Balirka

@Kremator
Neke normalne velicine i tezine pravim bale jer radim sebi.

Juce mi se desilo da mi odveze nekoliko bala jer su bale previse bile mekane, u sustini sveze kako treba ali je jedan kraj cvora previse kratak i odveze, da li postoji neka fora za stelovanje cvora, u pitanju je balirka MF 120 planetarni vezaci ako neko zna bio bih zahvalan....RatkoPa mozda ti imas odgovor??

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Neotseca ti nozic bas najbolje ali je sve to podnosljivo,dotegni onas srafic sto drzi oprugu za pola kruga...............

Da na njih,to su cesljevi koji zadrzavaju kanap da se neizvuce.Deo koji nozic otsece ostaje u nima i ako su labavi klip kada nabija balu izvlaci kanap i iz vezaca.Probaj skroz da ih olabavis i gledaj dok neko ubacuje u seno u presu,sve ce ti biti jasno............

pozdrav svima ,imam lifamovu bairku u dobrom stanju sve je ok s njom al ne mogu stic sve malo je spora za moje potrebe htio bi da uzimam malo brzzu i bolju neznam sta izabrat :welger 45._neku new holand neznam koa je dobra jer ima ih puno _.klas markant 50,_john deere 346,kakva su iskustva s tim presama koju da kupim od navedenih jer mislim da su svaka od navedenih brze od lifama .opet molim vase iskustvo i savjet

Druze uzmi sebi JD i neces pogresiti. One su velikog kapaciteta i imaju dosta prednosti i sto se brzine tice i pouzdanosti. Imam JD 342 i znam sta pricam.

JD je samo malo skuplji za odrzavanje (ako hoces prave delove) ali kad stavis takav deo ne mislis vise o njemu narednih 20-30000 bala.

Mozete li mi dati preporuku.Imam balirku New Holland 265 i ona mi je radila godinama i radi i danas bez greske ali mi je nedovoljno brza i nedovoljnog kapaciteta.Zato ako moze neko da mi kaze koja bi bila jako brza i kvalitetna balirka a da ima i delova za nju a moze da je vuce IMT 539.Baliram mnogo slame i sena pa mi treba neki veci kapacitet.

ponovno imam problem sa DF hd440,ploča petljača(lijeva) zapinje sa osovinu na kojoj je onaj točkić koji pokreče polumjesece za špagu i smota osovinu i nosač točkića tako da on izgubi funkciju i pocne sranje?

5blgejnejdikzutiq.jpg
[/URL][/IMG]

v83f3dj8pzwt63wl5b91.jpg
[/URL][/IMG]
jbsxmji2le7y0pwqhule.jpg
[/URL][/IMG]

Strme njive nemam tako da to neznam a desni tocak i ako ide po razorima pikap radi normalno jer ima svoj tocak koji ga drzi................

- - - - - - - - - -

Strme njive nemam tako da to neznam a desni tocak i ako ide po razorima pikap radi normalno jer ima svoj tocak koji ga drzi................

- - - - - - - - - -

Ja imam 120 ali nemam taj tocak na pikapu i cesto se desava na bregovima i razorima da pikap pocinje da kopa po njivi, plasim se da se nesto ne polomi posto nema lamele na pikapu.....razslao sam da stavim hidraulicni klip na pikap....
Ratko moze fotkica tog tocka kod tebe....

Nazad
Vrh