Balirka

Treba videti na kom kraju je čvor ( kad izađe bala iz prese) , da li je ravno odsečen kraj kanapa , onda još da li u okolini vezača ( i na gornjem limu kanala) postoje parčići kanapa dužine negde oko 20-30mm . Pa se na osnovu toga može puno reći .

I kao što je kolega rekao , treba razgraničiti da li vezač veže pa se kanap pokida (znači vezana oba kraja) ili se vezač ne sveže dva kraja .

Pa ovo bas i nije jeftino , a i ovaj kanap je jedan od najnekvalitetnijih na trzistu.

Ja mislim da je od kvalitetniji.koristim sve i svašta šta god mi dođee pod ruku,a ovaj Ivković se naj bolje pokazo.Moje prese vežu sa svakim kanapom ali mije naj bitnije da je lepo namotan da se ne izvlače "gužve"a to se sa ovim kanapom nikad nije desilo

drugari zna li neko kakva je presa Galigani 095 takva je neka oznaka,god 2000,a ukupna sirina 3 metra znaci malo veca presa,imam u ponudi da menjam ali moram da idem da pogledam ali stvarno ne znam kako presa izlgeda?

Zanimljiv video..kako radi uređaj za vezanje bale: <a href="http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=ZoB_1meRa9A" target="_blank">

Poslednja izmena od urednika:
Do vrha, da kanap klizi preko onog malog uzljebljenog valjcica.U prorezu ispod valjcica ce ti samo kidati kanap.

Drustvo imam vezace za neku Claas presu ali izgleda da se radi o nekoj starijoj presi (IZGLEDA DA JE MEKO BALIRANJE) pa da li neko zna dal moze da se podudaraju na neku Claas presu,meni stoje dzabe a mozda nekom trebaju... Sutra cu da ih slikam...

Sutra cu da naslikam mozda nekom trebaju a meni stoje dzabe... Nadam se da necu da zaboravim...

Evo obecanih slika pa ako nekom trebaju slobodno nek pise,meni samo smetaju...

P0506132020.jpg

P050613202001.jpg

I ovako i onako ako ih niko nece idu na otpad.... Cistim radionicu... :osmeh:

KOd mene u Bosni ima na prodaju slicna takva.Cijena joj je ako se dobro sjecam 7000KM oko 3500eura.

- - - - - - - - - -

ide ko luda
<a href="http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ouMVUvTSGSk" target="_blank">

Poslednja izmena od urednika:
imam problem na deutz fahr hd 440,non stop mi trza igle gore-dole! cijeli dan imam festival s njom!

Nazad
Vrh