Balirka

Ja kupio dvije igle za Gallignani 149, iz Njemačke, pošto ih na ovim našim prostorima nisam našao. 2 igle 212€ lijepa svota, novija je verzija igala sa valjcima na vrhu kuda prolazi kanap.

Dane ne možeš raditi bez dodavača.Nikada nisam drhtao prilikom rada u kukuruzovini čak i dok sam radio sa Ap 12.Ako se šta pokvari mi popravimo i vozi jer ništa ne traje večno.

Najveće defekte sam imao u mokroj detelini i sudanskoj travi.U kukuruzovini se ne sećam nekih havarija a radilo se nekada preko 10.000 bala za sezonu.Caka ti je u usitnjenosti mase.Ako je loše isečkano ili potarupano da su štapovi od pola metra tu bude seksa sa glavljenjem.

A posto su kod nas svi beraci okrenuli nozeve da idu u napred , a zmajevi kombajni seckaju kako seckaju ja od ove godine ne idem vise u kukuruzovinu.

E pa sto ljudi sto cudi..meni se vise svidja gde sam brao sa zmajem nego gde baliram iza kombajna sa seckom...

Niste vi balirali granje od rezidbe vocaka. :haha: U susednom selu sam to gledao, ide, ali i presa i traktor hoce da se raspadnu. Posle 10 bala nisam imao srca vise prisustvovati prizoru.

A ako cemo o problemima u baliranju kukuruzovine,mojoj presi najvise smeta zemlja,koja ulazi u presu da sam ne znam kako pograbio,a ne spustam pikap do kraja..juce mi je zastopala koliko se toga svuda navatalo,jedva sam je izduvao..

Maticu uvek si voleo da preteras...ne znas kad je dosta i da treba stati..mada znam za slucaj izbalirane kutije za alat,al dobro sad...

Ja jesam izbalirao zeca , bio u slami, samo jadnik nije preziveo dokacio ga noz , imam sliku negde moram potraziti.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Postoje lovačke,ribolovačke i šoferske.Pod šofere možemo svrstati traktoriste,kombajnere i uopšte rukovaoce mašina...

Nazad
Vrh