Balirka

cvor2.jpg

Ovo je moj problem, prekratka spaga do cvora i on se razveze, znaci noz skidaca spage odsjece preblizo visak spage, u pitanju je presa bautz a RS-ov je petljac. Molim za pomoc ako je neko imao slican problem da mi pomogne.

Do ove greške u 95% slučajeva dolazi zbog greške na petljaču.
1. opruga koja pritiska jezičak petljača je nedovoljno pritegnuta pa tako jezičak ne zadrži dovoljno kanap nego se on nakon pravljenja čvora izvuče iz petljača tako kad ga skine polužni nož ili lastin rep krajevi budu prekratki a čvor labav tako kad bala izlazi iz kompresionog kanala tj kada se širi krajevi kanapa se izvuku iz čvora što dovodi do razvezivanja.Kada je sve u redu i kada lastin rep skine čvor on treba da je polučvrst sa korektnim krajevima koji su 25 do 30 mm dugački.
2.jezičak je dovoljno pritegnut ali je iskrivljen - povijen.Treba proveriti kada je u zatvorenom položaju da rolnica jezička ne udara u telo petljača jer onda je nemoguće pritezanjem dobiti pritisak na vrhu jezička.Kada je jezičak zatvoren treba biti bar 1 - 2 mm lufta između rolnice i tela vezača.ako je ovo onda zameni jezičke.
3.jezičak se potrošio (zaujeo) od kanapa odmah iza vrha (one kukice na vrhu) tako da se kroz taj prostor odrezana dva kraja kanapa nakon vezivanja izvuku što dovodi do kratkih krajeva i razvezivanja.Ako je ovo za prvu ruku možeš malo turpijom skinuti vrhove jezička da bi malo smanjio tu pojedenost jezička.

Kratkovremeno možeš pokušati sa debljim kanapom npr. tip 320

Najbolje ti je da promeneš kukaste glave ako su one pojedene:Za informaciju mislim da su tvoje kukaste glave ili petljači isti kao na balirci LIFAM Stara Pazova i nose oznaku RS 6015 BK koje su ugrađene u telo vezača RS 3770 na osovini od 28 mm.

Juce parkiram presu(w 61) i poslije vidim da mi je bocni lim lijevi gledan od ulaza u eder,na dva mjesta proboden vilama za uvlacenje mase na visini od nekih 35 cm od dna tunela za uvlacenje mase,.one torzije sto drze 3 vilca se pomotale pojma nemam kako,jest da su rele-spure bile prevelike ali ja predpostavljam da se nesto jako dvrdo naslo u sjenu ali je uspjelo proci druge vile i kroz tunela da ne napravi vecu stetu,vidi se da su vilci tj onaj nosac klizio po onom predvidjenom djelu za proklizavanje ali nije bilo dovoljno pa je doslo do motanja lisne torzije i tako mi dva puta vilci proboli bocni lim

Због чега игле неће да се врате(или се помере назад према тунелу)у почетни положај, већ остану скоро до пола у маси, па долази до активирања сигурносне кочнице и кидања осигурача? упитању је ривијера касалис 40, и дешава се после изпресованих 700 до 900 бала.

Mirko67,ako niko nebude znao uzrok od ostalih clanova,pozovi majstora,Dragan se zove iz sela kod Obrenovca,preko tel ce ti reci sve,majstor zna sve u prste.Ako budes hteo poslacu ti tel u pp.

Због чега игле неће да се врате(или се помере назад према тунелу)у почетни положај, већ остану скоро до пола у маси, па долази до активирања сигурносне кочнице и кидања осигурача? упитању је ривијера касалис 40, и дешава се после изпресованих 700 до 900 бала.
meni tako pre 2 godine kidala na prazno osigurac ili u mestu na prazno jer nije ponekad vracala igle do kraja samo je kod mene jd 332 ali to je ista situacija, i gore kod petljaca ima disk kod mene sa leve strane na kome se steluje drzenje igala(to je lamela) i ona se steluje tako sto imas valjda je i kod tebe 2 sarafa, jedan gore 1 dole sa federima ispos privijes za 1 krug oba i valjda ce biti dobro, meni je resilo problem

i sada ti stalno puca ili kako iz opisa se ništa ne zna.da li puca nakon 700 bala pa promeniš osigurač pa opet 700 bala ili sada pukne odmah i da li je u pitanju riviere casalis ER 40 ili KR 40

2000 bala slame oko 1000 bala sena do sada bez odvezane bale.Moja meka balirka kao sat,nemam reci.A stara je verovatno 60 godina ja se slabo razumem u te masine nema nigde plocica

не стално, после испресованих 700-900 бала, ЕР40
ako je tako onda ti je u 95 % slu;ajeva došlo do zaobljenja bregova na uključivaču ili na ploči gdje naseda uključivač pa onda verovatno kada je malo teže on iskoči pre vremena tako da igle ne donese u položaj kako bi trebale biti kada ih redovno isključi poluga koju uključuje petokraka koju pokreću bale.Obavezno proveri oprugu na jezičku uključivača.Preskočila nije jer bi stalno lomila sigurnjak.Kočnica nije jer ne bi toliko visoko ostavljala igle.Pogledaj da jezičak uključivača kada se obrće na ploči negde ne kači pa da ga onda ranije ne isključi.Imaš sreće što kočnica radi.Reši to jer i kočnica zna nekad da preskoči.

- - - - - - - - - -

2000 bala slame oko 1000 bala sena do sada bez odvezane bale.Moja meka balirka kao sat,nemam reci.A stara je verovatno 60 godina ja se slabo razumem u te masine nema nigde plocica
Može li slika da pomognemo oko marke:osmeh:

Ljudi,imam problem sa vezivanjem kanapa. Naime desna strana gledajuci od pozadi ne vezuje kako treba. Napravi ona cvor,ali je jedna strana isecenog kanapa kraca,i dok izadje iz tunela bala se odveze.Balirka je Riviera Casalis KR 40 TS. Na petljacu sam primetio da ima usek od kanapa,pa sam ga skinuo,navario i sa spoljne i sa unutrasnje strane gde je trebalo,lepo obradio i vratio,ali opet isto!!!

Ljudi,imam problem sa vezivanjem kanapa. Naime desna strana gledajuci od pozadi ne vezuje kako treba. Napravi ona cvor,ali je jedna strana isecenog kanapa kraca,i dok izadje iz tunela bala se odveze.Balirka je Riviera Casalis KR 40 TS. Na petljacu sam primetio da ima usek od kanapa,pa sam ga skinuo,navario i sa spoljne i sa unutrasnje strane gde je trebalo,lepo obradio i vratio,ali opet isto!!!

Nasteluj duzinu zaveska. Ako je RS petljac imas sa desne strane petljaca krunastu navrtku mislim 14 mm koja priteze oprugu.

Nejednaki krajevi se dešavaju kada je tup nož zato prvenstveno naoštri nož.Drugi slučaj kada su nejednaki krajevi na svim raspe vezačima je kada su bale malo sabijene i mekane.Trećeg uzroka nema za nejednake krajeve čvorova.Ako ovo uradiš pa ti opet odvezuje na izlasku iz tunela ili ti budu kratki krajevi ali oba kratka onda malo pritegni oprugu petljača ako ni to ne pomaže znači da se jezičak pojeo odmah iza samog kljuna pa je potrebno malo turpijom stanjiti vrh jezička za 0,3 do 0,5mm kako bi držao mašnicu pri izlasku sa petljača.Skineš turpijom malo pa probaš pa ako je bolje skini još malo i to ti je to.

Nazad
Vrh