AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Naravno na v6 sam mislio.
Stari petak je u rangu 1.9, nema sta da crkne.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
 
Ауто мора да се "крсти", ради 7 година среЧе....кад истекне онда поново

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
pa moje iskustvo je malo drukcije ja imam Boru 1,9 isto PD motor,,,meni kad su pustile gumice nikakav problem nisam imao sa paljenjem vec mije dizao nivo ulja u motoru po meni se to desava kad odu gumice prvo dize nivo ulja jer te gumice kolko sam ja video kod majstora sluze da nebi iso dizel u ulje e sad posle zamene tih gumica izdrzao je jos nekih 30000 km i mopet isto jer kad jednom se osteti glava tu gde idu gumice nema nekog trajnog resenja nego zamena glave ja sam to radio u N,Sadu kod CUBIJA,,odneo ovu i uzeo drugu obradenu i toje to za sad je sve ok po meni problem sa paljenjem pre je do grejaca da nerade kako treba nego do gumica
Ja sam napisao svoje iskustvo a znam za jos par slucajeva. U sred leta na plus 30 ne bih se slozio da su grejaci u pitanju a i inace su bili novi i ispravni.
Oko zamene samo gumica a bez zamene glave isto sam napisao samo sto sam ja presao samo 2000 sa novim gumicama a ne 30000km i morao da zamenim glavu.
Sa dizanjem nivoa ulja nisam imao problem. Gumice o kojima ja pricam nikako ne mogu biti uzrok curenja dizela u ulje, one stoje visoko na dizni gledano od kako da kazem dna dizne gde ubacuje gorivo u kompr.prostor. Kada pogledas set gumica videces ih razlicitih velicina e meni je bio problem kod onih najvecih odn tu je glava dobila i samo gumice nisu mogle resiti problem. Ti si verovatno imao problem sa onim malim gumicama gde naleze dizna.
I da paljenje ima i te kako veze sa gumicama, mnogo vise nego sa grejacima, jer grejaci se i ne pale do ispod nule.
 
Može pustati naftu u ulje kada odu gumice-kod mene nije pustao.
Grejači počinju da se uključuju na 4-5 stepeni.
Meni je siptom bio: upali na zub pa ugasi, logično jer nema nafte dok transfer pumpa ne dobavi na onaj potreban pritisak(6 bara).
Kada sam stavio gumice, više nema problema, ali je glava bila ok.
 
Meni na fiat cromi u vožnji počne nešto na krovu da vibrira, predpostavljam da se neka plastika slomila pa to vibrira. E sad, da li postoji neka mogućnost kad se skine taj tapacirung krova i kad se bude tapacirung vraćao nazad da se ne vidi da je skidano?
 
Na službenom pežou biper 1.3 dizel 4 cilindra 2011 godište ddešava se da pri prvom paljenju ako se upali i drži na ler gasu auto posle 5 secundi ugasi i onda u prazno vergla skoro 1 minut dok ne upali. Ako ga držim na 1500 obrtaja 1 minut on se ne ugasi. Šta bi moglo biti problem još od letos. Ž
 
Znam mnogo ljudi koji pljuju Fiat a moj Bravo iz 2001. godine (moje prvo auto), kupljen 2007. sa 90.000km samo (pravih, dovezao mi ga zet), motor bio 1.2 16V sa 80KS prešao kod mene 80.000km bez jednog jedinog kvara. Za svi to vrijeme na motoru mijenjano ulje i zamijenjene svjećice, seleni naprijed i to je to, veliki servis sam uradio naravno odmah nakon kupovine (sjećam se da je bio čitavih 110 evra). Pošto je bio momačko auto, vadio sam mu dušu, motor je malen i naizgled nejak ali kad se zavrti na 6000 obrtaja išao je kao munja. Posle ga prodao komšiji 2012. godine, vozi ga i dan-danas i on i njegov sin, nikad ništa na motoru nije radio sem što je zamijenio razvodne kablove i set kvačila, njegov sin mu spalio lamelu nakon što je položio vozački, nedavno je i on drugi put uradio veliki servis. Kod njega je inače prešao nešto manje od 100.000km za ovih 8 godina.

Moj Golf 4 sa 2.0 motorom od 85kW i plinom me isto odlično služi a mnogi pljuju i kude taj motor. Za dvije godine sam sa njim prešao 34.000km, jedini "kvar" koji je imao je senzor pritiska goriva od čitavih 8 evra. Taj motor je takvo magare da je to nevjerovatno.
 
@zombie_666 sve zavisi na koji model naletiš... negde 2000-2001 sam kupio Bravo 2-3 godine star ali motor 1,4 12v. E to je zlo od motora, nepostoji deo koji nisam zamenio da sam znao odma drugi motor da ubacim u njega ili da ga jednostavno prodam... uglavnom komentar majstora na svaki kvar je bio "fabrička mana 1,4 12v motora" i "da imaš 1,2 motor ovo ti se nebi desilo"... od tada Fijat na crnoj listi kod mene, dok sestra i zet godinama voze puntiće i ne znaju šta je kvar samo redovno održavanje.
 
Znam za Puntice koji samo menjaju filtere i ulje a znam za one koji kosu cupaju. Kako se kome zalomi izgleda.
 
Sve zavisi na šta naletiš, i koliko si realan!!!
Evo moj kolega kaže da ga MONDEO 05g odlično sluzi
Prešao 35000km za 4 god ulozio 1000e u motor??????????
Ali on kaže odlično sluzi!!
Ja sam poznat po tome da mi je žao uložiti u auto!!! Čim počne da jebe menjaj ga
Ako dobro sluzi teraj dok god ide!!



Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Kolega iz firme gdje sam u to vrijeme radio ima je Fiat Brava (ono čudo sa 4 vrata), imao taj famozni 1.4 motor. Radio sam u toj firmi 12 mjeseci i nemojte me držati za riječ ali čini mi se da je desetak puta za to vrijeme imao ozbiljne kvarove na motoru. Nije mogao ni da je proda niti je imao novca da kupi drugo pa je nekako kuburio i popravljao.

Sad imam kolegu koji je veliki ljubitelj Afla Romeo vozila. Prije 4 godine je kupio model 159 sa rasturenim motorom, jako mlado i prelijepo auto, zamalo za džabe je uzeo. Uložio je podosta u motor, urađena kompletna generalna, zamijeno sve moguće i nemoguće. On baš mnogo vozi, preko 30.000 godišnje. Od kako je sredio motor, ni najmanjeg problema nije imao sa njom. Motor je inače 1.9 dizel sa 110kW, vozio sam se sa njim na dužu relaciju (do Sarajeva i nazad) i nevjerovatno je kako to auto ide. Na fakultetu sam imao kolegu koji je vozio Alfu 156. BUkvalno (ali baš bukvalno) nije imao para da jede koliko je kvarova imao na tom autu. Kako se kome zalomi.
 
Ja sam 2013 uzeo Libru 1,9 jtd na nagovor braće koji je takođe imaju i ukućana.Prešao sam za to vreme nekih 160k km a uložio sam u plivajući zamajac i set kvačila kada su opalili.Ostale sitnice tipa senzor obrtaja radilice, senzor obrtaja bregaste, map senzor, ležaj točka, kinetički zglob, poluosovine, creva turbine, zezanje EGR ventila, cilindri kvačila i kočnica, fleksibilna remenica alternatora i sam remont alternatora...i tako dalje i tako bliže, spadaju u potrošnu robu i mislim da nema šta nisam menjao.Jedino na motoru sem velikih i malih servisa ništa nije rađeno.Pre Italijana imao sam dva gospodara prstena i dalje tvrdim da nema auta bez četiri kruga.Pomenuta braća nisu dinara uložila u svoje Libre a jedan od njih je taksista.Kako ko naleti.
 
Da znas Maticu, imali smo audi 80 prodali fa prosle godine, pa to je tenk med automobilima. A najvise je isao po atarskim putevima. Sad za njivu vozimo daewo leganzu, placena 400e a tako i sluzi.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Moja Kia kupljena nova 2014. godine, prešla ravno 200 000 km, menjane prednje pločice, patosnice i prednji brisači.
 
Moja Astra do 190k km ulaganje skoro nista. Od tada do sada 230k km oko 1000e. Planiram da je prodam uskoro i kupim nov i10/i20 ili Kia pandan (ne znam imena/oznake). Gledao sam i Daciu jedina mana je sto rdja, lim je los.
 
Da jeste mali i i20 je manji od Astre. Medjutim kako se 90% vremena samo ja vozam u autu ne treba mi veci auto. Za jednom godisnje sto odemo do mora ili cemo avionom ili dve porodice pa sa dva auta. Neisplativo mi da vozim Pasata nekog i da mi trosi 3-4l vise uz 2x skuplju registraciju.
A iskljucivo uzimam nov auto. Sto znaci da klasa Astra i veci dolazimo do 20.000e pa na gore.
 
Nazad
Vrh