Balirka

U ravnici može.Drugar njegovu 61 vuče sa 539 bez problema.Ja moju sa Univerzalom 445.

Zato sam ja i napiso mozda bi i islo jer nikad nisam vidio da imt 539-542-549 vuku vece balirke sve su to manje balirke tipa riviere ili w 41,.

Covjek od kojeg uzimam presu isto je vuce s 542 i radi bez problema jeste da je ravnica. Kada dodje u moje dvoriste bice i slika. hvala na odgovorima. :D poz

tako je bilo do ove zajebancije sad neznam sta se desilo probao sam da stelujem paljenje to jest da pomerim onaj lim ali ne reaguje on iskljuci ranije skakavac tako da iglama fali nekih 5cm da se vrate u nulti polozaj i da se skakavac vrati kako si naveo.kad okrenem krug skakaca ih ostevi u tom polozaju i ja ih onda rukom vratim na nosacu i tadi skakavac dodje do osovine.sto se tice igala neostaju u tunelu ali zezaju toliko da se skakavac ne vrati nego struze po rubu bregaste ploce.
ostaje ti jedino da proveriš kočnicu vratila petljača ona ti je desno do lakta koji podiže igle pošteluj nju i neće biti problema.Pod uslovom da ti je opruga na skakavcu ispravna

Pozdrav drustvo,molio bih poznavaoce prese mf124 da mi kazu zasta sluze ovi podmetaci nasao sam ih u presi gde stoji manila i neznam dali treba da ih sacuvam ili treba da ih namestim negde unapred hvala.
wkic85.jpg
.

Evo gde se podbacuju ti limcici........

2uswqrn.jpg

- - - - - - - - - -

b9dd8k.jpg

Hvala ratko na slikama i pomoc,proverio sam kod mene na to mesto nema ni jedan limcic dali je to lose i dali treba da ih postavim. Za sad nemam nikakav problem sa vezivanjem sa manilom t500.Jedino kad stavim t800 hoce po neku da razveze odnosno pukne kanap.Ovdasnji strucnjak u pokusaju mi je reko da se sa tim limcicima steluje zazor planetaraca i da kada se skinu svi onda treba da se zamene i planetarci.:sta:.

Sa njima stelujes nozic kolko da pridje ovom nosacu,ni kod mene nema nijedan,a to znaci da su nosac i planetarci potroseni.Nediraj nista dok radi a kad nebude radilo onda aparat za varenje u sake i sve se doda sto se pojelo...........

- - - - - - - - - -

4g436x.jpg

hs579g.jpg

5kq4x3.jpg

Majstor1 zanimljiva vam je slika vezača na avataru.Valja li taj vezač?
Da li valja.Najnoviji tip welger vezača.Nosač ima ležaj tako da nema rasklimavanja na aparatu i distanciranja pa se samim tim zupčanici manje troše.Skida se lako i brzo.Potpuno je kompatibilan sa starim tipovima prese jedino što se tada i ugrađuje pogonska ploča novog tipa.Zadnja tehnika welgera šta da se onda kaže.

08052012898.jpg08052012900.jpg
Znam ali ajde da pitam pošto neko kaže da nema ništa bez RS vezača.Na prvoj slici je kompletan set za ugradnju.Idu još 4 ležaja i seger osigurači.Na drugoj slici je sklopljen i spakovan novi tip vezača.Prepravka sa starog na novi tip je veoma jednostavna.

Pogledajte prilog 4924Pogledajte prilog 4925
Znam ali ajde da pitam pošto neko kaže da nema ništa bez RS vezača.Na prvoj slici je kompletan set za ugradnju.Idu još 4 ležaja i seger osigurači.Na drugoj slici je sklopljen i spakovan novi tip vezača.Prepravka sa starog na novi tip je veoma jednostavna.
Matiću prepravke nema.Jednostavno skineš stare diskove postaviš nove pritegneš i to ti je to_Ovo na drugoj slici nisu originalne opruge koje su kraće od ovih.Ovo su opruge od starog tipa vezača.PS.Zakači feder pritiskivača kanapa:bravo:

- - - - - - - - - -

Gde kupite taj novi vezać?? dal je original ili netko kod vas pravi..možda onaj iz Ade?
Najsigurnije je za welger kod Botoša u Adi jer on jedini ima licencu za welger.Možda je malo skuplji od ostalih ali upravo za toliko je bliži originalu. Moguće je da i Jakopić dobija delove od Botoša.Najbolje ti je da odeš na sajt Botoš pa vidi telefone pa će ti verovatno reći u koje trgovine u Hrvatskoj isporučuju delove. :cool:

Poslednja izmena:
Opruge jesu od starog tipa.Botoš takođe ostavlja te duže kada vrši zamenu vezača ne stavlja kraće.Inače možda je bliži originalu po kompatibilnosti delova ali po kvalitetu nije ni blizu originalu već mu je kvalitet isti kao i kod većine proizvođača delova.Slika je od prošle godine pred sezonu.Radi vezač kao Singerica.

Opruge jesu od starog tipa.Botoš takođe ostavlja te duže kada vrši zamenu vezača ne stavlja kraće.Inače možda je bliži originalu po kompatibilnosti delova ali po kvalitetu nije ni blizu originalu već mu je kvalitet isti kao i kod većine proizvođača delova.Slika je od prošle godine pred sezonu.Radi vezač kao Singerica.
Ni ne sumnjam.Napravljeni su da rade.U kompletu trebaju da budu još dve limene podloške 0.3 mm tako kad se malo istroše ploče oni se izvade što još produžava vek ploče bez zamene.A to što Botoš stavlja ne znači da je najbolje rešenje ipak više verujem inženjerima iz welgera.

Nazad
Vrh