AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ima onaj MERCEDES kombi, mislim da je VITO, gledao sam njega i dosta je visok sa 4x4 pogonom i ima dobru nosivost. Dobro bi mi zavrsavao poso ja mislim.

Moja filozofija kod kupovine auta , ako koga zanima , a mozda ima istomisljenika .
Nikad za nikad auto polovno sa autoplaca , iz uvoza ,od trgovca , cak niti sam da trazis vani ili neko tvoj da ti doveze . Samo "ovdasnja" auta . Novo ko moze , ko nemoze polovno koje je ovde novo uzeto ,to je idealno , ako ne ,onda od vlasnika koji je uzeo polovno i bilo ovde u vlasnistvu...
Ako koga
A kakva je druga serija tj. W164 ?
Srce posteno. 10 ,11 litara

Delim mišljenje sa tobom.Ili novo ili od vlasnika koji ga je održavao kako tako gde bar nešto znaš u odnosu na auto iz uvoza gde se ne zna bukvalno ništa.
Ako je urađen veliki servis i imaš na raspolaganju bar drugu polovinu servisnog intervala, registrovan oko 6 meseci i više u startu si u plusu blizu 1.000 evra, šta ćeš bolje.

Bas tako Momo i ja mislim. Jedino sto bih ja skoknuo preko i svesno uzeo neku navaru limarijski losiju za sitne pare, ali ja mogu sam da je odradim pa mi se to isplati.

@AcA OPEL,
ako umjesto sebi to vrijeme iskoristiš da odradiš limariju nekom drugom, nećeš puno uštedjeti. Jedino što ćeš precizno saznati stanje limarije i biti siguran u kvalitet posla. No, gotovo nitko ne kalkulira kao trošak, posao odrađen za svoje potrebe.

@AcA OPEL,
ako umjesto sebi to vrijeme iskoristiš da odradiš limariju nekom drugom, nećeš puno uštedjeti. Jedino što ćeš precizno saznati stanje limarije i biti siguran u kvalitet posla. No, gotovo nitko ne kalkulira kao trošak, posao odrađen za svoje potrebe.
Ne radim drugima za sad, samo sebi. Ali kad ga odradim znam da je odradjeno.

Možda i održavamo bolje.Pogledaj kanal Budući klasici.Čovek uvozi automobile isključivo iz Švajcarske a tamo su održavani kao u Dombasu.
Pratim Borka, dobar kanal...
Mi u svakoj prici preterujemo i generalizujemo pa tako i u tome da smo previse nemarni.
Ja auto odrzavam maksimalno, ulozeno me ne zanima sve dok se ja i moji vozimo u njemu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Malo i preterujem mozda ali se trudim i rezervoar da je uvek preko pola, kad treba, nista ne mislis, sedas i vozis.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Prva serija ML je jedan od najlošijih modela Mercedesa
Ne znam bas, jeste enterijer bas zastareo, bio zastareo kad je izasao a kamo li 2005. Ali mehanicki je top, i 270 CDI motor je odlican i veoma pouzdan, ... Pouzdaniji je i od mercedesovog V6 i VW-ovog V6 TDI narocito, a o R5 TDI ne vredi ni trositi reci koji je to promasaj...
I automatski menjac 722.6 isto medju najpouzdanijima na trzistu...

W164 je ogroman korak napred po pitanju enterijera i celog auta uopste ali motor je po meni ipak malo meksi, V6 CDI, imam i sam auto sa tim motorom i svestan sam njegovih mana, iako je bez dileme bolji od VW/Audi 3.0 V6 TDI. 7G menjac (722.9) takodje malo meksi nego stari petobrzinac ali se dosta lepse vozi.

Nisam dovrsio tu poruku ,da pojasnim zasto nebih uzimao polovno auto iz uvoza . Tog sam se i ljetos drzao kad sam golfa kupio.
Razlozi su samo finansijski , odnos placeno dobijeno . Ovako ja vidim , mozda grijesim.Nova auta su ista cijena manje vise ovde i po "jevropi" . Samim tim i polovna bi trebala isto da vrijede u odnosu na stanje i u odnosu na novo. Ako Svabo npr prodaje auto 7g npr staro za recimo 7000e , a znamo da je tamo razradjeno i konkurentno ,kupuje cijela Evropa ,to znaci da za to auto niko vise ne daje i to ne vrijedi vise od toga. Ako drugi svaba ili bilo ko nece da kupi takav auto za vise od 7000e ,sto bi ja bio budala , a jos teze dolazimo do novca . Znaci ja treba da platim 7000 plus troskovi dovoza plus carina i porez plus jos zarada trgovca . Pa nisam lud .
Znaci to auto ,takvo kakvo je ovde kod trgovca je tolko i tolko i nema sanse da spusti ispod gore navedenih troskova .
Auto koje je kupljeno novo ovde i u stanju je kao i ovo gore prodavac moze da proda po cijeni nizoj ako upratis. Plus toga auto kupljeno novo ovde i sa npr 150 000km nemoze cak ni da dobije pare koje isto takvo auto dobije u Njemackoj jer mu ovde konkurise auto koje je tamo bilo losije a sad je ulickano i namjesteno. Isti princip vazi i za auto koje je nekad kupljeno izvana i sad ga kasnije opet prodaje vlasnik. Jednostavno mozes naci prodavca da se pogadjas i kupis dosta jeftinije , kod trgovca moras platiti realnu vrijednost plus prevoz plus dadzbine plus zarada.

Da napisemi ja nesto, sestra je uzela prije 2 godine audi a3. A uto stvarno dobro izgleda, nije imalo uopste korozije i mehanicki je bio ok (i sada je top). Kilometre na satu uopste nisam ni gledao (bar ja), inace je imao 200k, uglavnom posle registracije provjerim km u ovlascenoj auto kuci, preko broja sasije. Ispostavi se da su km tacni, da je svabov dotjerao blizu velikog servisa (on se radi cini mi se na 210k)i onda ga sutnuo, zanimljivo je da je do zadnjeg dana isao u ovlasteni servis (zato i imaju podatke). Eto nije bas sve crno, mada je jako rijetko i treba imati srece. Za ovo proteklo vrijeme nije se kvarilo apsolutno nista.

Nazad
Vrh