Lisnik nisam baš siguran da se klip pomera prema nožu odnosno još se nisam sreo sa takvim tipom štelovanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Lisnik nisam baš siguran da se klip pomera prema nožu odnosno još se nisam sreo sa takvim tipom štelovanja.
da ti nije spaga previše napeta a ako nije onda kod tebe treba pritegnuti oprugu petlača ili kukaste glave a ako to ne pomogne onda ti je verovatno izlizan tj potrošen jezičak na kukastoj glavi a možda je i sama kukasta glava istrošena.Postoji još jedan mogući uzrok a to je da ti je špaga zasjekla kanal u ploči pa neće odmah špaga nakon vezivanja da sklizne nego je zadrži što dovodi do izvlačenja kraćeg kraja kanapa iz čvora a samim tim i odvezivanja baleMožda je već ovo bila tema, ali ako bi mi mogli pomoć, bio bih zahvalan. Imam balirku klas markant i pojavljuje mi se sljedeći problem: Jedan kanap mi se odvezuje svakih 10- 15 bala, a ta strana mi pravi manji čvor u odnosu na drugu stranu, i kad je bala stegnutija obično popusti vez. nekad se desi da već svezana bala nakon par minuta se odveže. Šta da radim? Hvala unaprijed.
to što imaš više sijena na strani do pik-apa je razlog što ti je tup nož i previše je daleko nož od noža pa ako ima na tvom tunelu l profil vidi da nije pojeden u visini stabilnog noža a ako nije tu istrošen L profil ili vođica onda izvadi klip van pa promeni ležajeve na vertikalnom nosaču pa naštelaj posle toga noževe na max razmak od 1 mm i neće više biti veća masa na onoj strani do pik-apaMislim da sam čačkao oko zatezača kanapa, ali nisam postigao ništa. Balirka je markant 50. A što se čvora tiče ova strana, (do grabalja) pravi u startu manji čvor. Da li može biti do petljača i da li bi koristilo zamijeniti mjesta petljača, jer uvijek bude više sijena na strani bliže grabljama. (Napominjem da tek jednu godinu imam balirku, pa ako nešto lupim nemojte zamjeriti.)
Zazor treba da je oko 1-2mmNa mojoj Massey124 donja sina po kojoj se vozi klip ima ekscentricni slic i pomeranje sine se steluje zazor izmedju nozeva