Balirka

I mene isto muci problem za tu 20-cu nigde da nadjem lager za vile,colovne mere unutrasnji 32 a spoljni 70 precnik.Ako neko mozda zna gde bi mogo da nadjem neka javi unapred hvala.Zazor bi trebao da bude sto manj malte ne da lize jedan od drugi to bolje odseca,a steluje se podbacivanjem podmetaca ispod noza, bar je kod mene tako bilo pre remonta slike za koji dan.

podbacanje ispod fiksnog noza ili noza na klipu?

---------- Poruka napisana u 18:45 ---------- Prethodna poruka je at 15:41 ----------

zar niko nema nikakve informacije o balirci MF 20-8???

Pozdrav svima .Juce sam rastavio pik-ap na balirci new holand i konstantovo da ona 4 lezajeva sto otvaraju i sklapaju pikapove imaju poprilicno lufta pa bi mi dobro dosla informacija gde kupiti kvalitetne.

podbacanje ispod fiksnog noza ili noza na klipu?

---------- Poruka napisana u 18:45 ---------- Prethodna poruka je at 15:41 ----------

zar niko nema nikakve informacije o balirci MF 20-8???
ne šteluje se tako zazor između noževa .na toj presi sam doktoriro i to jedna od najbolji presa ako se dobro podesi.nož na klipu se šteluje tako da ga prvo naoštriš na magnetnu brusilicu i kad ga vratiš fino otpustiš vodilicu na podu onu gledajući od nazad desnu onda klip dotežeš sa one dve vodilice sa strane a između noža i kontra noža staviš 2mm lim kad sa ove dve vodilice sa strane doteraš klip di treba stegneš donju vodilicu i bočne onda otpusti za jedan krug osiguraj i to je to.prije toga bilo bi dobro provjeriti one drvene letve na klipu u kakvom su stanju ako su potrošene pravite nove od blažuljke.pod nož se podbacuje samo ako je nož jako stanjen što kod mene nakon 200 000 bala nije bio

ne šteluje se tako zazor između noževa .na toj presi sam doktoriro i to jedna od najbolji presa ako se dobro podesi.nož na klipu se šteluje tako da ga prvo naoštriš na magnetnu brusilicu i kad ga vratiš fino otpustiš vodilicu na podu onu gledajući od nazad desnu onda klip dotežeš sa one dve vodilice sa strane a između noža i kontra noža staviš 2mm lim kad sa ove dve vodilice sa strane doteraš klip di treba stegneš donju vodilicu i bočne onda otpusti za jedan krug osiguraj i to je to.prije toga bilo bi dobro provjeriti one drvene letve na klipu u kakvom su stanju ako su potrošene pravite nove od blažuljke.pod nož se podbacuje samo ako je nož jako stanjen što kod mene nakon 200 000 bala nije bio
tako sam ja i stelovao s tim sti su kod mene bile ploce od pertineksa koje sam promenio, al ko velim da pitam kako se to radi reko da nesto ne gresim

gde bi ja mogao naci lezaj za klip za balirku john deere 332, na klipu imaju 3 lezaja, na ovoj strani gde je bocni imaju dva, jedan taj bocni i drugi sto ide po sini, ovaj sto ide po sini mi je pukao i neznam gde da nadjem taj lezaj ?? molim za pomoc ..

Ovih dana treba da pazarim Balirku a veoma se malo razumem, sta predlazete da uzmem? Potrebe su baliranje lucerke 3.5-4 ha a planiram je vuci sa Rakovicom...

Ovih dana treba da pazarim Balirku a veoma se malo razumem, sta predlazete da uzmem? Potrebe su baliranje lucerke 3.5-4 ha a planiram je vuci sa Rakovicom...

Uzmi JD 332,336,342 mozes vise ganjati, lepo rade imaju spiralu, one su od 2200-2600 eura a mozes naci i internacionalku sa polu spiralom. Ona takodje ima solidan zahvat, brza je, ima RS petljace iste kao i na JD.Cena joj je ispod 2000. Ja vec imama JD 342 i mnogo radim sa njom, kako sebi tako i usluzno. Ovo sto sam naveo bio bi moj izbor.
Mozes se odluciti i za Welger koje su se isto dobro pokazale ali cena im je prema onome sto nude dosta visoka. Njihova prednost je sto prave manje bale (AP41,AP42), AP45 i vece su brze, skuplje i prave vece bale.

Jel ima ili je imao neko INTERNACIONAL 442 i kakva su mu iskustva sa njom?

---------- Poruka napisana u 20:40 ---------- Prethodna poruka je at 20:29 ----------

Nisam primetio da je neko postavio za temu skupljace sena tj.grabulje ili mozda nisam detaljno pregledao sve teme :sta:

Jel ima ili je imao neko INTERNACIONAL 442 i kakva su mu iskustva sa njom?

---------- Poruka napisana u 20:40 ---------- Prethodna poruka je at 20:29 ----------

Nisam primetio da je neko postavio za temu skupljace sena tj.grabulje ili mozda nisam detaljno pregledao sve teme :sta:
Imam internacional b 47,jeli imas neki problem ili trazis takvu presu,

Komsija , nemoj kupovati mnogo veliku balirku,jer je okolina Zagubice " ravna " skoro kao Vojvodina , a jos ako imas imanje negde na brdu a putevi uski i obrasli sibljem ...

Pa hteo bih da je kupim ali ipak sam hteo jos malo da se raspitam od nekog ko je imao iskustva uopste sa internacionalom i sa ovim modelom,meni bi to trebalo za nekih 8ha trave godisnje,nisam neki expert ali deluje da je u solidnom stanju i ceni je 2000 eura?

Univerzal, nadji Welger ili claas manje ce te glava boljeti za dijelove, a rodjak je imao davno nekakvu internacional ne sjecam se oznake i imala je nekakvih problema oko dijelova.Nikako joj se nisu moghli nastelati odnosno napraviti drugi nozevi za kanap, a originalnih nije bilo ni u CH. A ta tvoja 442 jel to nesto ogromno sudeci po broju, jer je vec 376 velika, a nesto to malo para?

Nazad
Vrh