Profesionalni OBD2 dijagnostički skener alat - detektor grešaka motora, napredani čitač kodova za automobile, tester baterije i provera I/M spremnosti te brisaći uređaj poruka na svim vozilima sa podržanim oblogama od 1996. godine
Zanimljivo, ali ranije spomenuti KONNWEI KDIAG navedene podatke čita u "generlanom" delu, kako ga ja nazivam.
I to radi na svim vozilima na kojima sam do sada koristio.
To i DPF (stanje i regeneracija), servis i još po nešto.
Ima i detaljan opis svih kodova kvarova.
A onda, ima Professional deo, gde imamo praktično sva očitavanja sa svih dostupnih senzora i modula, plus referentne vrednosti (od - do) u zavisnosti od modela vozila.
Tu nema za baš sva vozila u bazi koja se "skida" sa neta, ali za mnoga ima.
Kažem samo. Za one koje interesuje.
Ovo sa Temu i sl je svakako dobro imati pri ruci, jer kada se Check Engine lampa upali, vredi znati o kom kodu se radi i koliko je ozbiljno.
Međutim, ja iz svog primera zbog koga sam i uzeo dijagnostiku, u "generalnom" delu očitavanja, nisam uspeo naći ono što mi je bilo potrebno.
Professional jeste bio od veće pomoći, iako sam do kraja odustao od opravke za sada.. što je neka druga tema.
Svakako, odnos između jednog i drugog očitavanja je recimo 1:5 za moj Focus.
Ali opet. Zavisi i od baze podataka za vozilo, kao i od dostupnih senzora i modula.
Na nekima je bilo tek nešto više podataka, a na nekima nije bilo uopšte.
Screenshot koji imam sačuvan od nedavno za drugarevu Kuga, kao ilustracija kako izveštaj izgleda: