AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Sa kojom skodom si je uporedjivao? Mislim da skoda nema model u toj klasi.
Meni se Arteon više svideo od Superba.
Sad možda nisu baš ista klasa, ali VW se jasno potrudio da modeli osnovnog brenda budu 'bolji' i sofisticiraniji od škodilaka koji je isto njihov ali mu je ipak određena pozicija u grupi. Mora da se zna ko je tata..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ali nisi citao pisali smo i o Tiguanu isto je SUV..ja kazem po kvalitetu je bolji VW

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Auuu, pola sam postova preskocio, ne znam kako. Sorry :)
Bio sam letos u skodi, zagrejan da kupim oktaviju. Nista posebno, nije me odusevila u voznji, a prodavac nije smeo da mi pokaze prosecnu potrosnju. On to vozilo korist za svakodnevnu upotrebu, garant je blizu 10 litara. Motor 1.0 116 ks. Bacio oko na Kamika i Karoka, posto su se uklapali u budzet. Kamik, iako manjih gabarita, deluje mi kao da ima vise mesta unutra i kao da je za nijansu kvalitetnije uradjen. Na kraju se ipak odlucio za tojotu korolu 1.5.

Poslednja izmena:
Da fejslift 94, om605.

Nema klimu, prednji podizaci elektro, blokda dif, abs, alaram.Mehanicki je odlican, limarijski dosta dobar.Ima malo korozije na 2-3 mesta i krila izgrebana mogli bi da padne poliranje ili spricanje celog.

Dobio i zadnje diskove nove plocice 4x, 2 nova grejaca, neki filter... jos neke zajebancije.Neka plastike sto su ostecene dao mi nove samo da zamenim, 2 dugmenceta da zamenim... Ima tih malih sitnica tecnosti(ulja) i filtere da zamenim.

Poslednja izmena:
Pravi terenac u saobracajnoj ima oznaku SUV.
E sad kako se dolazi do tog cina ne znam, mozda ga imaju i neki koji ne zasluzuju ipak...
Mi smo imali Defender-a dugackog, e to je terenac, ne secam se klirensa ali mogao je preko prepreke od 30-40cm.
Nema sta da se sjebe, polomi plastika itd, cist celik i aluminijum, sastavi uradjeni zakovicama(pop nitne)
Sasija, gibnjevi, pravi difovi...
U sumu-planinu i samo PEDAL TO THE METAL!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
I nekada pravi terenci su mnogo otišli na šminku i previše plastike. Kad vidim one ogromne branike koji zapinju na svaku veću prepreku, ni blizu nekadašnjim radnim mašinama.

Čini mi se da su od onih pravih ostali samo g klasa, wrangler i suzuki jimny da su zadržali normalan izgled i upotrebljivost na terenu.

Zar je tako teško napraviti nešto dokazano i upotrebljivo kao što su bili nissan patrol, one talibanske tojote i slično?

Nema za sad,sem akumulatora koji je svesno žrtvovan,pošto niko u Velikoj Plani nema na stanju pk za ML,pa sam se okrenuo nazad samo da se sklonim sa auto puta.Izdržala Varta 25km dok i ona nije ispustila dušu.

Sam sam kriv što nisam hteo da čekam da stigne INA,nego daj šta ima nervirao me stari jer je cvileo.

Da se ugrejem malo,pa na rasturanje da vidim dal je stvarno toliki krš taj remen ili je neka druga muka.

Najgore od svega što me jure za taj auto od 25 decembra,ja im rekao u Subotu je u dvorištu kad ono,medjutim.

Meni mehaničar uvijek stari pk remen vrati, kaže stavi ga uz rezervni točak, zlu ne trebalo. Ne smeta, a ako zatreba tu je je da posluži.

Audi terenac ???
Par minuta razmišljam i ne mogu se sjetiti nijednog audijevog terenca. Da fabrički ima reduktor, blokadu diferencijala (ajde, to sad svi odrađuju elektronikom pa i da se zanemari), prilazne uglove i klirens da može savladati neku malo veću prepreku a da se ne polomi branik i slično.

Čekaj Seljače, 'oćeš reći da je bolji Ina kaiš od GoodYear/Continental?
Nije tebi tu kaiš kriv, nego ti proveri španer.
Meni je nekada davno pukao kaiš na 124-vorci, ali sam imao stari pored rezervnog točka. Zamena 15 minuta trajala..

Nazad
Vrh