AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

И тамо, а и код нас се ради враћање километраже пред сервис. Типа пређе 40-50 хиљада, врати на 20 и оде у сервис да се уведе у књигу. Послије годину дана опет пред сервис буде на 40, а стварно стање је на сто хиљада.

Ja sam sadašnji auto uzeo sa poznatom servisnom istorijom i svim računima iz servisa. Za 12 god za održavanje plaćeno preko 6000€.
Ali tražio preko 2 god da ima sve što sam hteo.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nisam dovrsio tu poruku ,da pojasnim zasto nebih uzimao polovno auto iz uvoza . Tog sam se i ljetos drzao kad sam golfa kupio.
Razlozi su samo finansijski , odnos placeno dobijeno . Ovako ja vidim , mozda grijesim.Nova auta su ista cijena manje vise ovde i po "jevropi" . Samim tim i polovna bi trebala isto da vrijede u odnosu na stanje i u odnosu na novo. Ako Svabo npr prodaje auto 7g npr staro za recimo 7000e , a znamo da je tamo razradjeno i konkurentno ,kupuje cijela Evropa ,to znaci da za to auto niko vise ne daje i to ne vrijedi vise od toga. Ako drugi svaba ili bilo ko nece da kupi takav auto za vise od 7000e ,sto bi ja bio budala , a jos teze dolazimo do novca . Znaci ja treba da platim 7000 plus troskovi dovoza plus carina i porez plus jos zarada trgovca . Pa nisam lud .
Znaci to auto ,takvo kakvo je ovde kod trgovca je tolko i tolko i nema sanse da spusti ispod gore navedenih troskova .
Auto koje je kupljeno novo ovde i u stanju je kao i ovo gore prodavac moze da proda po cijeni nizoj ako upratis. Plus toga auto kupljeno novo ovde i sa npr 150 000km nemoze cak ni da dobije pare koje isto takvo auto dobije u Njemackoj jer mu ovde konkurise auto koje je tamo bilo losije a sad je ulickano i namjesteno. Isti princip vazi i za auto koje je nekad kupljeno izvana i sad ga kasnije opet prodaje vlasnik. Jednostavno mozes naci prodavca da se pogadjas i kupis dosta jeftinije , kod trgovca moras platiti realnu vrijednost plus prevoz plus dadzbine plus zarada.
Nemoj da se ljutis jel i polovne traktore kupujes samo lokalno vozene :haha:

Nadjes u svabiji u oglasima nekoliko auta i odes tamo i probas i kupis , niko se nije tako zaj.. pricam o kolima 4 ili 5 godina starim i ustedis dosta ima ih lokalno tako uvezenih koliko hoces. A prodjes tako jeftinije jer prodavac prodajom ne auto kuci zaradi 20-30% vise a auto kuca mu plati i 50% i manje od cijene koju ce dobiti privatno, i auto kuce moraju od necega da zive :haha: a turci i nasi skidaju kilometraze , nece vlasnik koji ga je kupio novog skidati kilometrazu kad ga prodaje.

Da se nadopunim za golfa , znam majstora koji se specijalizovao za popravku letvi volana (prije) a na golfovima je to odlazilo masovno, pitam ja njega kako da znam da mi nije letva volana pocela da otkazuje, on me pita odakle je golf , ja kazem uvoz iz njemacke , kaze mi tim autima ne odlaze letve volana , odlaze samo na onim golfovima koji su prodavani novi van njemackog trzista.

Poslednja izmena:
И тамо, а и код нас се ради враћање километраже пред сервис. Типа пређе 40-50 хиљада, врати на 20 и оде у сервис да се уведе у књигу. Послије годину дана опет пред сервис буде на 40, а стварно стање је на сто хиљада.
Koliko ga kosta takvo vracanje kilometraze i da li se isplati , mislis da za novi auto odmah ukrainci imaju softver za vracanje kilometraze kad ga proizvodjac izbaci, a vani ti je kaznjivo vracanje kilometraze , a to nije problem proizvodjacu dokazati , kilometraze se upisuju na vise mjesta ,kljuc kompjuter,tablu itd.

Koliko ga kosta takvo vracanje kilometraze i da li se isplati , mislis da za novi auto odmah ukrainci imaju softver za vracanje kilometraze kad ga proizvodjac izbaci, a vani ti je kaznjivo vracanje kilometraze , a to nije problem proizvodjacu dokazati , kilometraze se upisuju na vise mjesta ,kljuc kompjuter,tablu itd.
Иначе су запослени у овлаштеном сервису оличење поштења, неби они нешто муљали ни случајно.

Nemoj da se ljutis jel i polovne traktore kupujes samo lokalno vozene :haha:

Nadjes u svabiji u oglasima nekoliko auta i odes tamo i probas i kupis , niko se nije tako zaj.. pricam o kolima 4 ili 5 godina starim i ustedis dosta ima ih lokalno tako uvezenih koliko hoces. A prodjes tako jeftinije jer prodavac prodajom ne auto kuci zaradi 20-30% vise a auto kuca mu plati i 50% i manje od cijene koju ce dobiti privatno, i auto kuce moraju od necega da zive :haha: a turci i nasi skidaju kilometraze , nece vlasnik koji ga je kupio novog skidati kilometrazu kad ga prodaje.

Da se nadopunim za golfa , znam majstora koji se specijalizovao za popravku letvi volana (prije) a na golfovima je to odlazilo masovno, pitam ja njega kako da znam da mi nije letva volana pocela da otkazuje, on me pita odakle je golf , ja kazem uvoz iz njemacke , kaze mi tim autima ne odlaze letve volana , odlaze samo na onim golfovima koji su prodavani novi van njemackog trzista.
Nisi shvatio poentu. Mislim da se od domacih auta , tu mislim od nasih vlasnika , dali kupiti novi ovde ili uvezeni polovni ranije , moze povoljnije naci auto u istom stanju nego od trgovaca ili ici vani. Konkretno ljetos sam kupio golfa dizela automatik 2022 bez packe i unutra o vani , po meni u perfektnom stanju , kupljen nov u fr pa taj vlasnuk,porijeklom bosanac prodao svom bratu penzioneru ovde , a kasnije od njega ja 19000e , registrovan godinu ,sjedi i vozi . U zap.evropi nije bilo sanse ni blizu da se nadje za te pare , a ovde su sad taki 21000e+ .
E sad , mozda da sam Svabo pa da se vozam po gradicima , poznajem ljude ,itd mozda bi naletilo ali tesko , al to ne vazi za nas , to kazem

Imam GOLF 4 4motion 1.9 tdi 101ks. To je isto sem farova i maske. Dobar motor, iznenadjujuce dobro vuce za tu snagu. Potrosnja oko 6l mesovite voznje, bukvalno svakakvi uslovi, jer ja to teram ne stedim. Pogon mu je odlican, dosta bolje izlazi nego neki terenci, jedino sto je nizak.

Auto sa 4x4 pogonom me svaki put iznova iznenadi koliko je sposoban.
Pre dve-tri godine vukao sam drugara po ledu uz breg, nije mogao da pipne sam, pre neki dan izvukao decka, sleteo sa puta u sumu, da je neki lagan auto nego b5+...
Cesto vucem tandem prikolicu, takodje idealan.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Imam GOLF 4 4motion 1.9 tdi 101ks. To je isto sem farova i maske. Dobar motor, iznenadjujuce dobro vuce za tu snagu. Potrosnja oko 6l mesovite voznje, bukvalno svakakvi uslovi, jer ja to teram ne stedim. Pogon mu je odlican, dosta bolje izlazi nego neki terenci, jedino sto je nizak.
Kod ovog je 1.9 tdi 85kw 115ks pumpa dizna i 6 brzina mjenjač.Audi me zavio u crno za ovih 6 mjeseci pa oću da ga riješim

A nema veze meni je bila želja da posjedujem taj auto, nisam imao nekih problema sa motorom nego mjenjač je jedno veliko govno. Da je manuelac možda ga ne bi mjenjao, tkd automatik pred moju kuću nikad više

Kod mene je isto menjac 6 brzina. Prva brzina mu je dosta kratka dobra za lose puteve ili ako vuces prikolicu da krenes na uspon, a sesta dobra za autoput. Dosta je izdrzljiv i nije skup za odrzavanje. Jedino jako osetljiv na losiju naftu, bar ovaj moj.

Bilo nekih problema sa menjacem ? ja licno nakon godinu dana sa svojim automatikom vise nikad ne planiram da za auto za svaki dan kupim manuelca osim ako me muka ne natera.

Nazad
Vrh