Balirka

Kod nas vise nema dobrih da se kupi, sve sto je ostalo to su krsevi, a cijene strasne...

Nisu sve marke 2500e,verovatno je mislio na manje balirke poput Riviere,Somece,Welgera 41,42,Claas 50,ali ovakva John Deere dole bi se sigurno manje platila.

Proslog proleca sam bio kod prodavaca u selu Kaonik ima ih 5-6 pa u selu Grevci,zatim Pojate.Tada sam trazio Burgona a ko za inat nije ih nesto bilo dok je balirki bilo na stotine,pojedine kao nove i po boji a i po elementima.Sad bih i ja trazio vecu presu.Kad odem do njihovih placeva slikacu i postavicu.Istina je da ih ima sve manje ali nisu cene tolike.Nisam mislio na rivijere samo,ima svega i svacega.

Ja moju w 61 platio 2800€ na avliji prije 4 god., i to presa bila u odlicnom stanju,nisam imo ulaganja gotovo nista prve godine,a i kroz ove 4 godine sto je kod mene bilo je sitnih opravki ali to ne mogu racunati kao nesto ozbiljno jer ulaganja od tad do danas nisu presla vise od 250€

nigde ne mogu da nadjem koja je dimenzija onim manjih bala sto rade rivijere ? ove standardne su mozda 37x48 ?

I kako sluzi 47_a? Bila mi u komsiluku, jako jednostavna i masivna presa. Radila dobre i lijepe bale,ali su joj nozici na vezackom aparatu bili rak_rana.

I ja sam imao b47 do novembra prosle godine, prodao sam je u ispravnom stanju za 1000 evra, samo da mi izadje iz dvorista, namucio sam se s njom zadnjih desetak godina. Kada joj se nozevi dobro nasteluju ide kao metak, ali cim nesto malo fali, nece ni jednu da pipne...
@kremator, kako te sluzi tvoja, da li ti je neko odrzava ili je sam sredjujes???

Ja je odrzavam, nozice ostrim posle svakih 1000 bala i skracen je nosac da pre odseca, takodje je dodat pritiskivac (da ga tako nazovem) da se ne izvlaci konac, jer vezac ima samo dve plocice/diska u sebi. Ne radi puno preko godine, prosle sezone sve skupa oko 3300 bala, sto sebi sto usluzno. Imao sam problem sa zubom na pokretnom kljunu (ako znate na sta mislim :haha:, ne znam kako se taj deo tacno zove), bilo je zajedeno previse pa se nije konac skidao, malo pipnuto brusilicom i od tad nema problema. Jaka i brza presa, dobro osigurana, ali ko ne zna da je sam odrzava, i ima malo vise da radi preko godine neka bega. Kad smo je kupovali bila je 1400e sa sve transportom, naredna krstena balirka je bila nekih 1900e, a posto covek koji nam je usluzno balirao imao istu, to joj je bio dodatni plus da izbor padne na nju :osmeh:, posto je on pohvatao sta joj kad fali.

.........................

Danas izbalirali 50 bala, ostala 5. trava rasturena na tavanu da se osusi, nije nijednu omasila :osmeh:..

Poslednja izmena:
zna li neko koje godine su radjene lifamove prese,narandzasta a umesto one plocice gde pisu podatci o godistu i ostalo sta vec...stoji nalepnica.?ja danas gledao presu covek nezna koje godine je kupio presu a ta nalepnica pocepana-odlepljena,pola,bas taj deo gde pise godiste.do koje godine su radjene narandzaste?

druze bezi od lifam ako znas,imao sam i jedva je prodao.

- - - - - - - - - -

danas kupio ovu balirku:osmeh: cena 2350,kod kuce imam jos jednu istu ovakvu
24paxpg.jpg

2v7xx8p.jpg

11avkeg.jpg

dobar je lifam,nebezim od njega.prodao sam moju lifam 10.01.'14,imao sam nameru da kupim fara hd 360-380 al nista nije cestito,sve nesto matoro,izrgano,potroseno.i slucajno sam nasao lifama,juce sam kupio.moju sam dao 91 za 2000e,kupio sam 99 sa prevozom i troskovima dok sam isao da je vidim u dvoristu ce me izaci 1950e.kad je doteram kuci postavicu slike,i stare koju sam prodao

Nazad
Vrh