Vidi, kad kažem najbolji ne mislim samo onog dana kad je izašao iz fabrike već i iz ličnog iskustva, sad kad ima 30 ili 40 godina...
W123 je dobar, ali suviše je spor, bučan, nema mesta baš nešto u kabini, i jako sklon koroziji...
W126 je limuzinčina, nema šta, mana su mu preveliki motori sa popriličnom potrošnjom, što meni kao tipičnom balkancu naravno ne paše, a i benzinci su noćna mora za popravku u nedostatku delova i majsora koji to znaju opraviti..
W140 je verovatno najbolje dizajniran auto(možda još i vw feton), bez kompomisa, kad je mečka bila mečka, ali već sam pisao sad sa 30 godina je noćna mora sa njegovim kablovima od biorazgradivih materijala, i kao kod 126,održavanje motora i troškovi u opšte nisu za džep običnog čoveka...
I 140 i 126 su za baje sa puno novaca, koji ima novu s klasu, a ovo ima za uživanje...
W124 još uvek odoleva zubu vremena, bilo koji motor koji je veći od 200d i 200e još uvek ide u korak sa modernim saobraćajem, ako ima klimu recimo po ničemu ne kaska za modernijim autima, ne mislim na haj tek elektro... Još uvek običan čovek može sebi da ga priušti, nije skup za održavanje, delova relativno ima, sem kozmetike... Ima puno stvari po čemu je jedinstven, al ne vredi pisati referat, smorili bi se svi..