Balirka

@Lovac luka dobar sam i ja sa njim,znam da je kuburio sa njom u slami nesto...

Znam sve malo je zapustenu kupio a tezak je za pare i popravke, inace smo bas bas drugari i kucni prijatelji a Caca i ja smo studirali zajedno.
Trenutno on i Zeka baliraju usluzno mislim u Ratkovu

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Tri ipo sata je 210minuta a gde je okretanje gde je pali gasi kardan gde je pucanje manile eeeeeeee moj maticu
Tako je pre par god covek na forumu, ali samo na forumu podrljao za dan sa IMT577 i 4 krila drljacom oko 40ha
Moze to ali na forumu!!!.
Stvarno terao sam novu ganc claas 65 ona jede guta ali 500-600 bala na sat pa nemojte me zasmejavati

A sto iskopcavanje kardana pri okretanju i nije valjda da ti stalno puca manila u radu?Mi sve ali bas sve baliramo sa springer tip 500 i nema pucanja nastelujemo tezinu bale na prvih 10 bala i onda posle dva kruga samo proverimo mada ja na primer vec kad vidim balu znam jeli je prenabijena i preteska ili otpustena cim pocne da kida manilu te bale su sabijene krvnicki!I za dobar rad prese treba i uloga nije samo kaci i teraj valja to na pocetku sezone odneti na stelovanje ili da majstor sam dodje i da to uradi mada na zalost sve je manje dobrih majstora.Mi imamo Classa 60 i stelovanje petljaca i svega nam je radio deda Sveta iz Odzaka ali na zalost godine i bolest su svoje uradile i deda jedva da vise i radi sreca pa smo ja i otac isli kod njega pa je jako lepo ocu,a i meni objasnijo sta su najcesce mane i cake za popravku istih tako da nasu presu otac odrzava i za sada radi besprekorno oce malko da nas hefta u kukuruzovini ali jbg nije vise ni ona devojka i ta se nagutala svega i svacega.

Tri ipo sata je 210minuta a gde je okretanje gde je pali gasi kardan gde je pucanje manile eeeeeeee moj maticu
Tako je pre par god covek na forumu, ali samo na forumu podrljao za dan sa IMT577 i 4 krila drljacom oko 40ha
Moze to ali na forumu!!!.
Stvarno terao sam novu ganc claas 65 ona jede guta ali 500-600 bala na sat pa nemojte me zasmejavati

500+ na sat lagano w61

I da meni baca bale za 6 sekundi kad mi se potfefi brzina na traktoru sa otkosom da balirka ide punim kapacitetom .
Moja ima malo vise udaraca od tih 60 jer je teram na vise obrtaja tacnije 1800-1900 traktora

Pucanje manile ???? Druze stanem samo kad treba spagu drugu ubaciti.
Nekad mi se zadesi 4-5000 bala bez odresene bale .Ali kako to objasniti nekom kad nije ni video ni cuo.

Nije ni balirka za svakog , treba za nju imati nesto malo izmedju usiju.

Kome majstor dolazi da pravi balirku nema tu posla zglavnog

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moram da promenim ime na forumu najmanje sa lovac!!!!! Ovde bas ima LOVACA koji misle da ima i OVACA!!!!
A tema balirka menja ime u "LOVACKA TEMA"
POLJOSTROJ sam nocas dao ""UNOVINE" a odoh trazit belu manilu tip 320 jer me ima i gredu " odshupe" pa da izigravam suvo meso!!!!!

Toliko o tome koliko se razumes prijatelju . Ocigladno zglavne balirke nisi video .
Oces brojeve telefona od svih musterija da ti dam , pa zovi redom i pitaj ?
Zbog tih poljostrojki , clasova, lifama,johndeera,riviera itd imam sve vise posla. Kad dodje stani pani sve se poraspadaju . Ove godine sam bas zbog takvih pobalirao samo prve deteline blize 25000 bala.

Meni kad odresi 4-5 bala na 1000 nesto nije u redu jer ako je sve ispravno ona nesme ni jednu da odresi , cim dodjem kuci rastavljam i novi deo stavljam.
Koliko vas bi je popravljalo i stavljalo nove delove za 5 odresenih bala na 1000????Koliko od vas podmazuje balirku na svakih 1000 bala sa LPD masti ?

Onaj ko nema izmedju usiju materijala sam da popravi balirku ceka majstora po 3-4 dana dotle prodje brzi voz

U ostalom sta se ja tu u opste sa bilo kim macujem i dokazujem.

Ja sam komentarisao da nekom korisnu informaciju dam a ne nekog da lozim.
To sto neko ima sklopociju od balirke pa mu ovo deluje nezamislivo sta da mu ja radim.

Nije ni w61 bogom dana , svaka masina se trosi i kvari.Ali je bolje resena i mnogo je dugotrajnija od svih ostalih , pa cak i od novijih welgera.

