AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Da li neko ima iskustva sa Hondom Civic 1.6 i d tec 2014 god, motor 120 ks?Kako se pokazala?
Takodje nigde da nadjem podatak kada i na koliko se radi veliki servis?I nije mi jasno da li se razvodni lanac menja na svakom velikom servisu, jer mi prodavac kaze da se menja na preko 300000 km

Dijagnostikom možete da proverite kakvo je vreme početka ubrizgavanja goriva. Svako ozbiljan dizel servis to namesti prilikom vraćanja pumpe. Gledaju se određeni parametri u mernim blokovima dijagnostike, i ako nisu dobri, pumpa se vrti napred nazad, gledaju se merni blokovi dok se ne namesti. Žeravica je ozbiljan servis, ali ako vam oni nisu skidali pumpu, onaj ko vam je skidao i vraćao pumpu, možda to nije uradio kako treba. Takođe, onaj koji vam je nameštao pumpu, morao je da ga dobro uzupči. Postoji postupak zupčenja uz određeni alat, ali mnogi imaju neke prečice, pa ne bude uzupčen baš "u zub", kad je uzupčen kako treba, tad najmanje troši... Ako vam je pumpa malo bučnija, možda nije baš najbolje uzupčena. Možda je sve kod vas uredu, pa je uzrok lošijeg ubrzanja (Ili šta već) u nečem drugom. Obavezno kroz merne blokove u dijagnostici gledajte "vreme ubrizgavanja".

Najkvalitetnije i najozbiljniji pristup poslu oko pumpi i elektronike pumpe imaju u servisu Žeravica u Novom Miloševu, jeste da košta oko 500€ a može i više, zamena elektronike i servis celokupne pumpe zamena semeringa dihtunga i raznoraznih gumica koje su jako bitne za paljenje motora.

Takođe je isto dobar servis https://boschpumpa.rs/

Screenshot-2025-01-15-01-37-16-839-edit-com-android-chrome.jpg
Pumpu sa mog ata sam sam skinuo i sa drugog a

Pumpu sa mog ata sam sam skinuo i sa drugog ata sam ja skinuo i ugradio na moj suto i uzubio auto pali radi ponasa se normalno u voznji al je problem na prvom jutarnje paljenju upali lako ali nema dovoljan broj obrtaja ok4050 500obrtaja za nekih desetak sekundi i onda podigne na900odrtaja.
Posto kazete da trebam pratiti parametre koi su to kljucni parametri koje uticu na ovaj problem.

Pumpu sa mog ata sam sam skinuo i sa drugog ata sam ja skinuo i ugradio na moj suto i uzubio auto pali radi ponasa se normalno u voznji al je problem na prvom jutarnje paljenju upali lako ali nema dovoljan broj obrtaja ok4050 500obrtaja za nekih desetak sekundi i onda podigne na900odrtaja.
Posto kazete da trebam pratiti parametre koi su to kljucni parametri koje uticu na ovaj problem.
Iskreno nemam neke određene parametre nego selektujem sve pa onda pratim grafikone (Diagrame) pa onda uporedim sa AutoData i dopunim sa Haynes Pro Vivid 2024
U 80 do 90% slučajeva problem bude u samim senzorima (Senzor Bregaste, Senzor pritiska goriva i MAF Senzor >Protokomer<).

Srdjane koja bi tvoja preporuka bila za neku auto dijagnostiku univerzalnu od 300 do 500 eura.Imam Delfi i Autocom program ali za vozila Bmw i Opel malo podataka ima.

Srdjane koja bi tvoja preporuka bila za neku auto dijagnostiku univerzalnu od 300 do 500 eura.Imam Delfi i Autocom program ali za vozila Bmw i Opel malo podataka ima.
Što se softvera tiče moja preporuku je da koristite​

Univerzalan
  • WOW Würth
BMW
  • Ista D
  • Inpa
  • Ncs
  • Tool32
  • Winkfp
OPEL
  • Tech2Win

⬆️
BMW Ista

ISTA dijagnostički uređaj je moćan alat namenjen za dijagnostiku, programiranje i održavanje vozila, posebno dizajniran za BMW vozila, kao i Mini, Rolls-Royce i BMW motocikle. Uređaj omogućava sveobuhvatnu analizu i rešavanje problema na vozilima, uključujući:

