Bubu
Član
I kod mene vuku sa 'Fergusonima' pomenute prese. Ja necu ni da pokusam moju da zakacim jer znam sta ce se dogoditi. . .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zavisi kakvu presu imaš i kolika je masa,ja lifamovu teram na 1400-1500 o/min a 3-ća spora i 1-va brza najčešćedacha je napisao(la):ljudi a sa 539 u koju brzinu i na koliko obrtaja balirate lucerku
Presa Poljostroj, 3. spora, 1100 ob/min.dacha je napisao(la):ljudi a sa 539 u koju brzinu i na koliko obrtaja balirate lucerku
Lalo jel ti baliras sa fergomLala iz Banata je napisao(la):Presa Poljostroj, 3. spora, 1100 ob/min.dacha je napisao(la):ljudi a sa 539 u koju brzinu i na koliko obrtaja balirate lucerku
Da. Samo seno na nasipu sa Rakovicom, sve ostalo sa fercikama.IMT-550 je napisao(la):Lalo jel ti baliras sa fergomLala iz Banata je napisao(la):Presa Poljostroj, 3. spora, 1100 ob/min.dacha je napisao(la):ljudi a sa 539 u koju brzinu i na koliko obrtaja balirate lucerku
milosmilos je napisao(la):Veliki pozdrav!
Svrljao sam po forumu ali nisam mogao naći mnogo diskusija o claas balirkama.Odlučio sam da iznesem problem u nadi da dobijem korisne savjete poznavaoca claas-a, obzirom da nisam baš vican u tome.Naime, radi se o claas markant 40 balirci.Desni petljač ne radi kako treba, ne zna mu se nikad.Nekad spagu sveze dobro, nekad je prekine iza čvora a nekad je uopšte ne sveže!
Posmatrao sam je u radu,i vidio da špagu prekine zato što jedna špaga ostane iza onog rošćića,pijevca i kako bala izlazi i zateže ona pukne a čvor ostane na petljaču, ne smakne ga!Ukoliko se to ne desi, onda ne sveže uopšte, tj napravi čvor na samo jednoj strani kanapa a drugi dio špage ispusti i naravno opet ostane taj polučvor na petljaču.A nekad, obično u 40% slučajeva je veže dobro.
Kada ručno okrećem onaj zamajac polako,vezači odrade posao bez greške.Međutim u radu, ovaj desni brlja.
Ne znam šta bi moglo da bude pa molim za pomoć ako neko zna koji je uzrok tome!
I još sam primjetio da u radu, špaga koja prolazi ispod desnog petljača je opuštena i nije zategnuta kao na lijevom!Ne znam zašto, kao da se bala vrati nazad posle klipa.Inače spagu sam dotegao podjednako na obadva stezaca kanape
bale su krive jer vile ne ubacuju masu ravnomerno u tunel! to moras nastelovati, i ja sam to radio pre par godinamilosmilos je napisao(la):Ljudi hvala vam na iscrpnim savjetima!
Upravu ste,može biti više razloga za loš rad petljača.Zahvaljujući vama, obratio sam pažnju na ono što ste mi rekli.Desni držač špage (polumjesec, ili kako se zove već), u poređenju sa lijevim koji radi, ima više lufta, tj. mogu špagu rukom izvući a lijevi držač je čvrsto drži.Kada sam, po savjetu Cara, ručno okretao zamajac i pratio kako se ponašaju petljači, oni to odrade bez greške.Čvor lijepo veže,sve kako treba!Međutim, pri baliranju, kada je sijeno unutra, onda neće.E sad me zanima da li se taj držač špage može štelovati ili mu treba reparacija ili zamjena?
Druga stvar,vraćanje sijena.Ja sam samo vidio da u tunelu na gornjoj strani imaju češljevi koji brane vraćanje sijena nazad.Nisam vidio nikakve rešetke i opruge.A činjenica je da mi u radu vraća sijeno i opušta špagu ispod petljača koji tada ne može da je zahvati kako treba.A zaboravio sam reći da mi krivi bale,tj. da je upravo desna strana bale nabijenija! Da li ima to kakve veze? Taj debalans se ispravi kada dodam jači gas na traktoru! Kada radi na manjem broju obrtaja,bale su krivlje.
svaki dan nesto novo naucis! moze biti, moj je slucaj drugaciji bio...Dragan18 je napisao(la):ne mora da znaci da su bale zato krive , moze biti jer zadrzivac kanapa ne pusta istom brzinom oba kanapa, ili je jedna strana tunela vise zategnuta, ili je klip kriv.
bale su krive jer vile ne ubacuju masu ravnomerno u tunel! to moras nastelovati,dragan82 je napisao(la):Bale su krive samo ako nisi dobro regulisao pritisak u tunelu. Desni bijak stegnes vise , a levi manje i problem je resen. Kakav zadrzivac kanapa , kanap drzi petljac i niko drugi. A ako je klip kriv onda ne bi mogla presa da radi.