Leva je 10.75-15.3 ili 11.5-15.3 a desna 10.80-12 a može felna od Mercedesa ili Moskviča sa 5 rupa.
Pesa je odlična,nema nekih problema.Najvažnija je kondicija vezača a poželjno je da se vuče sa traktorom koji ima 5 brzina jer guta zdravo dobro.
Ova presa može da naštancuje poprilično jer guta i ide brzo i non stop puna usta,Ko se malo razume u balirke videće.Nikom ne podilazim samo komentarišem viđeno,jedino ako nije fotomontaža:ppozdrav:

Ova presa može da naštancuje poprilično jer guta i ide brzo i non stop puna usta,Ko se malo razume u balirke videće.Nikom ne podilazim samo komentarišem viđeno,jedino ako nije fotomontaža:ppozdrav:
To jos nisu puna usta , pogledaj izmedju sena i gornjeg dela kanala od usta je prazno bar 10cm.
E kod mene tu seno ili detelina,slama ... zapinju . Samo ako nadjem snimak postavicu

Nije ovo foto montaza ide presa za sve pare ja na primer sa 542 nasu claas-ovku teram 5 spora 1 brza dok sa zetorom idem 2-3 brza.Imama jedan snimak u slami sa 542 ali ne znam da ga postavim inace ja na primer najvise volim presu da teram sa 542 on jadnik oseti kad god joj je tesko i kad zapne on propeva dok zetor taj mazgonja on samo ljulja.I sto kaze kolega Daner samo novi delovi i nema zime bez mnogo karabudzenja to ja malo imam problem sa ocem ali moja tvrdoglavost uvek pobedi on je tipa sve sto se pokvari moze i da se popravi lako je kupiti novo dok ja sam tipa odma novo pa sta kosta da kosta ali moji zivci nemaju cenu.

Nije ovo foto montaza ide presa za sve pare ja na primer sa 542 nasu claas-ovku teram 5 spora 1 brza dok sa zetorom idem 2-3 brza.Imama jedan snimak u slami sa 542 ali ne znam da ga postavim inace ja na primer najvise volim presu da teram sa 542 on jadnik oseti kad god joj je tesko i kad zapne on propeva dok zetor taj mazgonja on samo ljulja.I sto kaze kolega Daner samo novi delovi i nema zime bez mnogo karabudzenja to ja malo imam problem sa ocem ali moja tvrdoglavost uvek pobedi on je tipa sve sto se pokvari moze i da se popravi lako je kupiti novo dok ja sam tipa odma novo pa sta kosta da kosta ali moji zivci nemaju cenu.
Za fotomontažu sam se našalio.Koja je caka da tako guta.Ne verujem da je samo zbog toga što je Welgerka

Sirok pick up i kanal odma je u mogucnosti da proguta tu masu i sto je naj vaznije nema LANAC nigde da je pogoni vec sve ide preko osovina,zupcanika i kardana sto je najveci plus znaci nema straha da ce prezupciti rastezanjem i preskakanjem lanca.Mi kada smo kupovali presu pouceni iskustvom i prvom presom koja nam se ogadila za ceo zivot trazili smo samo Claas 60 ili 65 i na placu gde smo kupili bile 60 i 65 dok smo se mi smislili koju da uzmemo 65 nam ode ispred nosa i ostala nam ova sada mada se nismo pokajali naradila se kod nas momacki dok ona 65 vecito ima nekih kurslusa posto je i ta u nasem mestu pa je gledamo u radu.

Zorane snimak je moj a napravljen u vršenoj lucerki i nema tu nikakve cake samo sam hteo da pokažem kako može da ide ali je traktor jedva išao drugom brzom i crkavao pa nije došlo do izražaja.Ima veliku propusnu moć i što veći gas brže ideš.Glavni pogon je preko krute veze tako da nema da prezupči i nešto slomi a ima samo 2 lanca na celoj presi.Jedan pogoni pick up a drugi desnu ruku dodavača mase.Jedino što zameram na W 61 i W 63 je to što ne cvikaju šrafove na zamajcu nikada pa diferencijal trpi mnogo i popravka mnogo košta ali sve to ide u rok službe.

Zorane snimak je moj a napravljen u vršenoj lucerki i nema tu nikakve cake samo sam hteo da pokažem kako može da ide ali je traktor jedva išao drugom brzom i crkavao pa nije došlo do izražaja.Ima veliku propusnu moć i što veći gas brže ideš.Glavni pogon je preko krute veze tako da nema da prezupči i nešto slomi a ima samo 2 lanca na celoj presi.Jedan pogoni pick up a drugi desnu ruku dodavača mase.Jedino što zameram na W 61 i W 63 je to što ne cvikaju šrafove na zamajcu nikada pa diferencijal trpi mnogo i popravka mnogo košta ali sve to ide u rok službe.
Stavi 5.6 sraf pa ce cvikati , i na desetak godina promeni ugao ruke sto tera klip na nutevima da udari ne idu na uvek iste zube na tanjirastom.
Ja sam dvaput otkinuo sraf , s opruga od spremaca i ceo zub od balerine 10mm nije mogla preseci.
Kad je preopteretite da ne moze progutati vila koja unosi masu u tunel preskace i lupa i balirka radi na prazno dok rukama ne odglavite ( obicno kad je lose pograbljeno pa ceo naviljak uvuce i ne moze da proguta)
Drugi se nalome konusnotanjirastih dok na welgeru ne ode. Uglavnom ne odlazi , oce da ode ako se stavi deblji sraf od predvidjenog pa sraf bude jaci od zuba na tanjirastom i gde je slabije puca.

Moka jesina zamerka mogao je tunel biti vislji , samim tim bi i usta bila veca , to bi moglo progutati haos, mada i ovako je dobra

Da li zna neko kakav kljuc treba za ovakve sarafe, komsija kupio galigani presu pa nema kljuca za ove sarafe sto drze noz na klipu/malju kako ga ko zove ne znam
54047ec15e1dad8305f4b51c9ff12932.jpg

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk

Aha, pa dobro, malo jest nelogično sto se mora klip vaditi, ali sta se moze. Ako je tako rijeseno tako cemo da radimo, nema druge, hvala vam mnogo na informaciji

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk

Meni je ocvikao par puta sraf kada od sunca upadne žica i jednom sipka od levatora za repu

Nazad
Vrh