PA dobro nije preteska, tu je kao i ove standardne prese, mozda malo laksa
Naravno, ali posto je mala očekivao sam da je lakša, npr Welger Ap42 je nekih 1500kg kako sam čuo a po gabaritima je ogromna spram ove MF.
@RatkoPa
Danas ce biti snimak u radu, jedino ako kisa ne zezne, nesto se naoblačilo, čekam da se rosa digne pa da idem da je skupljam. Imaš na prethodnoj strani snimak u radu (naprazno, to sam malo probao posle podmazivanja, tražio dal gdje ne škripi nešto). Danas 100% snimam.
@Mirko 015
Bas zato mi se i svidjela odmah. Dugo vec planiram da nabavim neku malu presu, al ne moze da se nadje, sve ove "normalne" prese, a ove tzv. in-line prese ili su one stare što vežu labava bremena ili su novijeg godišta (kao npr Welger D 2500) koje su skupe (juče sam našao jednu D2500 za 3000 u Njemačkoj, al ja o tim parama ne mogu ni sanjati). Široka je tačno kao i Hurlimann a samo nekih 20-30cm šira od ferge pa može doći u svaku njivu, a imam dvije parcele (ukupno oko 1ha) do kojih mi lik sa Ap42 veoma teško stiže, svaki put kad je baliranje moram da molim komšije da puste da presa predje preko njihove zemlje, a ako komšija posije kukuruz ili pšenicu onda sam nagrabusio jer svakako nema prelaska. U jednoj parceli "komšija" je pomjerio ogradu 40cm i "uhvatio" podosta državnog puta, tako da Ap42 jeeeeeeeeeeedva prodje, al baš jedva (sa obje strane gume šlajfuju po ogradama).
EDIT
Evo te Welger D 2500, slična konstrukcija kao ova moja MF, jedino nisam siguran kakvo kretanje ima malj, tražio sam slike na netu al nema.
Welger D 2500
Cijena joj inače nije fiksna (kad vidite ovo "VHB" ili "verhandlungsbasis" to znači da je data cijena osnova za dogovor).