bane 93
Član
Uticel sta kanap sto se tice boljeg stezanja bale,ova moja welger ap12 nesto slabo steze balu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ne utice utice zategnutost vintova na tunelu i kolko je punis sto punija tvrdja balaUticel sta kanap sto se tice boljeg stezanja bale,ova moja welger ap12 nesto slabo steze balu?
ne utice utice zategnutost vintova na tunelu i kolko je punis sto punija tvrdja bala
Zategnem vintove gotov skroz i opet nebudu zategnute dobro bale,pritegnuo sam i one matice sa oprugicama sto prolazi kanap kroz njih ali ne vredi,detelinu dobro stegne a ovu sijanu travu slabo stegne i onda se dosta raspe bala prilikom tovarenja,neznam sam sta bi joj moglo da bude pa tako slabo steze.Kad pogledam kako prijateljeva INTERNATIONAL 440 stegne balu to je extra.pozz
E pa kao Internacional nece ni moci da je stegne , AP12 nemoze preterano da steze bale . Mislim da je AP12 prva balirka koja je izasla iz welgera i to davnih 60 tih godina tako da nemoj mnogo da ocekujes od njih , ako zelis da bas budu nabijene , baliraj po rosi
a jel imas skrge u tunelu.kad ih stavis mnogo bolje steze baluZategnem vintove gotov skroz i opet nebudu zategnute dobro bale,pritegnuo sam i one matice sa oprugicama sto prolazi kanap kroz njih ali ne vredi,detelinu dobro stegne a ovu sijanu travu slabo stegne i onda se dosta raspe bala prilikom tovarenja,neznam sam sta bi joj moglo da bude pa tako slabo steze.Kad pogledam kako prijateljeva INTERNATIONAL 440 stegne balu to je extra.pozz
a jel imas skrge u tunelu.kad ih stavis mnogo bolje steze balu
Prelistaj temu ili pitaj clana @LEVAK izgleda da je on nesto nacuo o tim presamaA kakve su inace ove international prese,ovaj moj prijatelj ih bas hvali em su brze a i nisu podlozne cestom kvarenju,lijepe bale prave.pozz
Nerazumijem se puno u prese tako da neznam ni sta je to,kako izgleda da pogledam da vidim imal?[/QUOT
to ti se nalazi u tunelu za sabijanje sa lijeve i desne strane i izgleda kao trenica
jesi li siguran?ja dok nisam skinuo skrge sa 124 nisam mogo da otpustim baluŠkrge su tu da ne vraća i ne žvaće masu a sa stezanjem nemaju nikakve veze jer one ne pojačavaju pritisak u tunelu.
matiću svako ''strano tijelo'' u tunelu normalno da će da ima uticaja na tvrdoću bale pa tako i škrge , iako su okrenute tako da masa ide prema nazad i ne vraća se naprijed one i kao takve stvaraju određeni otpor
kod nas ovo zovu skrgeUpravu je Matic skrge sluze da se nebi masa vracala nazad i nemaju nekog veceg uticaja na stezanje. Posle skrga ja imam na mojoj presi jos na dva mesta sine po jednu sa obe strane koje stoje uspravno. E one sluze za podesavanje tvrdoce. One prve ne diram nikada a zadnje u tunelu demontiram kad baliram lucerku a montiram za slamu i seno. Vidjao sam na john deer-ovim presama da se tunel moze stezati i bocno.
Škrge su tu da ne vraća i ne žvaće masu a sa stezanjem nemaju nikakve veze jer one ne pojačavaju pritisak u tunelu.
kod nas ovo zovu skrge