Balirka

Bubu je napisao(la):
Sta si dotezao na vezacu?
Ako ti je nije dovoljno napregnut feder koji pritiska potkovicu po kojoj trci rolnica jezicka ili ako ti nije dovoljno ostar noz onda ti ukuslja tu na vezacu.
Ako ti nije dovoljno napregnut feder koji pritiska plocu koja pritiska kanap uz onu pecurku onda se izvuce kanap pre nego sto ga veze. . .
hmmmm...
hoce tako presa da radi,kad se radi jeftinije od ostalih! ::namigivanje::

Ma daj....cak sam kritikovao i @zeku u vezi cenovnika.I Aca Koledin ide za 20din i to starim musterijama.I ja planiram da ga sledim....... :ppozdrav:

Kod mene stari stocari kazu da cena balliranja jedne bale treba da kosta kao jedan litar mleka prema mlekari,ipak treba presu i srediti pre sezone a da nediskutujemo o d2 i kanapima koji su nikakvi pa sama muka oko stelovanja :cao:

Farmer Bob je napisao(la):
Ma kakav remont,dodji da vidis,nema tu nigde lufta.... pojavila se kod nas neka Makedonska vrpca i hvale je :sta: jel neko probao mozda?Kish,ti?
ako je plava probao sam je ja!! jednom i nikad vise, i to sto veze kad naglo podignes balu ono se pokida :udri:

Ljudidžabe polemisanje oko cene baliranja.Kome je hitniji novac sniziće cenu a kome nije držaće cenu i to je to.Mi sada kada bi mogli za jednu sezonu da je isplatimo to bi bilo dobro ali to ne ide-na 600 bala imaš rashoda plafon 4000 din.E sada zavisi koliko hoćeš da zaradiš

Zoran0230 je napisao(la):
Ljudidžabe polemisanje oko cene baliranja.Kome je hitniji novac sniziće cenu a kome nije držaće cenu i to je to.Mi sada kada bi mogli za jednu sezonu da je isplatimo to bi bilo dobro ali to ne ide-na 600 bala imaš rashoda plafon 4000 din.E sada zavisi koliko hoćeš da zaradiš

Samo ti malo bolje racunaj amortizaciju pa ces videti da li imas rashod 4000 dinara na 600 bala ili vise! Neki svesno idu glavom u zid ali sta sad? to je njihova stvar i ne zelim da se mesam. . .

kombajner je napisao(la):
Farmer Bob je napisao(la):
Ma kakav remont,dodji da vidis,nema tu nigde lufta.... pojavila se kod nas neka Makedonska vrpca i hvale je :sta: jel neko probao mozda?Kish,ti?
ako je plava probao sam je ja!! jednom i nikad vise, i to sto veze kad naglo podignes balu ono se pokida :udri:
Nisam je video,a evo kazu mi da je bela iz Strumice... :sta:

Zoran0230 je napisao(la):
Farmer Bob-imaš dobar kanap u Miloševu,jesi li probao sa njim(kod Dimitrijevića)
Ja sam kupio jedno klupko za probu, jako liči po kvalitetu na segedinski, samo ima jedna caka..... Klupko je veličine kao drvoplast i ostali ali ima samo 4.2kg.....

Bubu,pa koliki je rashod po tvome-po mome 2 klupčeta kanapa 1800 i ostatak je za naftu a nećeš toliko potrošiti,amortizaciju zaboravi.Treba neko i da plati to što mi tražimo a i oni su u teškoj situaciji

Pa,@zoran0230 je u pravu,samo je kluko sad 1150din.Drvoplast....nadam se da ce se kod nas konacno"ustaliti"cena rada od 20din po bali.

Ja koristim samo plavi kanap od 5 kg klupce, uglavnom Madjarski.

@Zoran0230

Vrati se par strana ranije pa ces videti moju kalkulaciju amortizacije u potpunosti, da ne ponavljam istu pricu jer je podugacka. Ja mislim da je bolje dzabe sedeti nego dzabe raditi ali opet svako ima svoje-ne radimo mi svi isto, na istim trzistima i sa istom (u vecini slucajeva nelojalnom) konkurencijom tako da je cena usluge relativna stvar. Amortizaciju moras da racunas jer presu i traktor moras odrzavati a i treba da racunas svoje vreme provedeno sa u radu jer da ne radis sa svojim masinama uvek mozes da zaradis dnevnicu kao traktorista ili fizikalac kod nekoga! A i koliko znam nisi nasao traktor i presu na ulici pa da ne racunas amortizaciju. . .?

Ma slažem se ja sa vama i ja imam presu ali ljudi kojima baliramo su u izuzetno teškoj situaciji i moramo biti realni da nema ko da nam plati neku višu cenu ali ako mi po ovoj mojoj računici u sezoni odradiš 30 puta to je pola dobre polovne prese

Prijatelju, svi smo u teskoj finansijskoj situaciji! Ti znas najbolje kako ces, kome ces i po kojoj ceni balirati i ja u to necu da zalazim. Kalkulaciju sam izveo na osnovu licnog primera i ja se toga pridzavam i trudim se da ne radim za dzabe jer od fraj rada nemam nikakve koristi!

Zoran0230. Kazi mi da li si ti kupio traktor i presu ili si to nasledio od roditelja? :sta:

Nazad
Vrh