AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ima dpf, znaci da je bls ili bxe motor, samo ta dva motora iz petice imaju dpf. i obicno ide sa tim u paru i sestostepeni mjenjac.

Ako je skala 55, onda motor treba da bude 55 ks, znaci 1.1

Nego mene zanima koja je procedura oko kuke za vucu prikolice kad nije upisana u saobracajnu, a plocica otpala? Moze li tu nesto da se uradi ili mora nova?

Нова кука кошта колико пола полике. Наравно ако се упише у саобраћајну.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ако је еуро кука само је скини да се не види кад не користиш. Ако немаш никакав папир за њу као да не постоји.
Постоји могућност као неког реатеста па ти издају потврду али то кошта скоро као нова кука.

Skala 55 je bila ona novija sa 1.3 EFI stara skala 55 je samo 1.1

E sad pošto ovaj ne zna ni šta prodaje imaš skeniranu saobraćajnu na jednoj slici i ako se malo više zainteresuješ videćeš da nije skala 55 već lepo piše Yugo skala 65 :D

Nisam ja ni rekao da je 55. Preprodavac je neki. U saobraćajnoj je upisan 1,3 motor nego mene zanima da li je fabrika imala takav model ili je naknadno ubačen motor. I nazad kod trećih vrata piše skala 65.

Ако је еуро кука само је скини да се не види кад не користиш. Ако немаш никакав папир за њу као да не постоји.
Постоји могућност као неког реатеста па ти издају потврду али то кошта скоро као нова кука.

Ne shvatas ti mene Sapatnice. Kuka moze da se skine, ali meni treba da je koristim, o tome se radi. Znaci meni skinuta kuka nista ne vredi.

Ако хоћеш да је користиш написао сам како можеш. Једноставно не пријавиш је. И користиш само кад ти треба. Ако хоћеш ризикуј ако не плати. Једноставније од овога не може.

Ne pada mi na pamet da tako vucem prikolicu. Aj ovde na kratko pa niko nece ni da me zaustavi, a negde dalje, pa jos da mi neko skida tablice, to mi u zivotu ne treba. Znaci kako mi se cini jedino ugradnja nove.

Na jednom autu je fabricka i sve ok.
Odlaskom na teh pregled je moram skinuti, kad ne vrsi nikakvu funkciju tj ako se ne koristi trebala bi biti skinuta, sto je prednost kod euro kuke, moja je na dva srafa m12, ne pada mi na pamet da srafam stalno jer prikolicu bas cesto koristimo.
Na drugom autu takodje imam kuku, ja sam je naknadno ugradio, fabricka normalno, nista budzeno,e sa njom imam problem jer se razlikuje god proizvodnje na plocici i u saobracajnoj pa je moram svaki put celu skidati, prvo branik, cev od plina itd...
Drugar je nasao lika, izradjuje plocice, tipa 300-400din, pa cu najverovatnije tako resiti taj prob, provereno prolazi.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ljidi ne znam da li se nesto u medjuvremenu promenilo na tehnickim pregledima u vezi tumacenja kuke ali ove godine sam se iznenadio. Isao sam na drugi tehnicki, posto je onaj gde redovno idem bio na remontu. Imam fabricku kuku na autu sa plocicom i do sada sam morao da je na neki nacin prikrijem i nalepnicu sa branika gde stoji neka oznaka za kuku sam morao da odlepim. Sada na ovom drugom tehnickom nisu nista prikrivali, vec mi gazda tehnickog kaze da slobodno mogu da je koristim jer je fabricka i ima plocicu. Inace kuka se ne vodi u saobracajnoj. Nista mi sada nije jasno. Prikolicu nemam, ali bih je mozda nekada iznajmio ili pozajmio da nesto prevezem.

Ja imam neku mađarsku kuku ,fabrička,ugradili je neki u bečeju,pre tri god ,mora da se skine,i tako ja nju skinem ,ali da se ne vidi ,znači ne samo dva šarafa i kuku,nego i njen nosač,fabrička i treba atest.**greška ga.

Ljidi ne znam da li se nesto u medjuvremenu promenilo na tehnickim pregledima u vezi tumacenja kuke ali ove godine sam se iznenadio. Isao sam na drugi tehnicki, posto je onaj gde redovno idem bio na remontu. Imam fabricku kuku na autu sa plocicom i do sada sam morao da je na neki nacin prikrijem i nalepnicu sa branika gde stoji neka oznaka za kuku sam morao da odlepim. Sada na ovom drugom tehnickom nisu nista prikrivali, vec mi gazda tehnickog kaze da slobodno mogu da je koristim jer je fabricka i ima plocicu. Inace kuka se ne vodi u saobracajnoj. Nista mi sada nije jasno. Prikolicu nemam, ali bih je mozda nekada iznajmio ili pozajmio da nesto prevezem.
Pa lepo ti reko covek, cim je fabricka nisu potrebni nikavi atesti jer je fabrika ugradila.Nisi morao ranije da prikrivas kuku.

Ako je i fabrička a nije upisana u saobraćajnu mora atest.Džabe pločica ako nije u saobraćajnoj.

Komšija ima Kangua godinama vukao prikolicu sa njim,prošle godine morao da skida kuku jer nije u saobraćajnoj,nema pločicu,a kuka fabrička tako ga uvezao.

Cekaj, znaci samo stavis plocicu tamo de fali i mozes da vuces prikolicu?
Mislio sam na tehnicki.
Moraju se sloziti podatci sa plocice i iz saobracajne, tako mogu proci teh pregled bez da skidam ceo nosac kuke, samu kuku,i da lepim traku na rupu na braniku gde dolazi kuka.(tako mi oni objasnili)
U tom slucaju kad krenem na teh pregled morao bih je ovako skinuti samo sto je kod mene na 2 srafa.

I kod mene naravno nije upisana ali jedini prob prave zbog plocice.
I tako 2 teh pregleda, da li su ne upuceni pravilno ili sta, nemam pojma zaista.

86db46bc388ad132bd6ce7687fb2aa51.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh