Balirka

Ajd kad svi pitaju da pitam i ja sta predlazete,koju presu za imt 560?za sopstvene potrebe do 5000 bala godisnje?kod nas inace celo selo ima welger 52 i 53.

Luka sa pravom presom taj posao bi odradio za nešto malo više od 3 sata i jednim traktorom.
Sada bas nesto razmisljam tri sata=180minuta= 1800bala
Znaci 10bala u minutu= 6sekundi po bali da ides ravno bez skretanja bez gomile sto je nasro kombajner bez okretanja pisanja i ostalog
6sekundi po bali
Klip ima 70 udaraca u minuti sto dodje da on 6 puta udari za MATICevu balu
, a bala duzine 90cm znaci svaki put sabije 15 cm bale
I ti samo napred nista zastoj
DRUZE MATIC JA LUD JESAM ALI GLUP NISAM AKO MOZES DA ZA 3 SATA URADIS 1800 BALA, JA BIH DOSAO DA TO GLEDAM I DA TE POLJUBIM U VEOMA INTIMNO MESTO!!!!!
MOZDA IMA NEKA BALIRKA NA RAKETNI POGON!!!!!!

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Napisao sam malo više od 3 sata ne 3 sata.W 61 uradi 500 bala slame kada sve ide kako treba na sat vremena dok veće tipa 730 mogu i više.

Tri ipo sata je dovoljno i opet manje od 5 sati i tri traktora sa tri balirke na njivi=manji utrošak goriva.
Ja nisam Matič za tvoju informaciju i kod nas se ne prave valjušci od bala.

Poslednja izmena:
Tri ipo sata je 210minuta a gde je okretanje gde je pali gasi kardan gde je pucanje manile eeeeeeee moj maticu
Tako je pre par god covek na forumu, ali samo na forumu podrljao za dan sa IMT577 i 4 krila drljacom oko 40ha
Moze to ali na forumu!!!.
Stvarno terao sam novu ganc claas 65 ona jede guta ali 500-600 bala na sat pa nemojte me zasmejavati

Ja kad bih imao prosek 200-300 na sat bio bih srecan kao MLAD MAJMUN

Ima drugar u PARAGAMA tog famoznog WEGER-a 6x i tera ga ZETOR 7011 i nije bas tako bajno i sjajno kao u prici

Ja kad bih imao prosek 200-300 na sat bio bih srecan kao MLAD MAJMUN

Kolega 300 sam ja radio sa jd 332 u mojim uslovima, brdo, male njive, livadsko seno. 600 i meni izgleda mnogo ali 500 u nekoj njivi tabli 10-15ha verujem da moze kad opicis red kilometar bez stajanja ili vise

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Druze Tabla je kurva kombajneri gonici ima i bez mase i sa gomilama od 5 bala,ako je majstor kosio otkos je od pocetka do kraja ravan kao CRVENI TEPIH ali to je soja presa upada 10cm tesko je ugasenu vuci a plus zemlja od miseva rupe od lisica i jazavaca nije samo teorija
Pa ja kad radim seno ja letim pograbim otkos kakav mi odgovara i gas uvek puna usta a ovo sa sojom je muka toliko je suva da je treba jako puno za balu ( ako hoces cestitu balu) a jos gde ima korovcine ambrozija i zelje debeli kao ruka pa ti to proteraj kroz presu

Kad nema mase mozes samo da njaces,u cestitoj masi,a jedne godine sam imao od 352 do 401 bale po kj,veoma je moguce nacakati 500 600 bala za sat,tabla 15 kj a duple duzi od 800m...jednom sam brojao udarce na jednoj jd 359,tek bila kupljena nova,3 udarca bala,a ja sam tad sa lifamovom izbacivao balu na 12 do 15 udaraca...za pravu presu velikog kapaciteta treba samo mase,to je fabrika..

Prosek u kukurzovini ove godine je 80 bala po kj pa teško da može 500 bala na sat. Imam i ja W61 i stvarno je zmaj od prese. Ja sam je terao sa 542 pa mi je prosek oko 300 u normalnoj masi. Mada ćemo se verovatno rastati do proleća jel usled problema sa radnom snagom nema ko da unese to što izbaliram. Tako da će je verovatno zameniti rolo. Ako komšije dozvole

Nazad
Vrh