AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Meni na Koroli je izdržao malo kraće od 3 godine. Kvalitet katastrofa. Opet su stavili neki no name. Više ne možeš verovati ni novom vozilu.

To treba softverski ugasiti, gupost.
Na vagen grupaciji svaki put kad startujes motor moras ugasiti na taster, ne znam kako je na novijim, kod mene je '12...
Kum ima reno senik '20 god, iskljuci na taster, iskljuceno za uvek.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Koja okatavia? Moja je A7. I meni su pričali te gluposti da će da pobrljavi ili ne znam šta tako da sam držao napajanje sa pomoćnog akmulatora dok nisam nakačio novi. Stanice za radio je i tako izgubio tako da je moguće da sam negde prekinuo dok sam menjao ili šta već.
Inače drugih problema nije bilo evo već treća godina.

Nego jel zna neko šta je problem kad neće ventilator za hladnjak da ugasi čak i nakon kraće vožnje kada nije napolju toplo i motor se sigurno nije toliko ugrejao da bi morao da ga hladi.
Ja tipujem da je taj senzor koji reguliše rad ventilatora? Jel zna neko gde se nalazi? Znam da nije skup i da se lako menja.
  • Godište
  • Koji je motor tačno
Senzor je upitanju, retko se dešava da bude Relej ventilatora ili Termostat.
:ideja: Dovoljan mi je i VIN broj

Izvadite džek iz G62 senzora temperature (Ako se ventilator zaustavi, definitivno je senzor upitanju). Ako se ne zaustavi relej je upitanju.

Poslednja izmena:
Za auta sa start stop sistemo obavezan je agm ili efb akumulator ,cak i ako se moze i iskljuci start stop ili ne koristi ,zbog drugacijeg rezima punjenja akumulatora kod tih auta koji je razlicit nego kod obicnih .

• Godište
  • Koji je motor tačno

:ideja: Dovoljan mi je i VIN broj
Izvadite džek iz G62 senzora temperature (Ako se ventilator zaustavi, definitivno je senzor upitanju). Ako se ne zaustavi relej je upitanju.
Da citiram samog sebe pošto sam zaboravio da napomenem Audi A7 ima dva senzora temperature G62 i G83

Lokacija primarnog senzora temperature rashladne tečnosti (G62) na Audiju A7 zavisi isključivo od arhitekture motora. Kada računar izgubi signal sa ove lokacije, ventilator se iz bezbednosti aktivira na 100% snage.

Pregled tačnih lokacija senzora G62 za sve motore u Audiju A7:

1. Dizel motori V6 (3.0 TDI - Jednoturbinski i BiTDI)
  • Lokacija: Na zadnjoj strani motora, tačno između dve glave cilindara, tik ispred požarnog zida (pregrade kabine).
  • Pozicija: Montiran je sa gornje strane na plastičnoj/aluminijumskoj razvodnoj cevi za vodu.
  • Pristup: Srednje težak. Mora se skinuti plastični poklopac motora i kruto plastično crevo usisa vazduha koje ide ka turbini da bi se oslobodio prostor za ruku.

2. Dizel motori R4 (2.0 TDI)
  • Lokacija: Na zadnjoj desnoj strani glave motora (gledano iz pozicije vozača, blizu akumulatora/požarnog zida).
  • Pozicija: Nalazi se na samom plastičnom kućištu rashladne tečnosti u koje ulaze glavna creva iz kabine.
  • Pristup: Relativno lak. Pristupa mu se odozgo nakon uklanjanja ukrasnog poklopca motora.

3. Benzinski motori V6 (3.0 TFSI sa kompresorom)
  • Lokacija: Duboko unutar "V" prostora bloka motora (engine valley), direktno ispod kućišta kompresora (superchargera).
  • Pozicija: Nalazi se na magistralnoj cevi za vodu, odmah pored termostata.
  • Pristup: Veoma težak i dugotrajan. Zahteva kompletno skidanje kaiša kompresora, otkačinjanje gorivnih i vakuumskih linija, i potpuno uklanjanje kompresora sa motora.

4. Benzinski motori R4 (2.0 TFSI / 2.0 Ultra)
  • Pozicija: Ugrađen je direktno u kućište kompletne vodene pumpe i termostata (koja se na ovim motorima nalazi sa strane bloka, a pokreće je mali kaiš sa balansne osovine).
  • Pristup: Težak. Najčešće se menja sa donje strane vozila ili skidanjem usisne grane radi boljeg pristupa odozgo.

5. Benzinski motori V8 (4.0 TFSI - S7 i RS7)
  • Lokacija: Na prednjoj gornjoj strani motora, ali ispod sklopova turbina.
  • Pozicija: Nalazi se na centralnoj aluminijumskoj cevi za hlađenje koja povezuje dve glave u prednjem delu.
  • Pristup: Težak zbog izuzetno zbijenog prostora i toplote koju generišu turbine smeštene u unutrašnjem "V" prostoru motora.

Lokacija senzora G83 na Audi A7

Zamena ovog senzora je znatno lakša i brža nego kod senzora G62:
  • Nalazi se na donjem crevu rashladne tečnosti, koje vodi direktno iz hladnjaka nazad prema motoru.
  • Najčešće je pozicioniran sa donje desne strane vozila (suvozačeva strana), blizu samog ugla hladnjaka.
  • Da biste mu pristupili, potrebno je podići auto i skinuti donju plastičnu zaštitu motora

Срђан, па код појединих аутомобила тако се ради да би се избегло управо то тражење за разним кодовима када је купљен полован аутомомил а ништа није стигло уз њега. Или увоз из на пример швајцарске а они тамо не форсирају енглески, па све на кантонском језику. Док се снађеш, питаш, вратиш како је било (а не пише све као сад на интернету) буде ту свега. Код мене је све на италијанском језику, хебо их стандард.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Ima rešenja i za to (Sa ovom metodom ECU ne zaboravlja kodove)
Memory-Saver.png

Memory-Saver-2.png

Akumulator.png

Powerbank.png

Cenovnik.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh