Balirka

Ja sam uzeo pre neki dan kod coveka iz smedereva 50 klupcadi makital tip 500, roze omot, 1600 komad. Ima i drvoplast ista cena ali je iz 2020 kaze da ga vise ne prave.

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Ihc b47 stari tip ihc vezaca sa nepokretnim nozicem za odsecanje kanapa to je u stvari i jedini problem ovog vezaca imas delove od male privrede za ovaj vezac nozic i cesalj zameni radice.
Nozici su novi,vezac,jel mislimo na isto,onaj kljun?I to je majstor mijenjao i zupcanik sto dodje na njega,i nista,gore negovsa starim,pa sam morao da vratim stare dijelove.Dje dodje taj cesalj?

Nozici su novi,vezac,jel mislimo na isto,onaj kljun?I to je majstor mijenjao i zupcanik sto dodje na njega,i nista,gore negovsa starim,pa sam morao da vratim stare dijelove.Dje dodje taj cesalj?
Cesalj je ono sto drzi jedan kraj kanapa u vezacu dok se bala sabija.
Screenshot_2022-05-09-12-57-06-72_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

Zna li neko u cemu moze biti problem, presa Dzondir CB300, krivi bale bas mnogo, od pozadi gledano desna strana bale do noza je punija a leva takoreci prazna?

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Pisano je o ovom problemu ranije dosta,ima vise faktora.Za pocetak proveri zategnutos oba kanapa mora biti ista,zatim oba zatezaca(rucke odakle stelujes tvrdocu bale) moraju imati istu duzinu.Ja to proveravam metrom povremeno,a u radu brojim krugove da budu isti kad zatezem ili popustam bale.To su ti neke osnove a moze zavisiti i od dosta drugih stavki.Pogledaj zajedenost rolnica da konac negde ne koci pa prilikom vezivanja zapinje,samim tim zateze vise jednu stranu.Dosta zavisi i od toga kako masa ulazi u pik ap,najbolje je kad je konstantno hranis,cim ima malo mase hoce da krivi bale jer vile ne unose na klip dovoljno mase pa sa leve strane ima manje mase te uglavnom tu i bude problem.

Zna li neko u cemu moze biti problem, presa Dzondir CB300, krivi bale bas mnogo, od pozadi gledano desna strana bale do noza je punija a leva takoreci prazna?

Za krivu balu jedini krivac je nejednaka masa koju dodavaci ubacuju upravo ovo sto je Barbula napisao, mislim da kod cb300 nema podesavanja dodavaca jedino ti ostaje da ides brze da vise mase ulazi, ali proveri te prve dodavace posto su drveni siljci da se nisu skratili pa ne donose dovoljno mase na drugu stranu tunela.

Poslednja izmena:
Ovako da pocnem od nozeva, oba noza osti kao zileti nikada mi se nije desilo da vuce dve bale zajedno, zazor izmedju njih minimalan, dodavacke vile sam napravio nove i maksimalno su dugacke, da su duze stigao bi ih klip, pozadi vintovi su jednako zategnuti odmotam oba do kraja i izbrojim isti broj krugova, kanapi su jednako zategnuti, moze se reci lagano se povucu rukom nista ne zapinju...
Zvao sam nekog majstora kaze da je problem u vilama nisu dobro podesene, mada predhodne sezone isla normalno nije krivila bale..

I sto se tice mase terao sam je maksimalno na granici koliko da stize da uvuce u tunel, non stop su puna usta, ali bas puna

Kada sam vadio klip napolje da bih ostrio noz jer nisam mogao da ga odvrnem bile su uredu.

Prosle sezone, i posle toga radila bez problema i samo je postepeno za mozda nekih 3-4000 bala pocela da krivi, cekam ovog majstora, rekao je za vikend dolazi...

Kod nas je prosle godine bilo baliranje 40 din, to je otprilike 0,35e. Ove godine ce biti 50 din, ako se sta ne promeni do juna, to je oko 0,43e

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Cesalj je ono sto drzi jedan kraj kanapa u vezacu dok se bala sabija.
Screenshot_2022-05-09-12-57-06-72_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
Aha,to je to.Imam jednu internacional balirku rasturenu za dijelova,da li valja sa nje da uzmem taj cesalj🤔Mada ne kontam zasto zbog njega moze da ne zaveze kanap,logicnije bi bilo da je zbog kljuna,ili pojedenih zupcanik,i njih sam navarivao,i nista.

Nazad
Vrh