AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Pa jel ima još uvek delova za yuga?
Nemoj samo da ti uskoro bude skuplje održavanje nego za 'prave' automobile.:osmeh:
Delova ima koliko hoćeš,pitanje je dal ima još toliko Yugića koliki je lager novih delova :) Evo ako hoćeš može da se nabavi sve novo da spakuješ kao Lego,čak i školjka ima nova.

Мирости, погледај у продавници делова шта пише на паковању делова. Одговара за : па списак одговарајућих модела. Лежајеви за точкове, главчине, црева, манжетне све генерички. Неко купи исти такав оригинални део за возило које ето одговара за југа. Као на пример за шевролет авео. А то није стар ауто.
Брат ми је мајстор тако да за то погађање око одговарајућих делова нема зиме.

Uzeo sam paket 60 za auto sa kojim sam u lokalu i putujem na posao 30 km. Veujem da funkcionišu slično kao Atlas jer je vlasnik Tesle ranije radio u Atlasu. Npr. vidim da u Futogu imaju bazu sa nekoliko šlep vozila, a ne znam kako su po drugim mestima raspoređeni.

Da li bi dodavanje nekog aditiva u gorivo kod dizela pomoglo za manju emisiju izduvnih gasova....ide tehnicki 😀

Ако и будеш сипао, нека буде барем на један пун резервоар пре техничког. Мада колико чујем све као пре, нисам чуо да су вратили некога због издувних гасова а диме.

Neverovatno kako je zapušeno, egr, klapla gasa, usisna grana BMW 320 e90, dva dana čistim.
A trebalo je samo uraditi mali servis.

Tako je,auto je uvezen pre pet godina i ništa nije dirano.
Očistio sam kompletno sve,skinut i dpf sutra ga nosim na čišćenje.

Odlegledao ovaj snimak sto me je dosta ubedilo da treba cesce nego sto je i proizvodjac naveo da se menja ulje,20g star a toliko je cist motor da bukvalno i auto koji je redovno servisiran na godisnjem nivou tj preporuci\kilometrazi i samo par godina star nebi izgledao tako cisto.Gde verovatno ni ne igra toliku ulogu razlika kvaliteta izmedju proizvodjaca ulja koliko smanjeno vreme servisiranja.Ko kupuje nov auto ili bas ocuvan vredi smanjiti servis na 6 meseci ko planira da duze koristi ili zadrzi auto.Na duze staze i ta veca cena za 2 servisa godisnje se isplati.

Zar nije dosta veci interval na novim autima?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kako koji :D zato rekoh 20+,komšija ima novog Jeep-a interval 30k km,prelazi dosta kaže da za taj interval dolije ceo litar,fabrika kaže da je to normalna potrošnja ulja.

Imam auto u dvoristu iz '91 god i ne dolivam ulje.
Takav ne bih gledao u dvoristu da je sto puta nov.
Znam da je na novim kamionima interval servisa 80.000km a za auta nesto mi u podsvesti cak i 100.000km cuo sam negde tako nesto, inace ne bih pisao ovde da mi nije da kazem logicno za ovo danasnje vreme i tehnologiju...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh