AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Gde ga remontovati/balansirati? Posto sanse za naci drugi su manje nego upecati zlatnu ribicu. Jedina nova opcija iz originala, ceka se 45 dana i kosta tricavih 290000 dinara

Upravo. Pogotovo je bmw posebna prica . Npr kod kocnica , npr dozvoljena tolerancija gibanja kocionog diska na obodu za sva auta je 0.05mm ,a kod bmw 0.03mm . Tako je i za ostalo. Bmw pravi problem kod bilo kakvog lufta na nekoliko kriticnih tacaka , kocnica , kardana , nosaca i upravljanja.tako je projektovan

Samozaposlen sam jako dugo(kao i većina ovde). U Srboautu sam veći deo dnevnog angažmana i tako već preko 25 god.
Ko je bio u Srboautu zna da ne postoji mogućnost da se kardan ne popravi ili napravi nov ako takva mogućnost fabrički postoji.
E sad pošto prosečan balkanac hoće da vozi porše kajen, audi Q7, tuareg, ML, G klasu, razne bemvejce itd i da ga troškovi održavanja koštaju koliko i nekadašnjeg juga to je drugi par opanaka.
Slučajno dasta radim i sa Turboservisom iz Užica, i toliko sam se naslušao priča da loše rade, da su traljavi i nemaju pojma. Ko samo uspe da uđe u tu firmu biće mu jasno da u takvoj firmi i da hoće nemogu napraviti loš remont.
Tako se dešava i sa ovim hidrauličarima koje ljudi koji neznaju ni šta ima u cilindru tako strašno iskude da možeš pomisliti da se pekar bavi tom tehnikom a ne čovek koji je ceo vek proveo na tim poslovima.
Neznam koliko je kolega vremenski vozio taj kardan, ali ako je sve regularno odradio dobio je i garanciju od godinu dana, pa ne razumem zašto nije iskoristio tu opciju.
Dalje, ako je bilo toliko debalansa da razbije centralni ležaj za 2000 km, kako je uopšte vozio sa tolikim vibracijama.
Voleo bih znati šta je bio kvar na tom kardanu pa je otišao na remont i kako se se problem manifestovao.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh