Balirka

francuz moze i krace sumadinac , a sto se tice prevrtanja u mom selu samo traktori prevrcu a i taj put kad su pucala ledja otac se prevario pa rekao burazeru pusti malo vece da lakse preteramo , manje ce da bude bala .Od onda samo normalne i nikako preterano zbijene nam ne balira :haha: :haha: :haha:

Taaa i ja sam slamu jednom "znaji".... ljudi su me molili da popustim.... a on sa prikolice vice ne diraj.... dobre su :zli: :zli: :zli: :udri: ::lose::

Ja imam poljostroj presu. Kupili smo je novu, ne secam se tacno godine kada je to bilo.
A sto se tice velikih bala: ja i moj brat imamo navike da pravimo malo vece bale i zato nam se uvek musterije bunile , i radnici koji su radili kod nas nisu bili zadovoljni tim balama. A nama su uvek bile taman. Mozda smo mnogo ojacali na selo pa nismo ni svesni koliko smo jeki :sta:

Ja sve svoje bale rucno tovarim a sam sve i jednu izbaliram prosijek je od 15-17kg bala i to je najbolja i nije tesko snjom raditi staceti puna stala spage.Sebi oko 4000 napravim tako i stricu a iz usluge isto manje-vise toliko i svi traze sto manje bale a zbijenije da nece roglje unih da udju. :sta:

dragane , kako si zadovoljan sa njom i njenim učinkom
kolika ti je brzina kretanja , tj koliko ta presa može da proguta ako bi je tjeralo 70 konja

kvarovi ?
komplikacije?

Kakvih 70konja . Tu presu teras samo sa 539 . On moze da guta to je cudo i ide dosta brzo. Zasto ti kazem da netreba njoj 70 konja. Pa polomices je. Ona na zamajac ima sigurnosni vijak 8.8 pa kad bude preopterecena onda presece vijak. Mi jedne godine smo stavili jedan vijak jacine 14. Tako da nam nije puko tokom cele godine. Samo me posle iskritikovao jedan majstor reko mi da to vise ne radim. A od kvarova: otiso mi je jednom automat sto ukljucuje petljac. i 2x jedna pecurka koja ukljucuje igle da vezu. Ja mislim da mi nebi otisla ta pecurka , nego tu ima mala fabricka greska. Sada brat sadi samo svoje. A jedne godine smo presovali cak 150hektara. Presovao brat slamu za nas kombaj i za jos jednim iz naseg sela i plus sena. Nikada nismo polomili igle. A mozes brze da je teras nego prese sto su velicine klas markant 50 i 55. :ppozdrav:

Matić je napisao(la):
Ja sam jednom komšiji presovao bale od 54 kg komad i on samo vikao nisu teške. :sta:
Gospode Boze,ccccc...... ::lose:: ::lose:: ::lose::
ja sam imao jednog,umesto da je uhvati rukama da proveri tezinu,on je skakao po njoj(bali),kao lud.Da proveri tvrdocu,covek :haha:...... ima nas svakojakih :zli:

Farmer Bob je napisao(la):
Matić je napisao(la):
Ja sam jednom komšiji presovao bale od 54 kg komad i on samo vikao nisu teške. :sta:
Gospode Boze,ccccc...... ::lose:: ::lose:: ::lose::
ja sam imao jednog,umesto da je uhvati rukama da proveri tezinu,on je skakao po njoj(bali),kao lud.Da proveri tvrdocu,covek :haha:...... ima nas svakojakih :zli:
ha ha ha jaoo :haha::haha::haha::haha: nisam znao kad skaces na balu da mozes proceniti koliko je teska :D

@dragan82
ovaj čovjek što je prodaje je tjera sa rakovicom , ima i fergu ali kaže da mu je slab i nemože :sta:
ali kako se meni čini da mu je fergo više potrebniji za košenje i sakupljanje

savoris je napisao(la):
@dragan82
ovaj čovjek što je prodaje je tjera sa rakovicom , ima i fergu ali kaže da mu je slab i nemože :sta:
ali kako se meni čini da mu je fergo više potrebniji za košenje i sakupljanje

Nije da ne moze ferguson da je tera, samo mu je dosta teze i iscimas se ceo... Ja istu tu presu vucem sa 560 i nemam nikakvih problema... :ppozdrav:

Ja vam ovo pisem iz mog debelog iskustva. Ja sam samo 2x zakacio presu za rakovicu 60 i to sam kacio sto sam morao jer mo 539 bio zauzet. 539 moze da tera presu u tako veloku gustinu da presa nemoze da guta koliko je seno gusto. A 539 nece da se ugasi, mozda malo ce da oseti ali to nije kraj sveta. :ppozdrav:

[/quote]

Nije da ne moze ferguson da je tera, samo mu je dosta teze i iscimas se ceo... Ja istu tu presu vucem sa 560 i nemam nikakvih problema... :ppozdrav:
[/quote]

To sa sto ti uradis sa 560 ,539 uradi isto mozda i bolje zbog bržeg kardana a ne rasipaš gorivo

Poljostrojka presa je nastala po licenci Claas Dominant-a i po velicini je kao moja Markant 65. Ja da kojim slucajem moju zakacim za nekog 533 ili 539 usrali bi se i to posteno sa njom! ! !

Ne,ne.... @bubu je u pravu.I moj rodjak u Kumane je vukao CLAAS Markant 65 sa MTZ 82.Ma to je bre tenk,a ne presa :haha: :haha:
Ali za ove ostale "normalne"prese IMT 539 je zakon,to si u pravu.Jest da ga nemam ali sam video i vozio ga.Bolji je na kardanu. :cao: :cao:

Nazad
Vrh