Balirka

danas kupio balirku,moju omiljenu marku:osmeh: jd cb300
awakuv.jpg

- - - - - - - - - -
awakuv.jpg

imam problem na deutz fahr hd 440,non stop mi trza igle gore-dole! cijeli dan imam festival s njom!
Interesuje me šta misliš pod tim festival.
Kao prvo pogledaj da li ti je dobra kajla na uključivaču igala mislim da nije puno rasklimana pa zatim podesi ispravno kočnicu osovine vezača. Kada su opruge nove treba ih pritegnuti da imaju duljinu 23 do 24 mm tako ih i našteluj pa onda probaj na prazno ako i dalje nosač igala poskakuje pritegni malo opruge kočnice pa probaj ponovo sve dotle dok se igle ne umire posle operacije vezanja.Napominjem da neće imati veliki efekat štelovanje kočnice ako je prevelik "loker" na kajli.Kada probaš igle posle štelovanja probaj ih na približno onim obrtajima na kojima radiš sa balirkom.

Da li neko zna cenu lezaja za JD 342 presu kroz koji prolazi sestougaona osovina koja daje pogon petljacima. Lezaj se nalazi neposredno do zubcanika koji pokrecu petljace.

CC3002A________UN31JUL98.gif
CC2226B________UN31JUL98.gif
CC3005_________UN31JUL98.gif
1260-01.jpg
Da li neko zna cenu lezaja za JD 342 presu kroz koji prolazi sestougaona osovina koja daje pogon petljacima. Lezaj se nalazi neposredno do zubcanika koji pokrecu petljace.
http://www.zivko.co.rs
ako mislimo na isto pozicija 11 mns trećoj slici original oznaka je JD 9260 a skf i timken 205KRRB2 za šestougaonu osovinu od 7/8" ili 22.25 mm spoljašnji sferični prečnik 52 mm ukupne širine 23 mm
Nadam se da sam pomogao

- - - - - - - - - -

ako mislis na glavnu šestougaonu osovinu 31.75 mm debljine ležaj pozicija 8 druga slika i pozicija 7 prva slika bi trebao da bude207KPP3 sa vanjskim prečnikom 72 mm i širine 37.7 mm

ne skida mi čvor sa petljača,pa mi puca špaga na svakih 20 bala 21-2 ne skine,otpustio sam petljač i namješto polužni nož,ali ništa,špaga je austrijska .

ne skida mi čvor sa petljača,pa mi puca špaga na svakih 20 bala 21-2 ne skine,otpustio sam petljač i namješto polužni nož,ali ništa,špaga je austrijska .
Kao prvo koji je tip špage 320,400 ili 500 probaj malo pritegnuti oprugu zatezača kanapa koji izlazi iz kutije za kanap to ti je ona leptirasta matica iznad opruge.Drugo šta ti znači namješto polužni nož....štelovao ili si ga menjao.:sta:

tip 500,radila je normalno dok mi nije puko petljač,čekićem sam skidač pomako u ljevo
To je teško uraditi sa čekićem,za to postoji alat čekićem možeš samo poviti nosač noža prema petljaču ili kukastoj glavi tako da blago riba po poleđini petljača.Proveri rolnicu na nosaču noža da nije pojedena kao i breg na pogonskoj ploči.Jer kad podigneš bateriju preko brega nosač noža mora izaći van petljača za nekih 8 - 12 mm.Ako je tako podešeno mora se skidati čvor sa petljača.Ako i dalje ne skida opet će ti pući petljač.Ako budeš imao problema kontaktiraj na pp pa ću ti dati broj servisera iz okolice Vinkovaca.:udri:

poz presa claas trabant desna strana mi kida spagu cvor ostaje u pertlacu pomoc hvala cini mi se da ostane spaga na zadrzacu spage nisam siguran

ja imam problem sa presom new holland 270,veze mi odlicno ali mi izbacuje krive bale.do sad u detelini nije bilo strasno ali danas sam balirao neku jecmenu slamu i krivi ih strasno,dali bi moglo da bude do igale sto privode masu klipu kasne,tj .dali bi smeo da prebacim igle za jedan zub u napred na lancu,ili je nesto drugo mozda u pitanju

To je teško uraditi sa čekićem,za to postoji alat čekićem možeš samo poviti nosač noža prema petljaču ili kukastoj glavi tako da blago riba po poleđini petljača.Proveri rolnicu na nosaču noža da nije pojedena kao i breg na pogonskoj ploči.Jer kad podigneš bateriju preko brega nosač noža mora izaći van petljača za nekih 8 - 12 mm.Ako je tako podešeno mora se skidati čvor sa petljača.Ako i dalje ne skida opet će ti pući petljač.Ako budeš imao problema kontaktiraj na pp pa ću ti dati broj servisera iz okolice Vinkovaca.:udri:

može broj majstora u pp. hvala!

Nazad
Vrh