AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Nema asfalta? Ovaj sneg nije dubok, jedino ako nema tvrde podloge ispod.Trebaju kramponke gume za terence.

Kod mene zadnjih godina i nema nesto mnogo snega, ni blizu ko na snimku, ne pamtim u zadnjih 10ak godina da je zavejalo a da se nije otopilo u roku od 24h.

Jedna prednost prednjeg pogona koji sam zaboravio - voznja u rikverc, ako je iole klizavo u rikverc sa zadnjom vucom neces daleko.
Sa prednjom imas vise trakcije u rikverc, tako da ako uz neko brdo ne mozes da izadjes probaj u rikverc verovatno ces moci bez problema…

4x4 je dobra stvar za ovako ekstremne uslove. Ali svakako zimske gume su bitne, 4x4 ce te izvuci ali nista ne pomaze upravljanje i kocenje

Makadam je ispod.
Retkost je bila da ne izadjemo ali se ipak desavalo.
Ne znam koja godina je bila kad je februar ceo bio okovan, led kao staklo, tad smo bacali sljaku i svasta jos da bi put bio upotrebljiv.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Samo dobre gume i nema problema.

Sad ako nema awd kao da je smak sveta, ko da zivimo na alpima.Pa i kamion se vozi po snegu pa nije smak sveta ako je zadnja vuca.
Džabe dobra guma, kad nije čišćeno,krene da se topi,pa onda stegne mraz i padne nov sneg preko, tu bez lanaca nema mrdanja, a to ti je situacija na 90% puteva kad sneg pada kako Bog zapoveda.

Čak i putari iz zimske službe, kažu da ako su intenzivne padavine nema čišćenja "do crnog" već računaju da ako je 5 do 10 cm snega na kolovozu da su to prihvatljivi uslovi za vožnju uz zimsku opremu.Eno ti recimo Crnogorci i njihov AP kroz gudure, kad krene da pada nema tu nikad čišćenja do asfalta.A tek će da bude zanimljiv ovaj naš AP ka CG koji guraju kroz najzajebaniji deo zemlje što se snegova i zime tiče :D

Da jos kad padne ovaj "suvi" sneg. To su tezi uslovi cim idu lanci. Sada su zime blage i bez mnogo snega.Evo sad pao malo sneg putari ocistili, ima malo leda negde nista strasno.

Najgori su vozaci sa skupim kolima, zimske gume kineske.Sluze za sve sezone, pa ih vruc asfalt upropasti leti, onda budu katastrofa zimi po putevima.

Pa kad popusti preko dana, prelije voda ono ugazeno i zaledi, nema nista gore.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja sam juče imao dva šoka u saobraćaju - prešao prugu u Kraljevcima koja nema ni rampu ni signalizaciju a voz ide, inače uvek je imala. U povratku čovek ladno obilazi kolonu i pravo na mene, mogao je biti lep lančani sudar, sreća pa sam ukočio kao i onaj iza mene.

Pre neki dan jedna rampa je radila a druga nije.Voz ide i staje spram prelaza, trubi pa nastavlja dalje.Tačno nema ko da reši problem, ranije se to nije dešavalo.Budu slomljene rampe ali ih brzo zamene i vozi dalje, ovo sada nije normalno.

Posto na svakom prelazu ima znak STOP treba prvo da stanes a molitva moze i posle

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Znamo barbi da gledamo znakove i tako da se ponasamo u saobracaju.Mnogo ljudi je izginulo na njima.U onom autobusu pre nekoliko godina, izginu narod. I jos mnogo zrtava je bilo.

Nazad
Vrh