Balirka

@topalovicu,sta bi sa rotacionim svetlom?A i moja rotacija opet stala... :udri: :udri:
Probao sam onu plavu vrpcu slovenacku tip 5oo i ide dobro i sa njom. :cao:

Bubu je napisao(la):
Kod mene na Claas-u je fabricki ugradjena instalacija i svetlosna signalizacija.

Tibore, jesu li ti oba fara na kabini od Zetora radna?
Ja sam na kabinu stavio 2 radna fara i 2 fara za daljinu tako da nemam potrebe da stavljam na presu far da bi radio nocu. Radne farove usmerim u pick-up a daljince u red sa balama i to je to. . .
ako moze da mi pojasnis razliku izmedju radnih farova i farova za daljinu :ppozdrav:

Radni farovi rasipaju svetlost, sijaju na kracem rastojanju ali je veca povrsina obasjana.
Farovi za daljinu bacaju usmeren snop svetlosti i koriste se kako dodatak dugim svetlima sa prednje strane ili u mom slucaju i sa zadnje strane traktora zbog nocnog baliranja.

:ppozdrav:

Farmer Bob je napisao(la):
@topalovicu,sta bi sa rotacionim svetlom?A i moja rotacija opet stala... :udri: :udri:
Probao sam onu plavu vrpcu slovenacku tip 5oo i ide dobro i sa njom. :cao:
rotacija se istopila a ja sam koristio drvoplastovu tip 500 i nije mi ni jednu odresila a imao sam oko 1500 bala

Vi ste bar prigotovili a kod nas tek krece ovih dana kosnja i glavobolja oko balirka roto kosa itd.

2dac4li.jpg
othmk4.jpg
Sta mislite za ova kolica? :ppozdrav:

Drvoplastov kanap u Kraljevu 1000 din, u Raski 1200 :udri:
Post je spojen: [time]1276235155[/time]

francuz je napisao(la):
Drvoplastov kanap u Kraljevu 1000 din, u Raski 1200 :udri:
Post je spojen: [time]1276202755[/time]

Ko nije tovario bale od 20+ kila rucno taj ne zna sta znaci "Pucaju ledja".Ja sam iskusio to.A pricao mistric kad je jednom coveku balirao on mu rekao da ne racuna malu balu , bala do 15 kila , da je bala sena i on mu pusti bale od metar duzine , pa je morao da kotrlja te bale nije mogao da podigne .

@ Suma-Gruza,
bre dugacak ti je ovaj nickname, daj neku skracenicu!!
A sto se tice tog lika sto voli velike bale, imam ih i ja, ali ne to sto je toliko jak, no sto ima zmiju u dzep..... :haha: :haha:
Ja sam kupio presu da sebi olaksam, radim 4 kom za evro, oces neces!, ako neces cekaj onoga odozgo, i slusaj cvrcka kako podjebava džiči-džiči!!!!, lik u selu je 20 ari prevrtao 4 i po sata a ja to radim sa prevrtacem 5 min :haha: :haha: :haha:, a za baliranje, ma kakvi, "jes, pa da mi istrinjiš seno, to smrdi na naftu posle krava neće da mi jede seno" :haha: :haha:

Nazad
Vrh