Balirka

Farmer Bob je napisao(la):
hasic je napisao(la):
presa radi sve normalno i dođe joj da osveze balu i to samo jednu stranu odveze znal neko sta bi moglo da bude a presa je cllasova
Hm,i ja sam imao slican problem,isto na claas-u.Meni je vezivala ali pukne kanap posle cvora :sta: a ja stezao onaj sraf na vezacu,sa desne strane sa oprugom,a ono jos gore :udri: i onda mi je bio rodjak,popustio izjednacio obe strane i sad,Bogu hvala ide. :D
Koliko cesto ti baca odvezanu balu?
kod mene nepuca kanap samo nesveze jednu stranu .....sveze oko 50 bala i tu jednu baca odvezanu samo jednu stranu i posle opet normalno veze

ako veze masnu na kraj tog kanapa a nespoji ga(nesveze balu) 99% je sapa na vezacima sto drzi kanap istosena od trenja kanapa.... pricam Za Welgera i Klass....

Matić je napisao(la):
Ne bi trebala tako.Na 1000 bala da ne veže jednu je normalno a ovako je mnogo.
moja welgerica nekada za par hiljada bala sve veze,a nekada odem u neku bastu ono na stotinjak bala 1-2 nevezane nemam pojma sta moze biti mozda kada je slaba masa koliko sam ja primetio

moram ponovo pitati ali sada za drugu presu ::sramota::
našao sam jednu poljakinju , od prvog vlasnika neznam joj godište ali presa djeluje prilično očuvano
bila je garažirana i nije išla uslužno uopšte , čovjek je isključivo samo sebi balirao jer ima dosta goveda , cijeni je 1800 evra

može li mi neko reći par riječi o njoj i njenim nekim karaktereristikama , neko malo opštije mišljenje
veličina bala ?
propusna moć?
dijelovi?
komplikacije?
brzina?
minimalni pogonski traktor?

i tako , najbolje da se javi neko ko je ima jer nisam čitao temu od početka

bale su joj baš velike,visoke i ako je pustiš u dužinu da bude skladna to za utovar :udri:
propusna moć velika
delova ima i nisu skupi
presa nije zaštićena,znači promaši automat-odoše igle,dobro ne dešava se to svaki dan ali se desi
kod nas ih vuku mahom sa 60ks ali ima ih i sa 539,torpedo 48

Još da dodam ta presa mora da radi na malom gasu da bi sve išlo kao podmazano a samim tim ne može mali traktor da je vuče već 60-70ks. :cao:

znači nema nikakvu zaštitu od kidanja igli ?
koliko su igle za nju u Rumi na vašaru
i neke cijeni vitalnih dijelova ako neko zna

vukao bi je rus 52ka i išla bi isključivo uslužno a kod mene narod voli velike bale jer se radi po komadu ::novac::

jbm li je , onako na oko baš mi uljudno izgleda , koliko se kreće njihova cijena tamo kod vas

Takve su cene i kod nas plus minus par stotina evrića sve u zavisnosti od stanja.Za cenu delova ja ne znam ništa ali ti mogu dobaviti broj od njihovog nekadašnjeg predstavnika iz Subotice da se možeš raspitati. :ppozdrav:

ljudi pomagajte gde da nadjem igle za HEYWANGA 1200S na stotinu mesta sam pitao i corak :nono:

savoris je napisao(la):
a nema mogućnost ugradnje nekog sigurnosnog mehanizma ili lupam malo gluposti :sta:

Sta si sve pravio, ::svaka cast:: sigurno mozes da napravis sam mehanizam zastite. Pogledaj na nekoj slicnoj presi nije to nista komplikovano.

Prosto ko pasulj napraviti zastitu igala i mnogo dobra stvar jer kad na uvratinama okreces a mehanizam se ukljuci a presa stala tad moze pokriviti igle.

MONTOYA je napisao(la):
jesu li aluminijumske ili metalne
ma metalne su i nekako specificno savijene dali bi to mogle neke druge od drugu neku presu koje su slicne pa da se malo dovedu u taj ugao ili lupam?

Nazad
Vrh