvu ruku na dasku a drugu skroz u donji polozaj i vratio lanac, tako da sad rade naizmenicno, presa se ne njise kao pre i takoreci u "balansu" je.

Nisam tacno siguran na koje opruge mislis??

dragan82 je napisao(la):
Zorane mislim na opruge na kraju tunela. Desnu stegnes i do 15 kruga vise u odnosu na levu. I nema da brines. A vile se jednom steluju i nikad vise.
Pročitaj uputsvo o rukovanju i biće ti odmah jasnije

Ma ne te Dragane,možeš i tako (ja sam tako radio dok nisam skontao uzrok).Imaš dva kao klina koji se nalaze ispod vezača.Ti klinovi ulaze u kanal i drže ih 2 opruge koje ne možeš rukom pomeriti-ako te opruge puknu,skliznu ili oslabe onda se krive bale.Ne znam da li si me razumeo

Nazad
Vrh