Balirka

Pa ja imam svojih njiva koje kosim do nekih 5 ha pa racunaj dva kosenja,pa kad vidm po 600-700 bala na njivi muka mi bude a ni poceo raditi nisam,ne samo da ti je usteda u vremenu sa rolo vec je to lakse uskladistiti rolo od obicnih malih,cim kakvih para zaradim gledacu da uzmem neku rolo .,ustvari vec ima jedna za male pare ali ne znam valja li to cemu

http://www.pik.ba/artikal/9301706/rolo-presa-lerda-120/

Mogla bi joj se montirati dva "sunca" sa strana kako bi se kompenzovao mali pick-up, tako nešto nije problem ni napraviti.
A4211.JPG

Moglo bi se to napraviti,ali mozda sad lupam svojim razmisaljnjem, ali se vodim nekom logikom u poznanstvu rada sa malim presama,da bi to "prosirivanje"pickupa imalo vise stetnih uticaja-zagusenost i usporenoost rada sa masinom,

Bio bi ja zadovoljan da imam i ovakvu,samo da ledja vise ne poturam,jer dok one male natovaris pa istovaris pir tome gledas da to lijepo slozis,ma sad kad pomislim vec mi je muka sta me opet ceka

E sad kad bi vam rekao da ima jedan covek kod mene u okolini koji ima 150 krava... Mzoda i vise sve ukupno.. E naj zesce je sto hranu za njih balira obicnom presom Claas Mrkant 55..
Ljudi se ubise od posla koliko bala natovare nemam pojma stvarno ali cifra se mota oko 50h Deteline pa to u vise kosenja pa vi vidite koliko je to bala... Svaki dan se pitam zasto taj covek ne nabavi rolo presu...

E sad kad bi vam rekao da ima jedan covek kod mene u okolini koji ima 150 krava... Mzoda i vise sve ukupno.. E naj zesce je sto hranu za njih balira obicnom presom Claas Mrkant 55..
Ljudi se ubise od posla koliko bala natovare nemam pojma stvarno ali cifra se mota oko 50h Deteline pa to u vise kosenja pa vi vidite koliko je to bala... Svaki dan se pitam zasto taj covek ne nabavi rolo presu...

Njemu treba nedelju dana samo da izbalira :sjasi:....

NAjgore je to sto je imao rolo balirku pa je prodao... MA stalno trazi ljude da rade pod dnevnicu ali vise niko nece da radi kod njega.. Tera ih da natovare po 2000 bala dnevno i vise... E sad zasto on nema racunicu da radi sa rolo balirkom pojma nemam... JA sam licno odusevljen rolo balirkom,dok moji ukucani (staromodni) ni da cuju!!! Ma sta ce ti to je ovako to je onako,pa kako ces balu da das kravama i tako... (nemozes izaci na kraj sa staromodnim ljudima).. Njihova parola je zasto olaksati psoao kad su tu ledja!!!!! :udri: Ali verujem da ima jos nekih koji dele moj problem...

Ti sto idu sve preko ledja misle da ce da zive vecno :haha:.... ja imam svega ~ 3h lucerke, ali za sledecu sezonu planiram elevator za samoutovar na sadasnjoj 5x2m, ili pak jos jednu samoutovarnu za nekih 50-ak bala,uz mogucnost da se po principu makaza cela podize u vis, da se velika natovari sa nje.. meni nije problem to rucno uraditi, ali problem je kada treba za dan izbalirati 800 bala i preterati (dvoje rade) , jer je za sutra najavljena kisa :kisa:...

Ma nema gore od utovara bala... Ali da ne idemo :off_topic: ajde da postavim jednu sliku svoje prese (neznam jesam li ::sramota:spavam:.. Kao sto se vidi na slici Lifamova presa je upitanju.. Kupili smo je novu.. Najvise smo sa njom radili kad smo imali oko 20 krava na muzi.. Sad smo smanjili i samo 5... Nazalost...

img1012.jpg

Ja cu uzeti sad klasicnu presu,posto nemam para za rolo,ne zbog njene cene,vec sto ona vuce za sobom i utovarivac,i to dize ukupnu vrednost,ali cim se bude moglo,tamo 2016 mislim da ce doci rolo presa.

Ma nema gore od utovara bala... Ali da ne idemo :off_topic: ajde da postavim jednu sliku svoje prese (neznam jesam li ::sramota:spavam:.. Kao sto se vidi na slici Lifamova presa je upitanju.. Kupili smo je novu.. Najvise smo sa njom radili kad smo imali oko 20 krava na muzi.. Sad smo smanjili i samo 5... Nazalost...

img1012.jpg

Ja imam istu ovakvu, dobre su to mašine.... Meni odrađuje posao!

img1012.jpg

Ćiro dali su dodavači mase naštelovani kako treba?

Nazad
Vrh