Balirka

ne bože sacuvaj da omalovažavam JDa :nono:
nego na mom kraju naznam ni za jednu JDovku , jednostavno ih nema ni jedna :cao:

topalovic je napisao(la):
mozda moze da se iskoristi petljac i zubcanik
na to sam mislio

Zdravo svima Savoris mislim da znam od cega je taj petljac najverovatnije da se radi o uredjaju za zetvu psenice od samohodne kosacice po boji i izgledu najverovatnije je marka FERARI one su ofarbane u svetloyelenoj boji.

Savoris:

Ako se nevaram john deere 340 1970god.mislim da sam ako nesto vidjeo kod kolege,john deere jest 99,9% ali nisam 100% siguran od kojeg tipa jer ja je imam sa bocnim zamajcom i super radi tako da je mali traktor od 30ks radi bez problema s njom naravno bez katapulta.

Zamolio bih dobrog poznavaoca balirke “Internacional B47” da mi odgovori na moju dilemu:
Da li prilikom vezivanja čvora nožić seče oba kraja konca, s obzirom na to da kanali (žlebovi) za jedan i drugi konac nisu iste dubine: prvi je dublji a drugi plići, tako da pri presecanju oba konca ostaje parčić prvog konca oko 7-8 cm koji se u sledećem ciklusu vezivanja zapetljava u pločicama vezača?
Savet, link, video, pdf, bio bi mi od pomoći. Unapred zahvaljujem.

nožić seče oba kraja kanapa, a ostali deo odgovora ćeš dobiti kada nam se predstaviš u temi predvidjenoj za to.
Post je spojen: [time]1274335426[/time]

Sto se ja namucih oko moje prese ljudi :udri:, a puko sam i nesto para morao sam da uzmem nosac noza i skidac kanapa, tj. onu polugu.
Neki strucnjak od koga sam kupio presu to je nesto krivio , navarivao i to nikako nije moglo da se usteluje.
Nego sad radi, dobro je :D

Pozdrav,vidim da se ovde vodi "debata" o balirkama,a ja sam nameran da kupim jednu.
Ponudjena mi je balirka GARNIER iskreno prvi put čujem za tu marku,cena je negde oko 1500 evropljanina,pa me zanima da li neko ima iskustvo sa ovom markom?
P.S. nisam je još video ali kad odem slikaću je i postaviti slike.

Veceras me moj verni CLAAS izneverio!!Pre nekoliko dana,tu sam nekima malo balirao i pocela ona da zeza.Desni vezac(kad stojim iza prese),ponekad ne veze balu?!A to mi se desilo lane u junu kad sam je kupio,ja malo dotegnem taj vezac(u stvari onaj sraf) i presovao sve do jeseni bez problema ::svaka cast:: i sad nastavio sa starom,belom vrpcom Drvoplast isto bez problema.Sad kad sam stavio novu,plavu,pocelo ovo.....da zeza :sta: a stezao sam ga jos pre neki dan.Da nisam preterao?Da popustim malo? :ppozdrav:

Sta si dotezao na vezacu?
Ako ti je nije dovoljno napregnut feder koji pritiska potkovicu po kojoj trci rolnica jezicka ili ako ti nije dovoljno ostar noz onda ti ukuslja tu na vezacu.
Ako ti nije dovoljno napregnut feder koji pritiska plocu koja pritiska kanap uz onu pecurku onda se izvuce kanap pre nego sto ga veze. . .

Ma kakav remont,dodji da vidis,nema tu nigde lufta.... pojavila se kod nas neka Makedonska vrpca i hvale je :sta: jel neko probao mozda?Kish,ti?

Nazad
Vrh