AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

U SUP odneses kupoprodajni ugovor, tablice i saobraćajnu od prethodnog vlasnika, a pre toga platiš porez na prenos apsolutnih prava, ako je auto bio na fizičko lice. To možeš i preko e uprave proveriti i platiti, plus takse za novu saobraćajnu i tablice. Ako registracija važi, nema potrebe za tehničkim. Dok polisa ostaje na starog vlasnika, tek sledećom registracijom ide na tvoje ime

Nisam kupio, nego rodjak prodaje auto male vrednosti pa da na kraju kazne ne bi probile cenu auta.
Drug je prodao auto pre godinu-dva nekim cokoladnima, na kraju zaplanjen auto u njemu droga i slicno.

Sve se to može završiti na tehničkom pregledu, jedino kupoprodajni ugovor mora da se overi kod notara.Nakon toga kako je kolega gore napisao, sve odneseš u Sup i stvar gotova.Najpametnije i najbezbrižnije rešenje.Ko neće tako, nemoj mu prodati auto.

U SUP odneses kupoprodajni ugovor, tablice i saobraćajnu od prethodnog vlasnika, a pre toga platiš porez na prenos apsolutnih prava, ako je auto bio na fizičko lice. To možeš i preko e uprave proveriti i platiti, plus takse za novu saobraćajnu i tablice. Ako registracija važi, nema potrebe za tehničkim. Dok polisa ostaje na starog vlasnika, tek sledećom registracijom ide na tvoje ime
Ja sam i polisu prebacio na svoje ime kad sam kupovao polovan auto 2016. Ne kosta nista i lako i brzo se odradi u svakoj poslovnici osiguravajuceg drustva. Moj je bio kod Dunava.

Svuda na internetu pise da tablice moraju da se vrate tamo gde je auto kupljen sto se pokazalo kao netacno. Mozes i u svoj SUP da vratis, bar je tako bilo kad sam ja kupovao. Ako si u istom gradu logicno tablice ostaju, samo saobracajnu menjas.

A sto se tice kazni verovatno je prica ko i sve u nasoj drzavi imas ugovor al moras da dokazujes da si prodao auto i da nisi ti vozio. Jedini nacin da budes 100% siguran je da odjavis.

Znam za par slučaja gde je kupoprodajni ugovor bio dovoljan u zaštiti od prekršaja, svakako automatski po novom porez na prenos mora da se plati za 8 dana, a kad kupac plati porez više nema brige da li je auto odjavljen ili ne...

Kupoprodajni ugovor je dovoljan da te zastiti, odnosno da se opravda covek da je prodao, ali nije dovoljan da ne stizu kazne prodavcu, a stizu sve dok saobracajnu ne izvadi kupac na svoje ime.

Nazad
Vrh