majstor1
Član
Ovo je moj problem, prekratka spaga do cvora i on se razveze, znaci noz skidaca spage odsjece preblizo visak spage, u pitanju je presa bautz a RS-ov je petljac. Molim za pomoc ako je neko imao slican problem da mi pomogne.
Do ove greške u 95% slučajeva dolazi zbog greške na petljaču.
1. opruga koja pritiska jezičak petljača je nedovoljno pritegnuta pa tako jezičak ne zadrži dovoljno kanap nego se on nakon pravljenja čvora izvuče iz petljača tako kad ga skine polužni nož ili lastin rep krajevi budu prekratki a čvor labav tako kad bala izlazi iz kompresionog kanala tj kada se širi krajevi kanapa se izvuku iz čvora što dovodi do razvezivanja.Kada je sve u redu i kada lastin rep skine čvor on treba da je polučvrst sa korektnim krajevima koji su 25 do 30 mm dugački.
2.jezičak je dovoljno pritegnut ali je iskrivljen - povijen.Treba proveriti kada je u zatvorenom položaju da rolnica jezička ne udara u telo petljača jer onda je nemoguće pritezanjem dobiti pritisak na vrhu jezička.Kada je jezičak zatvoren treba biti bar 1 - 2 mm lufta između rolnice i tela vezača.ako je ovo onda zameni jezičke.
3.jezičak se potrošio (zaujeo) od kanapa odmah iza vrha (one kukice na vrhu) tako da se kroz taj prostor odrezana dva kraja kanapa nakon vezivanja izvuku što dovodi do kratkih krajeva i razvezivanja.Ako je ovo za prvu ruku možeš malo turpijom skinuti vrhove jezička da bi malo smanjio tu pojedenost jezička.
Kratkovremeno možeš pokušati sa debljim kanapom npr. tip 320
Najbolje ti je da promeneš kukaste glave ako su one pojedene:Za informaciju mislim da su tvoje kukaste glave ili petljači isti kao na balirci LIFAM Stara Pazova i nose oznaku RS 6015 BK koje su ugrađene u telo vezača RS 3770 na osovini od 28 mm.