Balirka

Dragan18 je napisao(la):
Drvoplast je zakon, ima 2 kraja sigurno.... X puta sam ga prekrajao.... :cao:
nasao sam danas drugi kraj :haha: i to cim sam otvorio poklopac vidim ja neko zadebljanje na sredini i malo dalje kraj a ja ga trazio na dnu pa nije ni cudo sto nisam nasao inace u masini mi stoji drvoplast tip 320 pise da je 1600m pa ja ako budem pravio bale od 90-100cm sa dva klupka to bi trebalo da bude za 900 bala sto nije tako ni lose ispada 2 din po bali za kanap

koristim Drvoplast tip 500 i evo igrom slucaja mi stoji kamara vec 2 godine i nije spagi nista... nije losa ni segedinska, imam samo jednu zamerku na Drvoplast, ako naleces na rupe prilikom voznje po njvi zna da ispadne iz najlona i da se zapetlja (jedina zamerka) . A segedinska jeste meksa spaga.

rekreativac je napisao(la):
Dragan18 je napisao(la):
Drvoplast je zakon, ima 2 kraja sigurno.... X puta sam ga prekrajao.... :cao:
nasao sam danas drugi kraj :haha: i to cim sam otvorio poklopac vidim ja neko zadebljanje na sredini i malo dalje kraj a ja ga trazio na dnu pa nije ni cudo sto nisam nasao inace u masini mi stoji drvoplast tip 320 pise da je 1600m pa ja ako budem pravio bale od 90-100cm sa dva klupka to bi trebalo da bude za 900 bala sto nije tako ni lose ispada 2 din po bali za kanap
Teško,možda jedno 500 bala..

Po logici,npr. kod mene za bale od 100cm treba 2.50m kanapa od tipa 500 bi trebalo da izađe 1000bali al tolko nisam mogo napravit,znači u klupčetu nema 2500metara.

:sta: Od dva klupčeta Tip 500 maksimalno isteram 750 bala a od tipa 320 500 komada i to mu je to.Kolike su onda te vaše bale kada pominjete tolike brojeve?

u pravu ste ja nisam racunao bocne strane :haha: 615 bala je neki maximum ako je 90 cm bala posto je visina 40cm za 1stranu treba 130cm kanapa.nadam se da mi je sada tacna racunica
Post je spojen: [time]1272528005[/time]

najbolji od segedinaca ti je onaj maslinasto zelene boje i crne boje, i obavezno da pise na najlonu BALAZO... jer ima mnogo falsheva isto izgledaju a nemaju taj natpis.

kod mene se kanap prodaje na komad ili na kg. slikacu balu i presu popodne. imam fabricki brojac koji moze da pogresi ali samo tako da otkuca manje. nije mi jasno odakle vam duzina kanapa u klubetu :sta: to moze da pise ali da li je tacno? najsigurnije bi bilo izmeriti tezinu kanapa koji ode za vezivanje jedne bale i naravno tezinu klubeta :ppozdrav:
zaboravih da se onaj broj bala odnosi na tezinu klubeta od 5kg

Zavisi i od debljine kanapa-razlika je možda oko 200-250 bala između .sa 500 kako kaže Montoya oko 800 a sa 400 do 650 bala-plafon.

Kod nas se koristi slovenska spaga-kanap,neki koriste i austrisku kojima balirka slabije veze jer je deblja.Ja koristim tip 350 slovensku tehnotex ili tornado a kad nenadjem onda austrisku tip 400 jer je debljina tu i tamo ista.Jednom sam nabavio nekakvu banjalucku pa mi je sijebala petljac na Jonn Deeere pa sam popizdio,iscupalo se je sve iz klupka kad sam bio na polovini klupka i napravilo "brdo"zguzvane spage a bila je toliko jaka da se nije dala prekinuti.Vise nikad to nekupujem samo kako sam naveo na pocetku.

Nazad
Vrh