1. Dijagnostika: Uređaj omogućava detaljnu dijagnostiku svih sistema na vozilu, uključujući motor, menjač, elektroniku, klima uređaj i druge komponente. Pruža tačne informacije o greškama i stanju sistema, što olakšava otkrivanje i rešavanje problema.
  2. Programiranje: Uređaj omogućava programiranje različitih modula na vozilu, što je neophodno za ažuriranje softvera, prilagođavanje funkcija i instalaciju novih komponenti. Ovo je posebno korisno pri ugradnji novih delova ili nadogradnji postojećih sistema.
  3. Testiranje: Omogućava testiranje različitih funkcija i komponenti vozila u realnom vremenu, kako bi se osigurala ispravnost sistema nakon popravki ili podešavanja. Ovo uključuje testove performansi, funkcionalnosti senzora i aktivaciju različitih funkcija na vozilu.
  4. Popravke i održavanje: Uređaj je koristan alat za redovno održavanje vozila, pružajući uvid u status različitih sistema i omogućavajući blagovremeno otkrivanje potencijalnih problema pre nego što postanu ozbiljni kvarovi.
Ista uređaj je idealan za profesionalne mehaničare, servise... koji žele da osiguraju optimalno funkcionisanje i dugovečnost svojih vozila.
U paketu dobijate hard disk tako da nema potrebe da instalirate sve ove programe, već samo ubacite hard disk u laptop.

⬆️
Opel Mdi

Ovaj profesionalni dijagnosticki alat nudi široku podršku za vozila proizvedena od 1990. do 2023. godine. Program je na Srpskom a ima i još mnogo jezika dostupnih za izbor, uključujući engleski, francuski, nemački, italijanski i još 26 drugih.

Ključne Karakteristike:

• Podrška za godine proizvodnje: Od 1990. do 2023. godine, uključujući najnovije modele.
  • Podržane marke i modeli: Može se koristiti za sva Vauxhall/Opel vozila sa 16-pin konektorima.
  • Softver: Radi sa Global TIS, GDS 2, Tech2Win softverima.
  • Funkcije:
    1. Automatsko prepoznavanje vozila
    2. Čitanje i uklanjanje kodova grešaka (DTC)
    3. Kompletna lista podataka u realnom vremenu za sve glavne ECU
    4. Snimanje i reprodukcija podataka uživo
    5. Ponovno programiranje i ažuriranje softvera
    6. Programiranje i instalacija novih delova (PCM, ABS, instrument tabla, vazdušni jastuci, pumpe za gorivo, itd.)
    7. Programiranje novih ključeva
    8. Uklanjanje ili postavljanje ograničenja brzine
Šta dobijate u paketu:

• MDI uređaj
  • OBD2 kabl
  • USB kabl
  • Sistemski SSD
Ovaj alat pruža sve potrebne funkcije za dijagnostiku i servisiranje Vauxhall/Opel vozila, što ga čini idealnim za servisne radionice, mehaničare.

Dok se ne otvori ne može tačno da se zna koja je verzija u pitanju (Sa dve ili sa jednom pločom). U zadnje vreme ima jeftinih kopija i sa jednom pločom.

Ako ne želite da otvarate pogledajte koji je u pitanju firmware

Ako je 3200 i 3201 onda je sa jednom pločom

Ako je 1622 onda je sa dve ploče (Moguće je instalirati ove nove verzije programa i koristiti ih sa double board interfejsom u kome je stara verzija firmware-a 1622 (firmware iz verzije programa 2017) ali u tom slučaju neće raditi sve funkcije programa posebno na najnovijim modelima vozila.

Ja sam lično kupio ovde dijagnostike​

Poslednja izmena:

Da, koristim i ovaj program.
Odličan je to softver

Inače dosta njih se žale na tu vašu verziju (Ne radi lepo nadogradnja, ne očitava sve senzore ili automobile, zna da prekida u radu)
Cars:

Serial: 100251
Hardware key: EGDFZJFAVQED
Software version 2.13.3
Product name: DS150E (New VCI)

Trucks:

Serial: 100251
Hardware key: XYVRVNHAGEHD
Software version 2.13.3
Product name: DS150E Heavy Duty (New VCI)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh