MONTOYA
Član
ali u kukuruzovini bude poneki i kukuruz samo da vidiš kako se krava obraduje kad ga nanjuši....
a goveda i ovce rađe jedu nego slamu...
a goveda i ovce rađe jedu nego slamu...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pošto je taj sakupljač
Evo imam ja ovu , a nasi ne proizvode takve stvarcice , jer ljudi jedva se skupe da kupe presu , a kamoli za ovako nesto. Pogotovu kod nas u Srbiju nikada nece da furaju ovakvi skupljaci bala , jer svaki seljak ima iza sebe celu porodicu koja skuplja bale i to mu je mnogo jeftinije nego da kupi ovakvu masinu. Usput kod nas je jeftina radna snaga.
Nisam bio 2 dana na forumu, pa sam tek sad ovo procitao. KR komentar ti je , pukao sam odSmanji malo ribu...
sta je to za nju igra se ona tvoja kotarica bi se raspala u sest delova jurio bi igle po susednim njivamaSamo za levaka.
[video]http://youtu.be/yac2xyLgN_4[/video]
Nemojte ovo pokusavati kod kuce.
moze samo da polomis skiju ko vas to navracao i dalje je problen u skiji sto tvoji doktori ne znaju gde treba da navare da si te pare dao meni radila bi ti presa ovako muci se i daljeMajstore Levak,opet sezona presanja i opet problemi!
Ako se sjećaš mog problema sa claas markant 40, kada nije htjela da veže jednu stranu bale!
Dolazila su mi dva majstora (tako kažu) ali nije riješen problem u potpunosti.
Prvi nije ama baš ništa napravio,platio dijelove 150 evra i ništa.
Drugi je uspio nešta napraviti tako da sam mogao presati i završiti posao.
Ali još uvijek na nekih 20-30 bala jednu ne zaveže,što me nervira strašno!
Bio si u pravu kad si rekao da je u pitanju ona skija i držač, dodavač špage (kako se već zove) na njoj.
Prvo desna strana nije vezala nikako, onda je ovaj drugi majstor prebacio skiju sa dodavačem na lijevu stranu i desna je normalno vezala a ova lijeva nikako.Znači, 100% je do te skije i dodavača kanapa.
Tada je ovaj majstor ubacio po jednu podlošku na šarafe između skije i nosača petljača, tako da je sada ploča primaknutija za oko 1 milimetar petljaču.
Od tada je počela da veže!
Međutim, još uvijek odveže tu stranu bale ponekad,koliko sam skontao kada pik ap uvuče neku zbijenu masu, kao na primjer već ispresano sijeno.
Šta joj raditi? Primjetio sam da dodavač špage malo kasni,tj. kada kljun petljača krene da veže čvor, prst dodavača još ne dohvati ploču skije,za razliku od drugog desnog. Ima li to veze?
Da li bi se moglo šta popraviti ako bih dodao još po jednu podlošku između skije i nosača petljača, da je još primaknem?
Pa bogme ovo ne bi pokusavao nikako. Ali ipak sam ja s mojom kotaricom balirao tarupiranu kukuruzovinu, dok u mome selu niko nije to jos radio ni oni sa klasovim ni RC ..., osim jednog mog rodjaka sa Sgorbatijem.sta je to za nju igra se ona tvoja kotarica bi se raspala u sest delova jurio bi igle po susednim njivama