AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Kakva su iskustva sa auto friziderima?
Iskreno, nisam imao dodirne tacke sa tim ali ugrubo, meni treba nesto da drzi hladnocu na nekoj ohladjenij temperaturu nekih 8h dok auti stoji na parkingu. Jel vuce to cudo akumulator jako i jel postoji neki tipa da zaledim boce i da stavim u njega a one da odrzavaju hladnocu za to vreme pa da ne trosi akumulator?
Treba mi za jaja i tako neke stvari da mogu da prodajem u firmi a smene su po 8h pa da se ne pokvari u autu za to vreme

Predlažem da pregledaš ponudu hladnjaka na akumulato i proučiš podatke o snazi/potrebnoj struji za napajanje. Vjerujem da kompresor hladnjaka radi najviše 2/3 ukupnog vremena (prije 1/2). Dakle ako je snage 45 W, znači da vuče iz akumulatora 45/12=3,75 A. Radi li 2/3x8=5,33 h. Zaokružimo na 6 h. Dakle potroši 6x3,75=22,5 Ah. Akumulator od 40-ak Ah bi bio dovoljan. Pitanje je je li ti isplativo kupiti gel akumulator tog kapaciteta kojeg voziš u prtljažniku.

Kakva su iskustva sa auto friziderima?
Са ауто фрижидерима нема искуства, али са термоизолованим кутијама имам. Пар њих, од стиропора дебљине са 3-4 прста, са све поклопцем који дихтује, даде ми ујак. У једној се на дну лепо упакују три замрзнуте дволитарске пластичне флаше, а у другој три од литре и по. Кад и у сред лета одем до вароши у пазар, у њима све остаје 'ладно само тако, па ако треба и читав дан. Мислим да ти аутомобилски фрижидери са напајањем од акумулатора не могу да ураде посао као неколико замрзнутих флаша у изолованим кутијама.

Ima li neko iskustva sa onim sredstvima sto se sipaju u antifriz kad negde curi da sprece curenje?
Imam problem da negde suzi antifriz i zbog nepristupacnosti ne mogu tacno da utvrdim gde. Otprilike sam odredio, ali ne vidim tacno pa reko da ne bih rasturio pola kola da probam sa nekim sredstvom to da resim.

Остаје могућност зачепљења хладњака/грејача кабине. Је ли код голфа цеви у хладњаку или саће?

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ima li neko iskustva sa onim sredstvima sto se sipaju u antifriz kad negde curi da sprece curenje?
Imam problem da negde suzi antifriz i zbog nepristupacnosti ne mogu tacno da utvrdim gde. Otprilike sam odredio, ali ne vidim tacno pa reko da ne bih rasturio pola kola da probam sa nekim sredstvom to da resim.
Ovi su dobri

Остаје могућност зачепљења хладњака/грејача кабине. Је ли код голфа цеви у хладњаку или саће?

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Nije mi to kod golfa, ovo je antara 2.0 cdti. Kod nje je sa prednje strane motora nabudzeno sve i svasta i treba mnogo da rasturam da bi tacno utvrdio gde pusta.

Имам ја.

Прошле-претплошле године приметио малчице накапљано антифриза по поду гараже, подигнем хаубу, позавлачим око хладњака очи и прсте и укапирам да негде на саћу пропушта. Купим оно што ми је било доступно на дохват руке - бочицу оног пољског К2 средства за зачепљивање ситних цурења. Само средство је практично безбојно и доста бистро и наизглед не капираш шта ту може да помогне. Сипао то чудо и убрзо је цурење потпуно заустављено, а сам антифриз је од оне плаве боје постао црн, да сам у први мах помислио да је почело да дува кроз дихтунг. Ал' није - да знаш ако ти се то деси.

Zanimljivo ovo sto kazes da je antifriz promenio boju jer ja kad sam kupio tu antaru antifriz nije imao bas onu crvenu boju kao sto treba da ima vec nekako tamnu. Medjutim sve je bilo u redu pa tome nisam pridavao znacaj. Sad razmisljam moguce da je nesto vec sipano u antifriz i da je ranije tu pustalo.

Nazad
Vrh