Balirka

Kod nas se ponekad izbarila i po koja cepanica :osmeh: nema se vise za jezeve od aramture pa poturaju cepanice,a naidje i po neka cigla.

E ove godine me stari natera da baliram neke (ojebine) sojinu slamu na njivi gde je nekad bila deponija namenjao sam se srafova kao budala i navadio kamenja i cigle izmedju nozeva kad smo tovarili ladno cigla u bali, koja je to sreca bila da nije nije bio manji komadic pa da se zabije u klip u kanal za igle.
I dan kasnije odem privatno da baliram i pokupim u presu neke grancice debljine malog prsta i jedna se zavuce kroz tunel u dodavac manile pa tri veze dve neveze i tako me njakala dok je nisam skonto sreca nije pukao dodavac

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

A jednom sam pokupio i izbalirao mobilni tel

E danas je bio gadan nejeeeb odemo da baliramo soju nas trojica
Claas constant
Claas markant 51
Poljostoj
I sve tri balirke stanu!!!!!
Otkosi puni zemlje i korovcine njiva mekana tockovi upadaju 10cm
Na poljostoju pukne rog sto kanap klize preko njega
Na markantu upadne stap zelja pod dodavac manile i slomi dodavac
A constant otkine kljun petlica
I sve se to resi u njivi i od 2 do 7 h lagano se uradi 1800bala

ja imam danas 2000 bala... juce sam imao problem kidala mi na desnom petljacu kanap pa sam morao malo podesavati vezace....

Kod mene Someca počela da dresi na desnom vezacu svaku 2 balu. Nekad ima čvor na onoj strani koju nosi igla, a nekad nema čvora uopste. Na oko je sve ok, šta li može biti problem?

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Majstor rešio problem.:-D
f95197186c96bd3f0a72f9d47b7eb947.jpg

Послато са LT26w уз помоћ Тапатока

Luka sa pravom presom taj posao bi odradio za nešto malo više od 3 sata i jednim traktorom.
Druze jel ti stvarno misli da ja nebih znao da teram bolju presu od one moje POLJOSTROJ BABETINE!! A i sta da zakacim za IMT 539 kad cale ore sa 560
al jeb-ga uradi baba oko 5 000 bala posle reanimacije ima sra-a tu i tamo juce pukla kolenasta osovina na didavackim vilama zavari i teraj!!!
Samo joj kazem: "LJULJAJ STARA BICE PARA"
Terao sam nekad claasa 65 eeeeee to je presa
a6f1ba01f564c0fbe62e8085797c5556.jpg
5cc3f3aa019b2efc794fef4fe7492583.jpg

A ima tu i LOSIH KOPIJA POLJOSTROJA!!!!!
04e44ec190de631353819905df4c133b.jpg
c65a44e795eb58788c1446651623432e.jpg

Kakva su iskustva sa John Deere presom 342? Video sam na prodaju u lepom stanju za 2500e remontovana... Razmisljam da zamenim poljostrojku a ne znam sta uzeti...

Ja imam jd 456,malo veceg kapaciteta,al u osnovi to je sve slicno ako ne i isto..par godina je radila bez greske i sad je polako pocela da zeza,sve to dotraje kad je iz proslog veka...i jedini problem su skuplji delovi..primer ode rolnica na petljacu(tockic) i ne moze kljun da se menja,mora ceo petljac,koji kosta 75e,al postoji iz male privrede za 40e na kojem posle moze da se menja samo kukica...lezajevi su colovni,i koštaju biga oca novaca kod uvoznika za jd..sva sreca pa se ne kvari mnogo...tako da te prese u opste nisu lose,samo im je odrzavanje nesto skuplje..

Nazad
Vrh